Hvordan fungerer tiktok
Reklame:

TikTok, tidligere kendt som musical.ly, er en social mediaplatform hvor man kan skabe, dele og opleve korte musikvideoer. Tænk på karaoke, bare moderniseret. Appen musical.ly var brugt af unge som et outlet hvor de kunne udtrykke sig gennem sang, dans, komik og lip-syncing. Appen er nu kaldt TikTok, som har alle de samme features som musical.ly og tilbyder brugerer at lave videoer as længder på 15 sekunder eller mindre og dele dem igennem fællesskabet.

Tiktok

TikTok’s presseafdeling deler følgende:

“TikTok incorporates the most popular elements of both apps with a feed that highlights the users’ community, in addition to a “For You” feed that uniquely serves a curation of personalized video recommendations based on viewing preferences. The app will also introduce new upcoming features including:

  • A “reaction” feature that allows user to react friends’ videos directly from the phone
  • Enhanced creative tools like interactive gesture filters unlock features such as funhouse mirror camera effects;
  • VR-type filters that can be activated just by blinking;
  • Green screen-like background effects”


HVORDAN FUNGERER TIKTOK HELT PRÆCIST?

Ligesom de fleste andre apps på de sociale medier, kan brugere følge andre brugere, like og kommenterer på andre brugeres videoer. Brugere kan også sende emjoi’s til deres forvirit stjerner på TikTok / Musical.ly.

Brugere kan først vælge en sang de ønsker at bruge i deres video og derefter optage dem selv mime igennem sangen med musikken. Som alternativ kan brugere også optage deres video først og derefter vælge en sang som passer dertil. Appen har mange sjove features som kan gøre brugerens videoer lidt sjovere. Dette kan for eksempel være at optage i slowmotion, time-laps, fast-forward, filtre, effekter og selv spille sangen bagfra og mange flere. Når brugeren er tilfreds med hans eller hendes video, kan de poste den til deres følgere og dele den i det sociale netværk for eksempel via Messenger, Vine, WhatsApp osv. TikTok har også en duet feature som tillader at oprette forbindelse til andre brugere og derefter lip-synce sammen.

Søgemaskinen tillader brugere og se andre videoer. Brugere kan også se videoer under trending hashtags og oploade videoer med disse hashtags (Ligesom Instagram). De førnævnte hashtags er også brugt til at deltage i konkurrencer for eksempel, #lipsyncchallenge, #comedychallenge osv.

HVORDAN OPRETTER MAN EN PROFIL?

Brugere, eller mere formelt kendt som ”musers”, kan enten oprette en profil ved hjælp af Facebook, Instagram, Twitter eller en Email-adresse.

HVORFOR KAN TEENAGERE LIDE DENNE APP?

TikTok, førhen kendt som musical.ly, er en sjov app der tillader teenagere at lave og dele videoer med deres venner.

Siden de tidlige dage med de sociale medier (især YouTube) har lip-syncing videoer været en populære genre for brugere at generer videoer og indhold inden for. Det populære amerikanske TV Show, Lip Sync Battle, har også været til stor hjælp for at skabe et fællesskab om sådan en platform.

TikTok logo

Teenagere nyder også at deltage i forskellige konkurrencer som kan deltages via Hashtags på appen. Appen har et meget dedikeret og ungt publikum. For mange af brugerne handler det om at skaffe likes, følgere og at få deres videoer vist i appen. At lave og dele deres egne videoer er nu en stor del af hvordan teenagere bruger deres tid online. Teenagere er langsomt ved at flytte sig være fra at være tilskuere til at være ”content creators”. Denne app kan være en rigtig kreativ og sjov vej for teenagere at udtrykke sig på og samtidig lave sit eget indhold.

KAN MAN OPRETTE EN PRIVAT KONTO PÅ TIKTOK / MUSICAL.LY?

Ja, men som standard er din profil offentlig. Du kan her overveje om du vil sætte din konto til at være privat/kun venner. Du skal gå til din profil ved brug af header ikonet i nederste venstre hjørne og trykke på tandhjuls ikonet i øverste højre hjørne. Vælg her ”Privacy and Settings” og klik på ”Privacy and Safety”. Her kan du sikre din konto ved at gøre din konto privat. Ved at have en privat konto kan kun tilladte personer se dine videoer, men din profil vil stadig være offentlig synlig.

KAN JEG BLOKERE EN BRUGER PÅ TIKTOK / MUSICAL.LY?

For at blockere en bruger, gå til deres profil og tryk ”…” i øverste højre hjørne og vælg derefter ”block this user”. Du kan fjerne blokeringen på samme måde.

Brugere kan rapportere kommentarer, videoer, chats og andre kontoer. Brugere kan også markere upassende indhold. For at rapportere en TikTok /musical.ly, tryk på knappen med 3 prikker og så tryk på ”report abuse”.ER DER EN RISIKO VED AT BRUGE TIKTOK / MUSICAL.LY?

Brugere kan blive udsat for grimt sprog og indhold af sexuel natur.

Brugere kan kommentere andre videoer. Dette efterlader et potentiale for online mobning og negative kommentarer. Appen ser dog ud til at fremme positive kommentarer og opfordre brugere til at ”say something nice”. Du kan dog opleve negative kommentarer og der kan du altid rapportere dem, som nævnt herover. Ved at altid bliver delt online vil vi opfordre til at lære appen at kende før brug og sætte dig ind i TikTokøs privacy settings. Dette giver altid et godt indblik i hvad der sker med dit indhold når du ligger det online.


Vi håber dette indlæg hjalp med at forstå det sociale medie TikTok!

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply