Find dit fokus som eksperter gør
Reklame:

Eksperter i toppræstationer siger ting som: “Du bør fokusere. Du skal fjerne forstyrrelserne. Forpligt dig til én ting og bliv god til den ting.”

Dette er et godt råd. Jo mere jeg studerer succesfulde mennesker fra alle samfundslag – kunstnere, atleter, iværksættere, videnskabsmænd – jo mere tror jeg, at fokus er en kernefaktor for succes.

Men der er også et problem med dette råd.

Af de mange muligheder foran dig, hvordan ved du, hvad du skal fokusere på? Hvordan ved du, hvor du skal rette din energi og opmærksomhed hen? Hvordan bestemmer du den ene ting, du skal forpligte dig til at gøre?

Jeg påstår ikke, at jeg har alle svarene, men lad mig dele, hvad jeg har lært indtil videre.

“Indtil noget kommer let …”

Som de fleste iværksættere kæmpede jeg mig igennem mit første år med at bygge en virksomhed.

Jeg lancerede mit første produkt uden at have nogen idé om, hvem jeg ville sælge det til. (Stor overraskelse, ingen købte det.) Jeg nåede ud til vigtige mennesker, forvaltede forventninger, lavede dumme fejl og ødelagde i det væsentlige chancen for at opbygge gode relationer med mennesker, jeg respekterede. Jeg forsøgte at lære mig selv at kode, lavede en ændring på min hjemmeside og slettede alt, hvad jeg havde gjort i løbet af de foregående tre måneder.

For at sige det enkelt, vidste jeg ikke, hvad jeg lavede.

I løbet af mit år med mange fejl fik jeg et godt råd: “Prøv tingene, indtil noget kommer nemt.” Jeg tog rådet til mig og prøvede fire eller fem forskellige forretningsideer i løbet af de næste 18 måneder. Jeg ville give hver enkelt en chance i to eller tre måneder, blande en lille smule freelancearbejde ind, så jeg kunne fortsætte med at leve og betale regningerne og gentage processen.

Til sidst fandt jeg “noget, der kom nemt”, og jeg var i stand til at fokusere på at bygge én virksomhed frem for at prøve at finde en idé. Jeg var med andre ord i stand til at forenkle.

Dette var den første ting, jeg opdagede om at finde ud af, hvad jeg skulle fokusere på. Hvis du vil mestre og dybt forstå det grundlæggende i en opgave, kan du paradoksalt nok være nødt til at starte med at kaste et meget bredt net. Ved at prøve mange forskellige ting, kan du få en fornemmelse af, hvad der lettere kommer til dig, og sætte dig op til succes. Det er meget nemmere at fokusere på noget, der virker, end at kæmpe sammen med en dårlig idé.

Beslut dig om hvad du skal fokusere på

Hvis du antager, at du er villig til at prøve ting og eksperimentere lidt, er det næste spørgsmål: “Hvordan ved jeg, hvad der let kommer til mig?”

Det bedste svar, jeg kan give, er at være opmærksom. Normalt betyder det, at man skal måle noget.

  • Hvis du er iværksætter, skal du spore din markedsførings- og reklameindsats.
  • Hvis du prøver at få muskler, så følg dine træningspas.
  • Hvis du lærer et instrument, så følg dine træningssessioner.

Selv når du måler ting, kommer der dog et punkt, hvor du skal foretage en beslutning og beslutte, hvad du skal fokusere på.

I mit sind er dette beslutningsmoment en af ​​de centrale spændinger i iværksætteri. Fortsætter vi med at prøve nye ting, eller fordobler vi én strategi? Forsøger vi at innovere, eller forpligter vi os til at gøre én ting godt?

Alle vil gerne vide det rigtige tidspunkt til at forenkle og fokusere på én ting, men ingen gør det. Det er det, der gør succes så hård. Entreprenørskab er ikke som at bage en kage. Der er ingen opskrift. Der er ingen guidebog.

På dette stadium er din bedste mulighed at beslutte. Du kan ikke prøve alt. På et tidspunkt behøver du ikke mere information, du skal bare træffe et valg.

Du har erfaringen, nu skal der arbejdes

Nu er vi nået til det stadie, hvor det bliver en reel mulighed at finde ud af, hvad man skal fokusere på.

Du har eksperimenteret med nok ideer til at opdage en eller to muligheder, der ser ud til at give dig bedre end gennemsnittet resultater. Du har overvundet forhindringen med at ønske mere information og frygten for at forpligte dig til noget, og nu har du truffet et valg. Du tog jobbet. Du startede virksomheden. Du har tilmeldt dig klassen. Du er klar.

Velkommen til grinden. Det er tid til at lægge en mængde arbejde. Ikke bare en eller to gange. Ikke kun når det er nemt. Men en konsekvent, gentaget mængde arbejde. Du skal forelske dig i kedsomhed og blive i bussen.

Det er gennem dette store antal gentagelser, at du kommer til at forstå det grundlæggende i din opgave. Du ved måske, hvordan storhed ser ud før dette punkt, men du vil ikke forstå, hvordan du opnår storhed, før du har lagt arbejdet i dig selv.

Med Ira Glass ord, “din smag er god nok til at du kan se, at det du laver er en slags skuffelse for dig.” Du vil bygge bro mellem det, du ved er godt, og det, du selv kan producere ved at sætte reps.

Det gælder så mange områder af livet.

Vil du klæde dig godt på og udvikle en god stil? Du bliver nødt til at prøve en masse tøj, før du kan forenkle ned til det væsentlige. Du skal sandsynligvis købe en masse tøj, før du virkelig kan få en fornemmelse af, hvad din dag-ind-dag-ud-stil er. Jeg er ikke fan af at fremme udbredt forbrugerisme, men hvis det er det færdighedssæt, du ønsker at udvikle, vil det sandsynligvis kræve nogle eksperimenter og indsats.

Vil du blive en god kok? Hvor mange dårlige måltider tror du, du skal lave, før du kan lave en “simpel, men velsmagende middag”, når du har lyst? Jeg vil i det mindste sige hundredvis. Jeg kender ikke mange mennesker, der er fantastiske kokke efter at have lavet deres tiende måltid nogensinde. Det tager et stykke tid at udvikle en dyb forståelse af det grundlæggende i madlavning.

Vil du skrive en fantastisk bog? Du bliver nødt til at skrive og skrive og skrive noget mere. Du skal skrive hundredtusindvis af ord for at finde din stemme, måske millioner. Så skal du redigere disse ord og skære dem ned til den mest kraftfulde version som muligt.

Først efter gentagelserne er gennemført, vil du forstå, hvilke dele af opgaven, der er grundlæggende for succes.

At gøre det simpelt

Nu, endelig, efter at have prøvet mange ting og fundet ud af, hvad du skal fokusere på og sætte nok gentagelser ind, kan du begynde at forenkle. Du kan trimme fedtet væk, fordi du ved, hvad der er vigtigt, og hvad der er unødvendigt.

Som franskmanden Blaise Pascal berømt skrev i sine Provincial Letters: “Hvis jeg havde mere tid, ville jeg have skrevet et kortere brev til dig.”

At mestre det grundlæggende er ofte den sværeste og længste rejse af alle.

Er der noget du ønsker at blive bedre til? – Se om vi har et indlæg der passer til dig lige her!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply