Tan linjeer - Hvordan bliver man brun
Reklame:

En glødende solbrændt og brun krop fejres i den vestlige kultur som et tegn på skønhed og sex-appel, men det er ikke altid godt for dit helbred. Der findes flere muligheder, der kan hjælpe dig med at opnå en hurtig (og sund) solbrændt hud. På trods af hvad nogle siger, er det faktisk sundt for dig at bruge et par timer i solen, og det hjælper din krop til at producere vitamin D. Selvbruner lotions eller spray tan er den bedste løsning for dem, der er bekymrede for at øge risikoen for hudkræft. Mens et solarium kan give din hud glød på få minutter, bruger den skadelige UV-pærer, hvilke er forbundet med en meget stor risiko for hudkræft. Udforsk de forskellige tanning muligheder nedenfor, og vælg en, der passer til dine behov. 

Oversigt over metoder forklaret i dette indlæg:

Metode 1: At få en naturlig solbrun hud
Metode 2: Anvendelse af selvbruner lotion
Metode 3: Få en Spray Tan
Metode 4: Tag en tur i solariumMetode 1: At få en naturlig solbrun hud

Vælg en solcreme eller olie med en lav SPF (Solfaktor). For at blive solbrændt / brun hurtigt, skal du anvende en solcreme eller olie med lav SPF, men du skal stadig sørge for, at du har en vis beskyttelse mod solens stærke stråler.

Ideelt set skal du vælge en SPF mellem fire og 15 afhængigt af styrken af ​​din normalle hud. Hvis du allerede er lidt brun, kan du gå med en lavere SPF. Hvis dette er din første eksponering i sommersæsonen, skal du vælge SPF 15 for at undgå at blive solbrændt.

For den mest jævnt fordelte brunfarvning er det muligt at vælge en spray eller en olie. På grund af deres vandige tekstur er disse to muligheder nemmest at sprede grundigt over din hud. Sørg for at gnide solcremen eller oilen ind med hænderne efter sprøjtning.

Populære solcremer og olier er tilgængelige fra Hawaiian Tropics, Garnier, Niveau Sun og Piz Buin.

Brug en læbebalsam med mindst SPF 15. Du behøver ikke, at dine læber skal være solbrune. Tørre, lækkede læber er ikke kun uinteressante men også smertefulde.

Brug en naturlig olie på huden med en god basis brun. Hvis du ønsker at springe over de købte ting og du allerede har en god basis brun, er der naturlige olier, der vil tiltrække solen og give dig den brune farve. Påfør disse naturlige forstærkere, inden du går ud i solen og vask af med sæbe og vand, når du er færdig solbadningen.

Nogle naturlige produkter omfatter:
– Olivenolie
– Kokosolie
– Hasselnødolie
– Avocado olie
– Hvedekimolie
– Solsikkeolie
– Sesamolie
– Grøn teekstrakt

Drej din krop ofte. Som en kyllingristning i et grillskab, skal du vende din krop ofte for at få en jævn brun farvning. En god tommelfingerregel er at dreje en 1/4 omdrejning hver halve time. Start på ryggen og drej derefter til din venstre side, derefter din mave og endelig din højre side. Sørg for at ændre positionen af dine arme og ben ofte for at undgå ubehagelige tan linjer.

Placer dig selv i direkte sollys. Når solen går over himlen, skal du flytte dit håndklæde eller lænestolen, så du altid kan være i direkte sollys. Hvis du ikke ønsker at ligge hele dagen, kan du også gøre noget aktivt udenfor, bare bær så lidt tøj som muligt for at lade solen ramme din hud.

Lig ude midt på dagen mellem 10:00 og 16:00. Selv om dermatologer normalt fortæller dig at undgå solen i spidsbelastnings perioden (omkring kl 12), hvis du forsøger at blive solbrændt, skal du altså slå til med solbrændingen når solen er stærkest.

Vær nøgen. Hvis du forsøger at blive solbrændt over hele kroppen, så er der virkelig ingen anden mulighed end at tage din fødselsdagsdragt på og nyde solen. Find en nøgen strand eller et privat (indhegnet) område i din baggård og lad solen lave sin magi!

Brug et reflekterende ark eller et håndklæde til at fokusere solen. Denne teknik er et jævn fra fortiden, men det vil faktisk forøge og fokusere solen på din hud. Der er flere reflekterende produkter på markedet, der kan hjælpe med at tiltrække solen til din krop. Læg din på et reflekterende håndklæde eller køb en reflekterende solskærm. Hvil din solskærm i din talje og vip den i en 45 graders vinkel, indtil sollyset rammer din krop.

Læg dig på en flydeanordning i vandet. Fordi vand tiltrækker og afspejler sollys, vil det være muligt at absorbere så meget sollys som muligt ved at lægge på eller i nærheden af vand. Få nogle badedyr og luftmadrasser, læg på en madras eller sid i et hul i en donut i vandet for at få noget farve i solen.

Genpåfør solcreme og / eller olie hver anden time eller efter kontakt med vand. Sørg for at du altid er dækket af en slags lav SPF olie eller solcreme. Selv vandafvisende produkter skal genpåføres for at virke optimalt.

Påfør en aloevera-baseret fugtighedscreme eller en god lotion efter solbadningen. Hold din hud hydreret og forsegl din brune farve efter en solbadnings session ved at anvende en fugtgivende lotion.

Hvis du er bange for at blive solskoldet har vi skrevet en artikel om hvordan du undgår dette. Du kan læse den lige her.

Og hvis uheldet allerede er sket så læs denne artiklen om hvordan du bedst behandler en solskoldning!Solbadning - Hvordan bliver man brun

Metode 2: Anvendelse af selvbruner lotion

Forstå hvordan selvbruner virker. Selvbruner lotions indeholder den sammensatte dihydroxyacetone (DHA), som er godkendt af Food and Drug Administration (FDA) for at tilføje pigment til huden. Det er et tre-kulstofsukkermolekyle, der reagerer med aminogrupper i hudproteiner. Når de reagerer, formes det, der kaldes en Maillard-reaktion, som ligner i sin funktion til processen med at brune brød og karamellisere sukker.

Vælg et produkt. Selvbruner produkter kommer i lotions, cremer, geler, skum, spray og olier. Flere virksomheder som Neutrogena, L’Oreal, Jergens, Aveeno, Bath & Body Works, Banana Boat, Clarins og Lorac laver alle selvbrunere, der har fået gode anbefalinger fra skønhedstidsskrifter og forskellige hjemmesider. 

 • I henhold til instruktionerne skal du anvende lotionen eller sprayen jævnt og sørg for at få hele huden dækket.
 • Vælg en ikke komedogen lotion for at undgå tilstopning af dine porer.

Brug handsker. Da du spreder lotionen rundt om din krop med dine hænder, vil de absorbere meget mere lotion eller olie end resten af din krop. Køb engangshandskehandsker og brug dem, når du bruger selvbruner, for at undgå at have hænder mørkere end resten af din krop.

 • Smid handskerne væk efter brug, og brug et nyt par hver gang.
 • Sørg for at gnide lidt lotion eller olie i dine hænder, når du er færdig med at påføre den på resten af din krop. Du vil have dem til at være den samme farve i resten af din krop, bare ikke mørkere.

Spred det jævnt. En af de største udfordringer, der er forbundet med selvbrunere, er evnen til at sprede det jævnt omkring din krop. Du må muligvis spørge en ven om at nå steder som midten af din ryg for at undgå plettet, misfarvet hud.

 • Flyt din hånd i en cirkelbevægelse, når du anvender selvbruner for at undgå et stribet udseende.
 • Tag det roligt. Skynd dig ikke at påføre en selvbruner, ellers oddsne du vil ende med plettet områder, eller du vil helt sikkert overse områder. Tag dig tid til at gnide den helt ind.
 • Glem ikke de områder, der normalt er skjult for offentlighedens syn, herunder dine armhuler.

Påfør hver dag, indtil du når den ønskede hudfarve. En gang om morgenen burde være nok til at nå den ønskede farve, men du kan påføre om morgenen og en gang om aftenen for at fremskynde processen. Vær opmærksom på, at selvbrunere kan plette dit tøj og sengetøj.Metode 3: Få en spray tan

Forstå, hvordan det virker. Spray tan indeholder ligesom selvbrunere også tre-kulsyre-dihydroxyacetonen (DHA), der reagerer med aminosyrer for at tilføre farve til huden. Spray tan opløsninger er generelt mere koncentreret, og kræver alt fra et til tre lag for at nå det ønskede niveau af solbrændthed.

Vælg et produkt. Eksperter anbefaler, at du vælger en spray tan produkt med en lavere procentdel af DHA, så du gradvist kan tilføje farve. Du kan altid gøre dig selv mørkere, men når du sprayer den på, er der ingen tilbage.

 • Derudover søger produkter der indeholder erythrulose, en sukkerforbindelse som som kommer fra hindbær. Denne forbindelse gør det muligt for din solbrænding at vare længere og giver en sund glød.
 • Vælg om muligt produkter, der indeholder en lille mængde grøn pigment. Det grønne pigment er til stede for at afbalancere enhver appelsin farve, der kan forekomme fra spray tan.

Bestem antallet af lag, du har brug for. For mennesker med meget lys hud vil et lag spray tan være tilstrækkeligt for at skabe en smuk glød. For personer med brun eller mørk hud, kan du have brug for flere lag. Bare start langsomt og tilføj gradvis flere pigmenter, indtil du når den ønskede farve. Den vigtigste ting at huske med spray tans er ikke at overdrive det. Falsk udseende og orange hud er ikke attraktivt.

Exfoliere din hud, før du sprøjter. Sørg for at slippe af med al den døde og hårde hud på ydersiden af din krop, før du sprøjter dig ind. Vælg en eksfolierende skrub, der er oliefri og indeholder en slags uslebne perler eller granulater, der vil polere din hud. Brug en loofah eller en vaskeklud i bruseren til at skrubbe din krop.

Besøg en spray tan salon eller bestil en professionel til dit hjem. I modsætning til selvbruner lotions har du virkelig brug for en professionel til at udføre en spray tan på din krop. Du kan enten besøge en spray tan salon med en sprøjtemaskine eller leje en privat professionel til at komme til dit hjem og sprøjte dig ind i din bruser. Den første mulighed vil dog være meget billigere.

Opfrisk din tan hver en til to uger. Afhængig af tanens styrke og din oprindelige hudtone kan en spraybrun vare mellem 5 og 10 dage. Fugt med lotion hver dag for at få din brune farve til at vare længere. For at holde en gylden glød skal du opfriske din solbrændthed, da den begynder at falme.Solarium - Hvordan bliver man brun

Metode 4: Tag en tur i solarium

Forstå, hvordan det virker. Et solarium bruger ultraviolette (UV) pærer, der udsender UV-stråling svarende til solen. Disse solsenge er imidlertid kendt for at øge dine chancer for at få hudkræft. Derfor rådgiver dermatologer stærkt mod at bruge dem. Men hvis du har brug for en øjeblikkelig tan, er det den hurtigste og mest effektive metode på markedet.

Brug beskyttelsesbriller. Det er yderst vigtigt, at du bruger beskyttelsesbriller specielt produceret til solarium under solbadningen. Du kan købe eller leje disse i solariet.

Undgå tyrosinbaserede solbrændingsacceleratorer. Tyrosin er en aminosyre, som din krop bruger til at producere melanin, et kemikalie, der gør din hud mørkere. FDA godkender dog ikke tyrosin, og der er ingen konkrete tegn på, at det rent faktisk virker.

Vælg en tid. Hvis dette er din første gang solbrænding, skal du begynde med en relativt lille mængde tid på omkring otte minutter. Folk bruner sig generelt i solarier mellem otte og 20 minutter, selvom medianen hviler omkring 12 minutter. Hvis du har en meget lys hud, skal du have kortere tid, end hvis du har en mørkere hud og / eller en god basis brun.

 • Klæd dig af og gå derefter ind i solsengen/solariet. Luk den øverste klap over dig som en muslingeskal. Find knappen for at tænde UV lysene.
 • Lysene er programmeret med en timer og slukker automatisk, når din tid er opbrugt. Sørg for at komme ind i solariet med det samme, når timeren begynder så du ikke mister kostbare minutter.


Vi håber denne artiklen hjalp dig i din søgen om hvordan du hurtigt kan blive brun og få en flot brun kulør til sommerens dejlige vejr.

Husk at det kan være utrolig usundt at bruge nogle af metoderne som er nævn herover og alt gøres på eget ansvar! Så være forsigtig og prøv dig lidt frem indtil du finder den metoder der passer dig bedst!

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply