30 ting man kan lave i sommerferien
Reklame:

Hvis din ferie er blevet sat i bero, så fortvivl ikke. Vi har en liste med gode ideer til at holde dig engageret og energisk gennem sommermånederne.

Med sommertid i horisonten så mange af os frem til ferier, EM, OL og meget mere.

Vi har samlet lidt inspiration til sjove ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst. Uanset om du har børn eller ej, kan disse ideer holde dig underholdt i de varmere måneder.

1. Hav en dag med ferietema

Du når måske ikke til din drømmedestination i år, men du kan prøve dit bedste for at genskabe det derhjemme. Der er masser af ting, du kan gøre for at få dig i den ferieånd. Hvorfor ikke bestille noget af landets køkken eller endda lave noget selv? Du kan også tjekke noget af den lokale musik ud, måske finder du en ny favorit.

Nu er det også et godt tidspunkt at lære sproget. Tænk bare, hvis du lærer nu, kan du få en snak med de lokale, når du endelig kommer på din rejse!

2. Hav en hjemmespa-dag

Selvom et 5-stjernet resort ikke er på planen denne sommer, kan du stadig tage lidt tid til at forkæle dig selv eller en speciel person i dit liv. Køb (eller lav) nogle afslappende ansigtsmasker, sæt noget afslappende musik på, og tag et dejlig afslappende bad.

Du kan også holde sund livsstilstemaet i gang ved at lære om og skabe nogle sunde måltider. Før du ved af det, har du dit helt eget mindfulness-retræte – det perfekte middel til en sommer med social distancering.

3. Lav en rejsebogklub med dine venner

Der er få bedre måder at udforske nye steders kultur, historie og intriger end gennem dens litteratur. Prøv at oprette en bogklub med dine venner og læs romaner fra forfattere fra hele verden. Hvis din sommerferie er blevet aflyst, så vælg bøger på det sted, du ville have været, og tag regelmæssige videoopkald eller møder for at diskutere jeres tanker.

4. Skriv en sommerroman

For jer spirende forfattere derude, er det nu et passende tidspunkt at skrive om dit sommerprojekt. En personlig sommerromance er måske ikke levedygtig, men det forhindrer dig ikke i at skabe en fiktiv.

5. Forny dit hjem

Hvis du har fået refunderet din planlagte ferie og ønsker at omdirigere midlerne andetsteds, kan det være på tide at renovere. Uanset om du vil tilføje nogle smukke designændringer, løse de små problemer, du har bemærket under lockdown, eller forny hele dit hjem, er nu din chance.

6. Løs et mord mysterie

Selvom du måske ikke er i stand til at hengive dig til det drama, intriger og mystik, der følger med en ferie med venner, kan et mordmysterium være en god erstatning. Alle får en karakter og baggrundshistorie, og du skal arbejde for at finde ud af, hvem morderen er!

Med et digitalt mordmysterium kan du invitere alle dine venner til at deltage. Alt du behøver er webcam og mikrofon, og du kan være så kreativ med det, som du vil.

7. Prøv tidsrejser

At udforske fortiden kan være det perfekte middel, hvis du leder efter sjove ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst. Og hvis du ikke har en tidsmaskine klar, er der flere alternativer. Du kan for eksempel tjekke en virtuel museumsrundvisning for at ‘besøge’ dem, du ikke har været på.

Mulighederne er uendelige.

8. Tag en ‘mig’-dag

Nogle gange er det rart bare at have en dag, der handler om dig. Uanset om din fødselsdag nærmer sig eller for længst er overstået, fortjener du stadig at forkæle dig selv. Så hvorfor ikke lave en liste over alle de ting, du kan lide, og sætte kryds ved så mange som muligt.

Smid din yndlingsfilm på, bestil dit ideelle måltid (eller få nogen til at lave det til dig!), bland din yndlingscocktail. Gør alle de ting, der gør dig glad, og få så mange mennesker i din husstand til at slutte sig til dig som muligt. Du kan endda også have en dag for hver af dem.

9. Lav et escape room derhjemme

At undslippe dit hus virker som det ideelle scenarie for lockdown-liv. Og selvom du måske ikke kan nå langt, kan et escape room derhjemme gøre tingene mere spændende. Du vil opdage, at der er flere virtuelle escape rooms, du kan lave sammen med venner online, og du kan endda prøve at lave dit eget.

10. Hold en virtuel ferie

Takket være teknologiens vidundere kan du nu besøge stort set hvor som helst på jorden fra komforten af din stue. Selvom det virker som en af de mere sci-fi ting at gøre, hvis din sommerferie er blevet aflyst, er det en meget ægte ting. Du kan endda få et VR-headset, der fungerer sammen med din smartphone.

Hvorfor ikke besøge Eiffeltårnet? Eller nyd skønheden i Cambodjas Angkor-templer? Det kan være den perfekte form for eskapisme, indtil du kan besøge stedet personligt.

11. Start et nyt eventyr

Selvfølgelig ville det være rart at flygte til et andet land, men hvad med en helt anden verden? Hvis du aldrig har prøvet et spil som Dungeons & Dragons før, er det nu det perfekte tidspunkt. Du kan rejse gennem hele andre riger som en karakter efter eget valg, tage på eventyr og dræbe monstre.

Du kan endda spille spil som D&D eksternt. Alt du behøver er at lære det grundlæggende og få dine venner til at skabe deres karakterer. Det er sjovt, fordybende og er unikt på vores liste over sjove ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst.

12. Prøv en madlavningsudfordring

Hvis du kan lide at være kreativ i køkkenet, hvorfor så ikke tage en madlavningsudfordring? Vælg nogle ingredienser fra dit skab/køleskab og se, hvilke kulinariske lækkerier du kan piske op. Du kan tjekke opskrifter for inspiration og endda udfordre dine venner. For dem, der bor sammen med deres partner eller værelseskammerat, kan du prøve at lave en ret hver.

13. Skriv en sommersang

De lange solskinsdage er perfekte til sanginspiration. Så uanset om sommerlovin’ sker så hurtigt, eller du har sommerblues, hvorfor så ikke sætte dine følelser til musik? Det kan være en sjov og givende brug af din tid.

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte på din musikalske rejse, kan du altid læse vores indlæg om hvordan du skriver din første sang. Du lærer det grundlæggende i, hvordan du får din første sammensætning primet og klar til brug.

14. Katalogér din samling

De fleste af os har en form for samling. Bøger, cd’er, film, Pokémon-kort, skeer og andet hvilket bestemt kan være et passionsprojekt. Så hvorfor ikke bruge tiden denne sommer på at sortere din samling ordentligt?

Vil du alfabetisere dine cd’er? Arranger dine film efter deres udgivelsesdato? Eller sortere dine bøger efter det sted, du købte dem? Ikke alene kan det hjælpe dig med at genfinde din kærlighed til disse ting, men det kan gøre din samling endnu mere pæn og præsentabel.

15. Vis og fortæl

Når det kommer til ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst, er det altid sjovt at lære noget nyt. Uanset om du bor sammen med andre eller alene, kan du udfordre de andre mennesker i dit liv til at lære om et nyt emne. Hvis alle tager fat på et andet emne, kan I så på skift lære hinanden det, I har lært.

I kan med fordel tjekke vores oversigt over blogindlæg som indeholder en masse viden om hvordan forskellige ting fungerer!

16. Lær mindfulness og taknemmelighed

Hvis din sommerferie er blevet aflyst, føler du dig måske en smule træt. Hvis du leder efter lidt af et mentalt boost, så kan mindfulness og taknemmelighed være det ideelle middel. Mindfulness er processen med at være opmærksom på dig selv og dine omgivelser. Det kan hjælpe dig med at lindre stress og har mange positive fordele.

Taknemmelighed er øvelsen i at være taknemmelig for de ting i livet, du har. Prøv at skrive et par punkter ned hver dag om de gode ting og mennesker i dit liv. Det kan hjælpe dig til at føle dig meget bedre.

17. Dyrk yoga

Mens vi er om emnet mentalt velvære, er yoga noget, der er godt for sind og krop. Plus, næsten alle kan komme ind i det. Det er et afslappende tidsfordriv, der kan hjælpe med din styrke, fleksibilitet og generelle kondition.

Så hvis din ferie er blevet aflyst, men du stadig gerne vil slappe af, kan det være den ideelle ting at komme til yoga.

Ting at lave udenfor

Hvis du er træt af at være indendørs under lockdown, er der masser af sjove ting, du kan lave udenfor for at blande tingene sammen. Disse ideer kan give dig nogle spændende ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst.

18. Lav et vandland

Et besøg i et eksotisk vandland er måske ikke muligt denne sommer, men du kan stadig have det sjovt derhjemme. Hvis du er så heldig at have en have, kan du få soppebassinet ud, sætte en slip n slide op og endda få vandballonerne ud. Det er heller ikke kun for børn; alle derhjemme kan være med. Var der nogen der sagde vandkamp?

19. Hold en sommerfest

Med de fleste af vores yndlings sommeraktiviteter udskudt, har du måske svært ved at finde på sjove ting at lave. Hvorfor ikke bringe festivalstemningen til din baghave? Opret nogle klassiske spil, såsom et ringkast, kongespil, beerpong, krocket og bowling.

Få noget grillmad på farten, lav nogle kager og lav en juice- (eller øl!)bar. Det er noget, der kan være sjovt for hele husstanden, især hvis alle har gang i at lave en bod med en leg.

20. Genskab OL

For de konkurrerende blandt jer, hvorfor så ikke have en mini-turnering for at afgøre nogle kampe? Selvom stangspring og bueskydning ikke er tilrådeligt, er der masser af aktiviteter, du kan genskabe derhjemme.

Hvis du har pladsen, er ‘track’-begivenheder altid en favorit. Du kan også prøve ting som basketball, shotput (beanbag), diskos (frisbee), længdespring og meget mere. Del op i hold, lav jeres egne maskotter, og se, hvem der kan vinde flest medaljer. For sporty ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst, bliver de ikke meget bedre.

21. Hold en tennisturnering med Wimbledon-tema

Wimbledon er endnu et sommerprodukt, som vi må vente på. Men igen, du kan genskabe mange af de glæder turneringen bringer derhjemme. Selvfølgelig skal tennis være centralt, men der er mange andre lækkerier, du også kan medbringe.

Gør jordbærene og fløden klar, snup en is, råb af dommeren, og se, om regnen holder en kamp mere.

22. Dyrk dine egne produkter

For de grønfingrede blandt os kan optakten til sommeren være et glimrende tidspunkt til at begynde at dyrke nogle friske råvarer i din have. Du vil bemærke, at mange af disse er superfoods!

23. Hold en picnic

Glæderne ved udendørs spisning kan nydes fra din egen have. Picnic er en af sommerens største lækkerier, og du kan nyde nogle veritable banketter derhjemme denne sommer. Sørg for at få alle klassikerne til en fantastisk picnic, og lav eller køb favoritretter til alle i din husstand.

24. Lav et feriefotoshoot

Med alle de sjove ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst, ville det være en skam, hvis dit fotoalbum havde tomme sider. I stedet bør du prøve at fange så meget af dine eventyr som muligt. Få alle til at klæde sig ud i deres bedste sommertøj, tage en stance og være kreative.

Hvis du er en spirende fotograf, kan det være den perfekte mulighed for at finpudse dit håndværk.

25. Tag på camping (i din have)

Camping er altid en sjov oplevelse, selvom det kun er i din have. Selvom det ikke er helt vildnisset (afhængigt af hvordan din have ser ud), kan du stadig få alle glæderne fra en nat under stjernerne. Sørg for, at du har alt det væsentlige til din ekspedition, samt masser af proviant. Du kan endda sprænge guitaren og terrassens bålplads, bare sørg for ikke at forstyrre naboerne.

26. Stjernekiggeri

Denne afhænger lidt af forholdene, men det kan stadig være ekstremt sjovt. På en mørk og klar nat kan du sidde ude under stjernerne og få udsigt til universet. Medbring nogle tæpper, varm chokolade og en udendørs hvilestol og se, hvad du kan se.

27. Tag på havesafari

Selvom det er usandsynligt, at du har giraffer eller gnuer i din have, er der stadig masser at se. Haver i den danske sommer er levende med skabninger, og at spotte dem kan være en sjov aktivitet for hele familien. Hvis du ikke er så god til at skelne bænkebider fra fluer, så kan dette være en meget givende lektion.

28. Hav en nat ved en drive-in

Selvom en aften i biografen måske ikke er helt så spændende som en ferie, kan du medbringe storskærmen til dit hjem. Hvis du har et tv, du nemt kan flytte eller en projektor, kan du sidde ude, sætte en yndlingsfilm på og snuppe nogle popcorn.

29. Tag en træningsudfordring

Hvis du leder efter aktive ting at lave, hvis din sommerferie er blevet aflyst, kan en træningsudfordring være lige sagen. De er ideelle, uanset om du sigter efter at sætte en personlig rekord i cykling eller løbetur.

30. Kortlæg dit lokalområde

Du tror måske, du kender dit nabolag som din egen bukselomme, men der er sikkert meget, du ikke har lagt mærke til. Gå en tur med din husstand og se, om du kan kortlægge dit lokalområde. Du er sikker på at finde masser af interessante steder, genveje og vartegn.

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply