Hvordan bliver man model?
Reklame:

Mange mennesker ønsker at være model, fordi det er glamourøst og lukrativt. De ønsker måske at blive anerkendt i model/modeverdenen. At være model er ekstremt konkurrencepræget, og industrien er fyldt med afvisninger, men succesfulde modeller bruger deres tid på noget, de elsker. At vide, hvad man kan forvente, når man går ind i model verdenen kan hjælpe dig med at forberede dig på at blive en model.

Kort oversigt over hvad du komme igennem i denne artikel:

Del 1: Øvelse i det grundelæggende ved at være model

 1. Vær sund indeni.
 2. Vedligehold dit udseende.
 3. Match dine mål i model verdenen med din kropstype.
 4. Overvej situations baseret modellering.
 5. Overvej dit “look”.
 6. Uddann dig selv om branchen.
 7. Vær forberedt på en vanskelig vej.
 8. Vær ikke genert.

Del 2: Forståelse af porteføljer og agenturer

 1. Tag billeder til din portefølje.
 2. Overvej at få nogle professionelle billeder taget.
 3. Tag dine mål og kend dine stats.
 4. Besøg et modelbureau.
 5. Vær forsigtig med svindel.

Del 3: Navigering af en model karriere

 1. Underskriv ikke kontrakter uden at konsultere din agent.
 2. Vær ærlig over dine målinger.
 3. Vær professionel, venlig og høflig.
 4. Behandel at være model som et rigtigt arbejde.
 5. Få bekræftet, om der vil være en makeup-artist (MUA) på stedet.
 6. Vær kreativ på jobbet.

Nu ved du hvad vi kommer igennem og skal vi så ikke bare se at komme igang?Del 1 – Øvelse i det grundelæggende ved at være model

1. Vær sund indeni

Spis og drik sunde fødevarer og få masser af motion. At have en sund krop vil hjælpe dig med at se bedste ud på billeder.

 • Fitness er vigtigt. Overvej at arbejde med en træner, der arbejder specifikt med modeller. Fortæl ham om dine modelleringsmål og hvordan du vil se ud, og spørg efter et skræddersyet træningsprogram, der vil understøtte disse mål.
 • Spis rigtigt. I modsætning til hvad nogle mennesker fortæller dig, bør du spise sunde fødevarer samt sunde mængder mad. Frugter, fuldkorn, sunde fedtstoffer og proteiner bør udgøre det grundlæggende i din kost. Sukkerarter, stivelser, tomme kulhydrater og usunde fedtstoffer bør undgås så meget som muligt.
 • Sørg for at drikke meget vand. Undgå sodavand (selv danskvand) og minimer dit alkoholindtag. [1]

2. Vedligehold dit udseende.

Pas på dig selv og se sund og velplejet ud. Det, du har på dig, og hvordan du bærer dig selv, er også vigtig, men du skal have en rutine, der understøtter sundheden for din hud og dit hår. [2]

 • Fokuser på at holde din hud klar og glødende. Vask dit ansigt om morgenen og om natten, exfoliere en gang om ugen, og husk at vask din makeup af, inden du går i seng.
 • Hold dit hår skinnende, og sundt. Nogle agenturer og ledere foretrækker det “naturlige fedtede udseende”, så det kan være okay, hvis du foretrækker at minimere brusebad.

3. Match dine mål i model verdenen med din kropstype.

Teknisk set kan enhver være en model. Men hvis du ikke opfylder visse krav, vil det arbejde, du har til rådighed, være utrolig begrænset, eller du skal muligvis kompensere på andre områder (pålidelighed, teknik osv.). [3]

 • En Plus-Model: Hvis din krop er fyldig og kurvet, kan du muligvis være en plusstørrelsesmodel.
 • En Runway Model: De fleste kvinder på catwalken er mindst 173 cm og normalt småbrystede. Mænd er for det meste mellem 180 cm og 188 cm.
 • En print model (Magasiner): De fleste magasin kvindelige modeller er mindst 170 cm, men et smukt ansigt med stor personlighed er de vigtigste funktioner til printmodeller.
 • En undertøjsmodel: For kvinder kræver dette store bryster, men små hofter. For mænd kræver dette brede skuldre, men slanke talje.
 • En alternativ model: Nogle agenturer ansætter alternative modeller: modeller, der ikke overholder branchens “standarder” med skønhed, højde og vægt. Desuden hvis du har en bestemt lidenskab eller årsag til, at du arbejder hen imod af blive model, kan dette hjælpe med at åbne døre, der kan være lukket på grund af en egenskaber, der ikke “passer til industristandarder”. [4]
 • Andre former for modellering: Hvis du ikke passer til nogen af ​​ansigts- eller kropsbeskrivelserne, kan du måske blive en fod-, hår- eller håndmodel.


4. Overvej situations baseret modellering.

Hvis du ikke tror, at catwalksne eller magasinerne er stedet for dig, skal du undersøge andre typer modellering. Virksomheder bruger modeller til særlige arrangementer eller til at fremme specifikke produkter. Der er færre begrænsninger på kropstype og mere vægt på personlighed for disse modeljob.

 • En salgsfremmende model: Nogle virksomheder vil have deres kundebase til at interagere direkte med modeller, der generelt er attraktive med lignende personligheder til at fremme deres mærke. Du kan se disse modeller i supermarkeder, til begivenheder eller i klubber, der fremmer ting som mad, spiritus eller nye produkter.
 • En spokesmodel: Spokesmodels er ansat for at være konsekvent forbundet med et bestemt mærke. I modsætning til den populære tankegang behøver spokesmodels ikke altid mundtligt at fremme varemærket.
 • En Trade Show Model: Denne type model er hyret af virksomheder eller mærker til at annoncere til deltagerne på en messe eller andre forsamlinger. Disse modeller er typisk ikke ansat af virksomheden men ansat som “freelance” modeller til arrangementet.

5. Overvej dit “look”.

Det look og budskab, som du kommunikerer, kan bestå af både din kropstype og din stil. Der er af et fyldigt Californien-look, et svelte og sofistikeret New York-look, et waif-like europæisk udseende og et boy- eller girl- next door look. Du skal vide hvad du er udstyret med, men prøv også andre looks for at experimentere.

6. Uddann dig selv om branchen.

Lær så meget som muligt fra læsning af bøger, blogs og artikler om model arbejde [5]. At læse kvalitets guider, artikler og bøger vil hjælpe dig med at forbedre vigtige færdigheder (som posering og kropsholdning) og bedre forstå hvordan branchen virker (såsom hvordan man finder en agent).

 • Undersøg også velrenommerede agenturer, der placerer modeller på højt profilerede steder, såsom magasiner og modeshows. [6]

7. Vær forberedt på en vanskelig vej.

Modelverdenen er prop-fyldt med smukke ansigter. At se godt ud er ikke lig med succes som en model. Model branchen handler ikke kun om at se godt ud; du skal passe til behovet for bestemte jobs bare for at have en chance. Modellering er kun for seriøse mennesker, der har unikke udseende og egenskaber. Da der er så mange mennesker, der forsøger at blive modeller idag, er det meget udfordrende at komme ind i branchen. Succes vil kun komme med tålmodighed, disciplin og udholdenhed.

8. Vær ikke genert.

Du bliver nødt til at fremme dig selv og se efter muligheder for at træde frem og bevise dine evner. At være stående tilbage og være “høflig” vil ikke få dig, hvor du skal hen. Vær dig selv, lad din personlighed skinne og have en sikker holdning [7]. Hvis du ikke føler dig sikker, så lad som om; modellering kræver ofte også skuespiller færdigheder!Den 2 – Forståelse af porteføljer og agenturer

1. Tag billeder til din portefølje.

Du bør inkludere professionelle headshots: Billeder af dig tæt uden sminke og på en almindelig baggrund. Du skal tage billederne i godt og naturligt lys (men ikke direkte sollys) uden meget distraktion i billederne. Disse er beregnet til agenturer for at kigge på dig i en rå tilstand. Overvej et headshot, et kropsshot og profilshot.

 • Det vigtigste ved at kommunikere i en portefølje er, at du er i stand til at præsentere en række “kendetegn” og udseende.

2. Overvej at få nogle professionelle billeder taget.

Selvom professionel fotografering kan være dyrt, kan det gøre forskellen mellem at blive sendt videre i systemet og få et interview. Tænk på professionel fotografering som en værdifuld investering i din karriere! [8]

 • Få dine yndlings professionelle billeder udskrevet som nogle 8×10. Gem disse, hvis du bliver bedt om at efterlade et billede før eller efter et interview.
 • Hvis du har nok gode professionelle billeder, overvej at kompilere dem i en portefølje. Bring denne portefølje med dig til castings eller agenturer.

3. Tag dine mål og kend dine stats.

Disse oplysninger kan hjælpe model agenturer placere dig [9]. At kende informationen vil hjælpe dig til at virke professionel, når du taler med et agentur eller en potentiel kunde.

 • De mest grundlæggende målinger at vide er din højde, vægt og sko størrelse.
 • Du skal også kende dine tøjmål som kjole størrelse, hofte, talje, bryst / buste mv.
 • Dine personlige statistikker omfatter oplysninger som hårfarve, øjenfarve og hudfarve.

4. Besøg et modelbureau.

Næsten alle større byer har flere model agenturer, og næsten alle bureauer har “open-calls”, hvor de søger nyt talent. [10]

 • Medbring dine billeder og / eller portefølje. Sørg for at have dine (præcise) målinger også.
 • Du kan blive bedt om at gå eller få taget et headshot eller andre billeder under en open-call samtale.
 • Hvis et agentur afviser dig, skal du ikke miste modet, ofte søger et agentur et mangfoldigt sæt af modeller, så du passer bare ikke i deres model lineup lige nu.

5. Vær forsigtig med svindel.

Prøv at undersøge omdømmet til et model agentur forud for et open-call eller interview. For mange mennesker kender ikke til bestemte virksomheder og kan ende med at blive narre. [11]

 • Ingen agentur skal bede dig om mere end 150 DKK, når de møder dig. Agenturet opkræver dig en provision, når du er ude som model, men de bør ikke få meget på forhånd. Hvis de beder om hundredvis af dollars fra dig, før du gør noget arbejde, gå væk.


Del 3 – Navigering af en model karriere

1. Underskriv ikke kontrakter uden at konsultere din agent.

En kunde kan bede dig om at underskrive papirarbejde eller samtykkeformularer. Før du underskriver, skal du sørge for at få en kopi til at dele med din agent. Du ønsker ikke at underskrive en formular, der giver en fotograf eller klient mere magt over dine handlinger eller billeder, end de burde have.

 • Tilsvarende må du ikke underskrive en kontrakt med et agentur, medmindre agenturet og kontrakten begge virker legitime. Hvis du ikke er sikker på, om kontrakten er god, skal du få en advokat eller en erfaren model til at læse den igennem for dig. [12]
 • En god agent bør have dine interesser i tankerne. Hun/Han bør hjælpe dig med at navigere i de juridiske problemer i en given kontrakt. [13]

2. Vær ærlig over dine målinger.

Sig ikke, du er tyndere, end du er bare for at få et job. På et tidspunkt vil stylisten have problemer med at få tøjet til at passe dig og sandheden vil komme ud. Du kunne potentielt miste fremtidige job på grund af mund til mund, og du kunne finde dig selv uden karriere!

3. Vær professionel, venlig og høflig.

Husk at selvom du ikke arbejder på et kontor, skal du være professionel [14]. Behandel de mennesker, du arbejder med respektfuldt. Du ved aldrig, hvem de kender, eller hvilken slags anbefaling de måtte give af dig. Se aldrig ned på nogen. Du kan være en model, men det giver dig ikke ret til at være snobbet, højrøvet eller bedre end alle andre.

 • Mød altid til tiden til enhver aftale eller fotoshoot. Hvis du er forsinket eller uforskammet, kan dit omdømme komme før dig, og ingen vil derefter arbejde med dig.
 • Vær organiseret. Modeller bliver ofte kaldt til steder i sidste øjeblik og har meget travle dage. Du skal være på toppen af tingene, hvis du vil lykkes. Brug derfor en planlægnings app eller en fysiskkalder for at holde styr på dine aftaler.
 • Udvikle faglige relationer med fotografer. Du hjælper fotografen til at se godt ud, og de vil hjælpe dig med at se godt ud. Det er en win-win-situation, så sørg for at behandle fotografer med respekt.

4. Behandel at være model som et rigtigt arbejde.

Personer, der ikke tager det alvorligt, har små chancer for at lykkes i deres model karriere. Indse at det er sværere end det ser ud, og der er meget arbejde bag alt det glimmer og glamour du ser til modeshows. Model arbejde er en fuldtidsstilling, der kræver konstant opmærksomhed. En uge væk fra det, og din karriere kan være forbi.

 • Forstå, at model arbejde kun har et lille vindue med muligheder, og selvom du tager en kort pause, kan du ofte aldrig være i stand til at vende tilbage. Modeller arbejder normalt kun i branchen i et begrænset tidsrum. Hvis du bliver berømt inden for branchen, kan du muligvis forlænge din karriere.

5. Få bekræftet, om der vil være en makeup-artist (MUA) på stedet.

Nogle gange forventes det at du bringer visse ting med dig (f.eks. Basis foundation), og hvis de ikke har booket en makeup-artist, skal du forberede dig på forhånd. Du ønsker måske at tage et nødsæt med dig, så du kan lave din egen makeup om nødvendigt, selvom en MUA skal være til stede. [15]

6. Vær kreativ på jobbet.

Fotografer vil gerne se dig stå i forskellige poses med forskellige rekvisitter og baggrunde. Skiftbarhed er nøglen, så arbejde med kameraet og interagere med verdenen omkring dig [16]. Lyt til fotografens anbefalinger, men vær ikke bange for at prøve din egen stilling eller holdning også. Tilsvarende vil runway koordinatorer gerne have dig til at have attitude i din gang eller til at projicere en meget specifik følelse.Model Tips:

 • Hvis du har besluttet dig for at underskrive en kontrakt med et agentur ikke rigtigt er noget for dig, så kan du overveje at arbejde freelance [17]. Men vær opmærksom: lønnen er normalt betydeligt lavere, og der er færre sikkerhedsforanstaltninger.
 • Altid være sikker på dig selv. Der er mange vanskelige ting ved at være en model, og en af ​​dem er konstant afvisning. Vær ikke oversikker, men tror på dig selv. Det kan tage lidt tid, men med den rigtige holdning vil du i sidste ende lykkes.
 • Lad ikke afvisning afholde dig fra at følge dine drømme. Prøv også at tage afvisning nådigt; du vil ikke brænde broer, du kan krydse igen senere.
 • Kend dine grænser for stil og nøgenhed. Hvis du ikke ønsker at lave glamour arbejde eller er usikker med fuld nøgenhed, skal du sige fra og ikke lade folk skubbe dig forbi disse grænser. Overvej også, hvor du vil have din karriere i fremtiden. Selvfølgelig kan du have det fint at lave glamour nu, men hvad nu hvis du beslutter dig for at lave mode eller katalogarbejde i fremtiden? Du kan blive diskrimineret, hvis de ved, at du har lavet denne form for arbejde.
 • Lad ikke en eller to dårlige kommentarer fra folk, der ikke er vigtige, gå dig på. Behold din tillid og selvsikkerhed!
 • Du kan også deltage i model konkurrencer. Sørg dog for at kontrollere, at disse drives af et velrenommeret agentur.
 • Undgå alkohol og enhver form for junkfood. Dette vil i sidste ende få dig til at se sundere og smukkere ud.
 • Få dine forældres tilladelse, hvis du er yngre end en juridisk voksen.
 • Vær forsigtig, hvis du overvejer model skoler. Model skolen kan være dyrt, og hvorvidt de vil lære dig, hvordan man bliver model, er tvivlsom. Nogle agenturer siger endda at gå på en model skole kan lære dig dårlige vaner, der er svære at fjerne igen!
 • Bliv sund på den rigtige måde, med kost og motion. Undgå at tage stoffer, som i sidste ende vil være skadelige for dig både indevendig og udevendig.
 • Hvis folk vil have dig til at pose på en måde, du ikke føler dig tryg ved, skal du ikke gøre det.
 • Hvis du elsker at være model, så fortsæt med at gøre det, selvom de afviser dig væk. Udholdenhed er altid en særlig kvalitet.
 • Uanset hvad der sker, lad ikke din leder/chef få dig til at gå på en diæt eller ændre dit udseende! Du er perfekt, ligesom du er!
 • Hvis du planlægger en banebrydende karriere i high fashion runway, skal du prøve en bred vifte af gangpraksis som at gå i hæle på løbebåndet, gå op ad trappen med en bog på dit hoved eller binde vægte til dine fødder og håndled. Dette vil hjælpe dig med at være forberedt på de mange forskellige påklædninger, sæt og rekvisitter, som du kan støde på under dit arbejde.

Kilder

 1. http://www.modelmanagement.com/modeling-advice/modeling-tips/
 2. http://www.modelmanagement.com/modeling-advice/modeling-tips/
 3. http://www.experienceproject.com/stories/Like-Fashion/316616
 4. http://www.huffingtonpost.com/summer-rayne-oakes/modeling-industry_b_3287289.html
 5. http://www.marieclaire.com/fashion/advice/g740/how-to-model/?slide=1
 6. http://www.marieclaire.com/fashion/advice/g740/how-to-model/?slide=1
 7. http://www.marieclaire.com/fashion/advice/g740/how-to-model/?slide=6
 8. http://www.marieclaire.com/fashion/advice/g740/how-to-model/?slide=3
 9. http://www.modelmayhem.com/education/modeling/8375-how-to-take-proper-measurements-for-your-modeling-profile
 10. http://www.modelmanagement.com/modeling-advice/modeling-tips/
 11. https://www.consumer.ftc.gov/articles/0071-look-out-modeling-scams
 12. http://www.marieclaire.com/fashion/advice/g740/how-to-model/?slide=7
 13. http://www.marieclaire.com/fashion/advice/g740/how-to-model/?slide=7
 14. http://www.modelmanagement.com/modeling-advice/modeling-tips/
 15. http://www.modelmayhem.com/education/style-makeup/1381-how-to-be-your-own-makeup-artist
 16. http://www.seventeen.com/fashion/news/a16797/tyra-banks-modeling-tips/
 17. http://www.modelmayhem.com/education/modeling/6279-intro-to-freelance-modeling
 18. https://www.consumer.ftc.gov/articles/0071-look-out-modeling-scams
 19. https://www.consumer.ftc.gov/articles/0071-look-out-modeling-scams


Jeg håber dette indlæg gav dig lidt indsigt i hvad der skal til for at blive model. Skriv endelige en kommentar med rettelser, tilføjelser eller bare ris eller ros.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply