Hvordan forbereder man sig til skitur? - Skiferie
Reklame:

Er du klar til din skiferie? Begynder eller ekspert, der er et par ting, du kan gøre, før du rejser for at gøre din skiferie til en sjovere og sikrere oplevelse. At forberede dig til din skiferie/skitur ved at være i form, i balance, fleksibel og på godt vedligeholdt udstyr vil hjælpe dig med at sikre, at du har det sjovt.

Der er et par ting, du kan gøre inden din skiferie for at gøre det til en mere underholdende og sikrere oplevelse. Skiløb er et vidunderligt tidsfordriv, men hvis du er dårligt forberedt, kan det virke som en af de værste.

Vi vil i denne artikel komme ind på følgende emner:

  • Fitness
  • Fleksibilitet
  • Ski
  • Skistøvler
  • Skitøj
  • Øvelses skiløb
  • Første gang på ski tjekliste


Fitness

To besøg i træningscenteret eller en enkelt joggetur rundt om blokken i ugen før afrejse er ikke nok forberedelse. For at stå godt på ski kræver din krop brug af muskler, der sjældent bruges i hverdagen. Derudover skal du håndtere høje og lave temperaturer. For at forberede dig ordentligt skal du lave og begynde dit træningsprogram mindst to måneder før ferien for at opbygge din kondition – dette vil hjælpe dig med at tackle manglen på ilt i højere højder. Husk, at en god ski-teknik bruger meget mindre energi end en dårlig – når man er træt, vil en skiløber med en bedre teknik have det mindre vanskeligt at forblive i kontrol.

Svag teknik + dårlig kondition = trætte muskler = endnu svagere teknik = mere træthed = en dårlig dag.

Fordi de fleste skismuskler er “interne rotatorer” eller afbalancerende muskler, tager det tid og kræfter at forberede dem. Selvom generel fitness hjælper meget, udvikles specifik ski-fitness bedst ved hjælp af ting som ‘balanceboards’ og in-line skøjter, eller at spille sport som squash og fodbold (eller andre, der kræver hurtige bevægelser og hurtige retningsændringer). Førstegangs skiløbere finder fornemmelsen af ​​at stå på et bevægeligt objekt, usædvanligt nok, og aktiviteter som skøjteløb og rulleskøjning hjælper dig med at vænne dig til denne følelse og gøre dine tidlige skilektioner lidt mindre skræmmende. For mere avancerede skiløbere, ridning, mountainbiking og gymnastik er alle med til at udvikle koordination og balance. Du kan nemt lave dit eget ‘balance board’, selvom der er masser af fine og billige boards på markedet. At lære at balancere tager tid, men vil bestemt forbedre dit skiløb.

Fleksibilitet

Fleksibilitet i muskler og sener er vigtig. Lave temperaturer kan betyde, at musklerne er stive, reagerer langsomt og mangler bevægelsesområde. At udvikle fleksibilitet gennem regelmæssig udstrækning før din skiferie vil hjælpe din skiydelse og kan betyde, at et fald på dag 1 (som ellers kan ødelægge din ferie) ikke er andet end et glemmeligt uheld uden dårlige effekter og skader. Det er vigtigt at varme op, når du strækker ud og undgå statiske eller hoppende strækninger. En blid bevægelig strækning er bedre og undgår smerter. Glem ikke at varme op og lav en simpel udstrækning, før du går på ski, så vil den forberedelse, du lavede før ferien, lønne sig.

Ski

Hvis du har dine egne ski, skal du sørge for, at de får en service før du tager på skitur. Dette bør som minimum omfatte voksning af baserne og slibning af kanterne. Det er også en god ide, i begyndelsen af ugen, at bede en professionel tekniker om at foretage en sikkerhedskontrol af bindingen og en basisslibning – denne sidstnævnte proces gendanner strukturen til skibasen og hjælper den med at bevare voks. Korrekt grundede, voksede og slebene ski gør drejninger lettere og mere agile, hvilket ikke kun forbedre din teknik, men gør en betydelig forskel for din glæde af sporten.Skistøvler

Hvis du ikke allerede ejer dit eget udstyr, skal du først købe støvler, ikke ski. Sørg for, at din støvle butik ved, hvad de laver – det kan være lærerigt at “hænge ud” og se, hvad der sker, når støvler monteres. Tager teknikeren sig tid og besvær med at få tingene nøjagtigt og rigtige? Selvom det kan betyde at bruge flere penge, er det virkelig vigtigt at have korrekt monterede støvler, der er justeret efter behov fra dine fødder. Støvle fleksibilitet er også vigtigt; for stive, og de vil forhindre dig i at anvende de rigtige teknikker.

Støvler har tre hovedkomponenter, som alle kan tilpasses på en god støvle: indre støvle, ydre skal og sålen. Selvom de fleste skistøvler inkluderer en indre støvle i prisen, tilbyder flere virksomheder brugerdefinerede inderstøvler, og en god skibutik rådgiver dig om dette, hvis disse i dit tilfælde er umagen værd. Ved køb/leje skal du altid bede om en anden støvle, hvis det første valg er for stift eller for stort: ​​støvlen skal passe til dit skisniveau, og hvis lejebutikker løber tør for lager, kan de forsøge at gå på kompromis ved at bruge skaller, der er for stive eller for store, polstret med tykkere indre og sål. Alle skisportssteder har et antal skistøvler, så kig dig omkring, indtil du finder det, du har brug for.

Skitøj

En god skidragt kan gøre forskellen mellem skiløb hele dagen i komfort og at opgive før frokost. For at kroppen skal fungere godt, skal den være varm, men ikke for varm. I dag er beklædningsteknologi meget avanceret og åndbar flerlagsstofsystemer, som der bruges i North Face-produkter, fungerer ekstremt godt, holder dig varm når det er koldt og tillader sved at fordampe, når du sveder. Uldundertøj, især Merinould, er bedre end bomuld. Med godt merinould’s skiundertøj bliver du ikke kold, hvis du bliver våd; i bomuld fryser du. Hvis du mangler tillid og erfaring på ski, kan et nyt sæt tøj gøre en overraskende forskel for dit humør og glæden ved hele ferien – så der har du en god undskyldning for at forkæle dig selv.

Øvelses skiløb

Skiløb på indendørs skibaner forbedrer dine færdigheder, forbedrer din balance og giver dig den essentielle følelse af at være på ski. Det giver også nybegynderne et forspring, inden deres første par gange på ægte sne.

At forberede dig til din skiferie ved at være i form, i balance, fleksibel og på godt vedligeholdt udstyr vil hjælpe dig med at sikre, at du har det sjovt.Første gang på Ski – Tjekliste

Der løber mange ting gennem dit hoved, når du forbereder dig til din første skiferie. Du er meget begejstret for den nye oplevelse, men også nervøs og usikker på nøjagtigt, hvad du kan forvente. En nøglemåde til at begrænse denne spænding er gennem ordentlig planlægning.

Denne praktiske liste vil lindre stress og sikre, at du har alt det nødvendige for at kunne nyde din første gang på ski fuldt ud. Hvis du ikke ejer nogle af de væsentlige genstande (ski, stænger, hjelm osv.), der er anført nedenfor, kan du leje dem på de fleste skiresorts. På den anden side skal de fleste tøjvarer købes på egen hånd. Denne liste er ikke rangeret i nogen bestemt rækkefølge, da alle disse elementer er uundværlige på deres egne måder.

1. Ski, stænger og bindinger

Hvis du ikke ejer ski, bliver du nødt til at leje dem i området hvor du er på skitur. Lejemedarbejdere er kyndige og vil guide dig gennem dine lejebeslutninger og sørge for, at dine ski og stænger er velegnede til begyndere. De vil også hjælpe med at indstille skibindingerne til den rigtige indstilling baseret på din størrelse og evne.

2. Skistøvler

Du kan leje skistøvler i området, men det anbefales ikke. Støvler er designet til at passe til dine fødder, så ofte er lejestøvler meget ubehagelige. Hvis det overhovedet er muligt, foreslår vi, at du køber dine egne støvler, selvom det er din første gang. Du vil være langt mere komfortabel og nyde oplevelsen meget mere. Dine støvler skal være tætsiddende, men ikke for stramme.

3. Skihjelm

For førstegangs skiløbere er sikkerhed vigtigst, og du skal aldrig rode dig ud i hovedskader. Der er et udvalg af hjelme, der kan købes (eller lejes), så du burde være i stand til at finde en, der passer og fungerer korrekt.

4. Ski jakke og ski bukser

Det er også vigtigt at bære tøj, der er varmt, isoleret og vind- / vandafvisende. Mens du er på bjerget, kan vejret svinge og blive koldt og vådt på et øjeblik. Vejrbestandigt tøj vil holde din krop behagelig og tør uanset forholdene. At være kold er den hurtigste måde at ødelægge din dag på, så skijakker og bukser er vigtige.5. Base- og mellemlag

Basislag er det, du bærer under din jakke og bukser, og er ofte lige så vigtige, især i koldere klima. Ved anvendelse af dine baselag skal du undgå bomuldsprodukter, da de hverken er vandtætte eller åndbare. Syntetisk materiale eller marino/uld fungerer bedst.

Hvis det er meget koldt, foreslås det at tilføje et mellemlag over basen. En fleece, sweater og andet lignende tøj holder dig varm på bjerget.

6. Handsker / vanter

Isolerende handsker eller vanter er også meget vigtigt skiudstyr. Da dine hænder vil være i kontakt med sneen hele dagen, er vandtætte handsker eller vanter en nødvendighed. Dine handsker eller vanter skal også tilbyde tilstrækkelig fingerfærdighed, så du nemt kan holde fast i skistængerne.

7. Skisokker

Sammen med dine hænder er det også vigtigt at holde dine fødder tørre for at nyde din dag. Du skal medbringe mindst to par skisokker, da du aldrig ved, om du har brug for det andet par. Dine sokker skal også være lavet af uld eller syntetiske materialer for at holde fødderne tørre.

8. Skibriller

Skibriller hjælper med at øge dit syn, mens du kæmper med blænding og nedbør. Hvis du lejer en hjelm i området, kan de nok også hjælpe med skibriller. Briller passer ofte forskelligt afhængigt af hjelmen, så dette sikrer, at de passer.

9. Rygsæk

For at sikre, at du er forberedt på det hele, er det klogt at medbringe en rygsæk fyldt med et udvalg af genstande. For eksempel kan du pakke solcreme, læbeskyttelse, tørklæder, hatte, medicinske sæt og andre små ting til din skiferie.

Når du har bekræftet, at du har alt på denne liste, er du klar til at ramme pisterne.


Jeg håber denne artikel gav dig den viden du søgte. Hvis du har kommentarer, tilføjelser eller rettelser er du mere en velkommen til at skrive dem i kommentar feltet herunder.

Bliver du meget nemt solskoldet? Så kan du her læse lidt om hvordan du kan undgå det!

God skiferie!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply