Hvordan fungerer Twitch
Reklame:

Folk har spillet computerspil i rigtig mange år, og så længe folk har spillet har der også været tilskuere. Selvom mange tænker på computer og videospil som ensom hobby eller højst noget, der deles bland venner eller i online multiplayergrupper, er gaming blevet noget af en tilskuersport i sig selv.

Kompetetiv gaming, selv på det professionelle niveau, har eksisteret i årtier. I 1990’erne var en spiller ved navn Dennis Fong (Nickname Thresh) i stand leve af at spille Quake og andre populære first-person shooters gennem turnerings-præmier og sponsorater. Han blev anerkendt som den første gamer. Og andre fulgte efter.

Nu er der mange flere spil på markedet, og meget mere konkurrence for pro gamers. Men der er også mange flere måder at få opmærksomhed på. Spring i technologi og antallet af mennesker online, såvel som sider som Youtube der blev grundlagt i 2005, har ført til, at nogle menneskers hjemme gamingstudie nåede flere hundrede, tusinde og endda millioner af tilskuere. Live video streaming sider som Justin.tv, der blev lanceret i 2007, har tilladt live gaming udsendelser fra daglige spillere til at blive til noget specielt. Spiludsendelser var faktisk så populært på hjemmesiden, at medstifterne Justin Kran og Emmett Shear lancerede en spin-off side i juni 2011 som kun var dedikeret til gameplay live streams kaldet Twitch TV.

Nu kaldet Twitch, er hjemmesidens popularitet vokset. Selv før siden blev lanceret, fik Twitch.tv 3 millioner unikke månedlige brugere. Siden får nu 45 millioner unikke besøgende hver måned, og omkring 900.000 unikke streaming kanaler om måneden. I begyndelsen af 2014 blev Justin.tvs moderselskabsnavn ændret til Twitch Interactive.

Kort sagt er at live-streaming siden Twitch er meget populær. Men hvad kan du så se og gøre på hjemmesiden? Læs videre for at finde ud af det!Hvad er Twitch og hvem kan bruge det?

Twitch er et online-websted, der giver brugere mulighed for at se streamere, live streame eller udsende forud indspillet video af deres gameplay. En Twitch udsendelse indeholder ofte, lyd fra spilleren, og video af gameplay og spiller via deres webcam. Der kører en chat for seere på skærmen som streameren kan reagere på, hvis han eller hun ønsker det.

Spillene folk streamer er alle lige fra indie spil til de helt store titler. Du kan finde udsendelser af populære spil som “Fortnite”, “World of Warcraft”, “The Sims”, “Call of Duty”, “Mario Kart” og mange flere. Folk streamer endda retro spil. Der er virkelig ingen grænse.

Twitch er også vært for e-sports turneringer, hvor kampe mellem konkurrencedygtige spillere vises med live kommentarer og live-streams af nyheder, begivenheder og demoer fra populære spilkonventioner som Electronic Entertainment Expo (E3), BlizzCon, Penny Arcade eXpo (PAX) East og PAX Prime.

Du kan bruge hjemmesiden til at se dine ynglings-spillere, se dine ynglings-spil, få spiltips, opdage nye spil eller bare søge efter lidt sjovt at se på. Du kan blive tiltrukket af selve spillene, streamernes personligheder eller de sociale aspekter af platformen.

Ifølge Twitchs servicevilkår må brugerne ikke være under 13 år, og brugere mellem 13 og 18 må kun bruge platformen under forældremyndighed. Twitch kan suspendere din konto eller kanal, hvis du ikke overholder deres servicevilkår eller regler for adfærd. Overtrædelser af sidstnævnte kan omfatte krænkelse af ophavsret, chikane, hate speech, seksuelt indhold, ulovlige aktiviteter, spam, hacking af spil, streaming af spil før deres NDA-håndhævede officielle udgivelsesdatoer eller streame indhold, der ikke er spilrelateret. Angående indhold som ikke er spilrelateret er dette dog blevet ændret en smule de sidste par år, med kategorier som Just chatting, IRL og ASMR. Kanalindehavere kan også suspendere dig fra deres kanal af diverse grunde.

Alle kan se live gameplay eller arkiverede videoer på Twitch, men for at sende eller deltage i chat, skal du tilmelde dig et gratis Twitch-medlemskab. Som bruger kan du markere kanaler for at følge og deltage i deres chat og live stream. DU kan endda abonnere på de enkelte kanaler mod et gebyr. Det er endda muligt for nogle mennesker af tjene penge via Twitch.

Forsæt med at læse hvis du vil finde ud af hvordan du kan deltage i Twitchs indhold!Hvordan bruger man Twitch?

For at se det meste indhold, skal du bare gå ind på www.twitch.tv på en enhed der er koblet til internettet. Men for at få den fulde oplevelse, herunder evnen til at udsende dit eget gameplay, skal du tilmelde dig et medlemskab. Når du er tilmeldt, får du din egen brugerside, også kaldet en kanal, med dit valgte bruger-id som en del af webadressen (www.twitch.tv/bruger-id).

Hver kanal er ledet af et profilbillede (Hvis brugeren vælger et), et redigerbart kanalnavn og brugernavnet, lige over et videovindue, som du kan se, uanset om streameren streamer. Når en bruger ikke streamer på sin kanal, vises meddelelses “OFFLINE” i videovinduet, medmindre de har angivet andet indhold, der skal afspilles. Over videovinduet er der også knapper, der giver dig mulighed for at følge kanalen, bogmærke den, dele kanalen, og rapportere eller kontakte brugeren. Du kan også se statistik om, hvor mange mennesker der ser med i øjeblikket, og hvor mange samlede visninger og tilhængere kanalen har.

Der er en navigationsmenu til venstre, og et chatvindue til højre, medmindre du har udvidet videoen og skjult chatvinduet. Du kan se en løbende strøm af folk chatbeskeder i chatten i højre side og kan endda selv deltage hvis du er logget ind. Mange streamere reagere højtlydt på chatten, og nogle kan endda deltage I og live streame kampe med og mod nogle af deres seere. Du kan også sende en privat besked til andre brugere. Dette niveau af interaktion mellem streamer og seere og mellem seere gør Twitch til en mere social oplevelse end blot at se videoer fra nogen, der spiller et spil.

Når du logger ind, kan du klikke på dit brugernavn øverst til højre på hovedside og vælge “Kanal”, “Profil”, “Dashboard”, “Beskeder” og “Indstillinger” eller logge ud. Alle undtagen sidstenævnte tager dig til en del af din konto. Fra alle disse sider skulle du gerne i venstre side se navigationsmenuen med links til en masse af de samme ting, plus “Følger” (kanaler du følger), og “Abonnementer” (kanaler, som du har købt abonnement hos). Hvis din skærm er lille, kan navigationslinkene vises som ikoner. Under “indstillinger” kan du angive dine profiloplysninger, vælge hvad der vises, når du ikke er live, vælge at have alle dine udsendelser arkiveret, indstil sikkerheds- og underretningsindstillinger og se og styre links til og fra tredjepartswebsteder og software, blandt andet.

Siden gør det nemt at gennemse og søge efter kanaler eller spiltitler. Du kan finde live streams eller arkiverede videoer. Twitch vil kun arkivere video af spiludsendelser, hvis kanalejeren vælger “Achive Broadcasts” i deres indstillinger. Videoerne slettes efter er par dage for at spare plads, medmindre ejeren markerer en video som “Gem for evigt”. Hvis du ser en andens kanal, kan du endda oprette et bogmærke, som giver dig et link for at komme tilbage til det sted, du bogmærkede, forudsat at videoen stadig er gemt.

Der er mange måder at få adgang til Twitch på og se indholder. Du kan gå til webstedet på din computer, spillekonsol, eller mobil enhed via webbrowsere eller dedikerede Twitch apps. Twitch har apps til mange enheder, herunder mobilapps til Android og iOS-enheder, hvorigennem du kan gennemse og søge kanaler, se live-streams og deltage i chats når du ikke sidder ved din computer. Twitch apps er også tilgængelige for nogle spillekonsoller. Det varier fra app til app, om du kan streame eller kun chatte, eller bare browse og kigge lidt rundt. Enheder, som du i det mindste kan se Twitch indhold på inkluderer:

 • PlayStation 4
 • Xbox One
 • Xbox 360
 • Ouya
 • Nvidia Shield
 • Laptops og Desktops
 • Tabletter og Smatphones

Når du ser eller chatter på hjemmesiden, er det næste logiske skridt at selv begynde og streame. Læs videre for at finde ud af hvordan du gør det!Hvordan streamer man via Twitch?

Når du tilmelder dig en gratis Twitch-konto, er du kun er par skridt fra at streame dit gameplay, så længe du har den rigtige hardware og software. De grundlæggende ting du skal have er en computer eller spille-konsol og software (enten downloadet eller indbygget) til videooptagelse og transmission til Twitch. Twitch foreslår flere softwarepakker, der er kompatible med deres krav, sammen med nogle praktiske guidelines på deres support sider, der hjælper dig med at vælge de rigtige indstillinger. Hardware og software vil blive omtalt mere detaljeret i de næste to afsnit.

Broadcast-software giver dig generelt muligheden for at vælge din streaming-tjeneste fra en dropdown liste, Twitch inkluderet, så du kan linke til Twitch hjemmesiden. Du vil enten indtaste dit Twitch brugernavn og adgangskode eller din “stream key”, som du kan finde ved at logge ind på Twitch hjemmesiden, trykke på “Stream key” -linket på dit dashboard og trykke på knappen “Vis nøgle”. Du kan derefter kopiere og indsætte den i broadcast-softwaren, hvor det er efterspurgt.

Det meste af softwaren giver dig mulighed for at se et eksempel, før du rent faktisk starter live-udsendelsen. Eller du kan gå lige til det og starte en udsendelse og gå til dit Twitch dashboard eller din kanalside for at se dig selv, give din udsendelse et navn, vælge det spil du spiller (så din kanal vil dukke op i spilsøgninger) og se om du skal foretage eventuelle tilpasninger. Fra dit dashboard kan du også se tidligere optagede udsendelser, højdepunkter og bogmærker, du har gemt, og se din aktivitet og statistik. Du kan tilføje redaktører (editors eller mods), så andre kan klare og opdatere din kanal, men redaktionen skal være Twitch-brugere, der følger dig.

Mens du er live-streaming, viser instrumentbrættet en praktisk “Stream Configuration Quality” rating for at fortælle dig, om dine videoindstillinger for streaming software er optimale. Mulige bedømmelser er fremragende, acceptabel og inkompatibel, og Twitch kan nægte at acceptere din stream, hvis den er klassificeret som inkompatibel. Pas på, hvad du har på skærmen, for med nogle af softwarepakkerne kan du nemt smide hele skrivebordet i din live-stream. HUSK: Din mikrofon er sandsynligvis tændt, medmindre du indstiller softwaren til ikke at have den tændt.

Bortset fra udsendelse, chatting med seerne og ellers have sjov med gaming, kan Twitch streamere også søge om at få et Twitch partnerskab via en online ansøgning. Hvis denne accepteres, vil partnerskabet give dig frynsegoder som potentielle annonce- og abonnementsindtægter, muligheden for at vælge, hvornår reklamer kører, så dine udsendelser ikke afbrydes på akavede tidspunkter og automatisk “transcoding” af dit indhold. Automatisk “transcoding” gør det muligt for streamere at streame med den højst mulige kvalitet, og for partnerkanaler giver Twitch mulighed for at vælge forskellige opløsninger, så de kan se med den opløsninger, der bedst virker på deres enheder.

Partnere har mere kontrol over chatten gennem funktioner, der giver dem mulighed for at “banne” (forvise) folk, vise reklamer og lave brugere til moderatorer blandt andet. Partnere kan også redigere deres arkiverede video i fremhævede klip, få dem automatisk uploadet til Youtube og tillade seere at oprette highlight reels til at uploade til Youtube selv. Generelle retningslinjer for accept i partnerskabsprogrammet for en Twitch-streamer omfatter blandt andet at have 500 seere ad gangen i gennemsnit, der regelmæssigt steames mindst tre gange om ugen og overholder vilkårene for service og DCMA (Digital Millennium Copyright Act) retningslinjer. For nye brugere omfatter retningslinjerne ting som 15.000 visninger pr. video og 100.000 abonnenter på et andet streamingsite. Det er dog ikke hårde og hurtige regler. Twitch opfordre enhver, der mener, at de har en idé eller et “krav” til berømmelse, der vil tiltrække et publikum til at ansøge om partnerskab. Dette kan for eksempel være bemærkelsesværdig tilstedeværelse på sociale medier, konkurrencedygtige gaming evner eller planer om at streame unikt indhold.

Men før du kan komme til det punkt, skal du starte udsendelsen. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere tekniske detaljer om, hvad du har brug for til at starte streaming af dine videospil sessioner.Streaming Hardware – Hvad skal du bruge for at kunne streame?

De grundlæggende hardwareelementer, der er nødvendige for at streame på Twitch, er en computer eller spillekonsol, der kører den rigtige software og en god bredbåndsinternetforbindelse. Hvis du vil inkludere video af dig selv og lydkommentarer, er et webcam og en mikrofon (selv bare en indbyggede computermikrofon) nødvendige.

Vil du spille og dele fra din gamingcomputer? Disse er de anbefalede systemspecifikationer for streaming via Twitch fra en pc:

 • Mindst en Intel Core i5-4670 eller AMD tilsvarende CPU
 • Mindst 8 gigabyte (GB) DDR3 SDRAM-hukommelse
 • Windows 7 Home Premium eller senere OS
 • En GPU, der undstøtter DirectX 10 og op

Anbefalede systemspecifikationer for at streame fra en Mac er:

 • Mindst en 2,3 GigaHertz (GHz) Intel Core i5 CPU
 • Mindst 4 GB DDR3 SDRAM-hukommelse
 • Et dedikeret grafikkort som en AMD Radeon

Du kan stadig være i stand til at streame, selvom dit system ikke opfylder disse standarder, så hvis din nuværende computer er ret moderne, så prøv den, før du forlader den for en nyere og dyrere model.

Et nemmere (og muligvis billigere) alternativ er en ny spille-konsol. Den nyeste generation af spillekonsoller – Xbox One og Playstation 4 – har begge indbygget support af Twitch visning og streaming.

Playstation 4 var den første af de store konsoller til at levere Twitch Braodcasting-funktionen, og PS4-brugere udgjorde 20 procent af Twitch streamere fra slutningen af december 2013 til begyndelsen af januar 2014. For at dele dit gameplay, skal du blot trykke på knappen “Del” på Dualshock 4-controlleren, vælge “Broadcast Gameplay”, vælg din streaming service og kanal (hvis du har mere end en af dem), foretage de ønskede indstillinger og derefter vælg “Start Boradcasting”. PS4 tillader streaming via Twitch og Ustream, og hvis du endnu ikke har en konto, vil systemet bede dig om at oprette en, når du vælger en tjeneste. PS4 begrænser i øjeblikket mængden af tid, hvor du kan streame dit gameplay, og hvis du vil streame video af dig selv sammen med spillet, skal du have PS4’s ekstraudstyr til Playstation Camera.

Microsoft tilføjede Twitch Broadcasting-funktionaliteten til Xbox One i marts 2014 via sin Twitch app. Det har nogle ekstra funktioner, herunder evnen til at se enhver Twitch stream fra enhver spilplatform, ikke kun andre Xbox-streamere, og evnen til at arkivere dine spiludsendelser. Du skal blot downloade Twitch-appen for at komme igang. For at streame, siger du stemmekomandoen, “Xbox, broadcast” eller gå til Twitch-appen via din controller og lancer din stream derfra. Du kan vise video af dig selv via Kinect, som inkorporerer et kamera og leveres som standard med Xbox One. Du kan endda trække Twitch-appen i Snap-tilstand mens du streamer for at se din udsendelse fra seernes synspunkt eller søge efter andre kanaler. Seerne kan chatte og endda anmode om at deltage i streamen. Xbox 360 har også Twitch-appen, der giver brugerne mulighed for at gennemse og se de bedste 300 Twitch-kanaler, men ikke at streame.

For at streame fra ældre konsoller kan du bruge et capture card til at forbinde din konsol til din pc ved hjælp af de kabler dit udstyr kræver. Nogle capture cards nævnt i Twitch Support Center-artikler omfatter:AVerMedia: Game

 • AVerMedia: Game Broadcaster HD (C127)
 • AVerMedia: HD DVR / DarkCrystal HD Capture Pro (C027)
 • AVerMedia: Live Gamer HD (C985)
 • Elgato Game Capture HD
 • Roxio Game Capture HD Pro

Deres kompatibilitet med forskellige streamingsoftwarer er også nævnt i supportmeddelelserne for hvert enkelt. Løs videre for at finde ud af mere om software, som du kan bruge til at streame til din Twitch kanal.Streaming Software – Hvilket software skal du bruge for at streame på Twitch?

Broadcasting dit gameplay via Twitch kræver at have den rigtige software til at fange og kode din video og lyd – samt mindst et videospil. Siden Twitch “Broadcast” fremhæver flere almindelige værktøjer, som du kan downloade fra tredjepartswebsteder og installere på din Windows-baserede pc, herunder følgende:

 • Open Broadcast Software – Dette er en helt gratis og open source-udsendings software, som giver dig mulighed for at optage dit gameplay eller live streame til Twitch og flere andre videosites. Du kan inkludere webcam video og mikrofon lyd til at give kommentarer. Du er nødt til at gå igennem et par indstillinger for at få det til at virke optimalt, men det giver fleksibilitet med at arrangere, hvad seerne vil se på din stream. Og igen er det gratis.
 • XSplit Gamecaster – Dette er et af de enklere valg, der får dig til streaming på ingen tid. Det giver dig mulighed for at optage eller streame og dele via Twitch, YouTube, Facebook, Twitter og GooglePlus. Du skal tilmelde dig en gratis konto hos SplitmediaLabs, når du har kontoen, skal du installere softwaren og forbinde den med din Twitch-konto. Du kan starte streaming med tre nemme trin. Softwaren er gratis at bruge, men hvis du vil have nogle af de mere avancerede funktioner, som in-game Twitch chat, annotationsfunktion (som giver dig mulighed for at tegne på din computerskærm) og mere tilpasningsevne, skal du betale abonnementsgebyrer på $ 14,95 for tre måneder.
 • XSplit Broadcaster – Dette er den mere robuste version af XSplit. Det kræver mere opsætning og konfiguration, men giver brugeren mulighed for at redigere ved hjælp af flere videokilder, blande lyd fra to kilder, vise overlejringer og kamera effekter og lader dig streame i op til 1080p ved 60 billeder pr. Sekund (fps). Ligesom Gamecaster er de grundlæggende funktioner gratis, men en betalt version, der starter på $ 14,95 for tre måneder, giver flere avancerede funktioner, herunder streaming med højeste opløsning og større layout og tilpasningsevne. Softwaren tillader lokal optagelse og streaming til en række websteder, herunder Twitch, Justin.tv, UStream, YouTube Live og endda streaming via et lokalnetværk (LAN).
 • Wirecast – Dette er en mere komplet streaming produktion og kodning software til udsendelse af en række medier til flere servere og platforme på samme tid. Du kan optage eller streame indhold til Twitch, Justin.tv, Ustream, YouTube og andre. Det er den dyreste, med en startpris på omkring $ 495 på nuværende tidspunkt selvom du kan prøve det gratis.
 • Evolve – Dette er en anden simpel streaming platform, der giver dig mulighed for at inkludere webcam visuals og to lydindgange (spil lyd og en mikrofon). Du logger ind på Evolve-klienten, klikker på knappen “Start Casting”, logger ind på din Twitch-konto, og så sender softwaren det, der er på skærmen (spil eller ej). Du kan også finde og se andres Twitch-udsendelser, chatte fra Evolve-klienten, finde kampe til at deltage eller oprette et party selv. Denne platform er gearet mod multi-playing og at forbinde med andre spillere.

Ovenstående giver dig mulighed for enten at sende dit spillevindue eller en valgt del af skærmen, i nogle tilfælde afhængigt af om du bruger de betalte eller gratis versioner. De overholder alle Twitchs nuværende udsendelseskrav, og du kan direkte forbinde dem til Twitch via enten dine Twitch login credentials eller din streaming-nøgle (afhængigt af hvilket de accepterer).

Der er andre, der ikke er angivet på Twitch “Broadcast” -siden, der understøtter Twitch, og som du kan finde oplysninger og instruktioner om på deres support sider, såsom:

 • FFSPLIT – Dette er et andet helt gratis program, der giver dig mulighed for at fange og vise hele skærmen, regionerne eller vinduerne fra din skærm, lyd, webcam-billeder og statiske billeder til live stream eller optage dit gameplay. Softwaren vil uploade til Twitch, Justin.tv, Ustream, YouTube og flere andre. Det kræver en del øvelse og indstilling af justeringer, men du kan begynde at streame ret hurtigt.
 • Overwolf – Dette er en Chrome-browserbaseret software, som du kan bruge til at overlejre funktioner og apps til dine pc-spil eller andre programmer, du har åbnet. En af de tilgængelige apps er Twitch, der er oprettet ved hjælp af Overwolfs åbne SDK. Overwolf-overlejringen giver dig mulighed for at vælge Twitch-appen, logge ind på Twitch og starte streaming meget hurtigt. Drop down menuer giver dig mulighed for at ændre streaming indstillinger, herunder video, lyd og selv gennemsigtighed, og du kan skifte det, som du og seerne kan se (herunder chatvinduet og webkameraet).

Nogle af PC-udsendelsesprogrammerne kræver, at du henter og installerer anden software, hvis du ikke allerede har det, f.eks. Java, DirectX, QuickTime eller .NET Framework. Du kan finde oplysninger på Twitchs support-sider vedrørende opsætning og optimale indstillinger for din broadcast-software.

Broadcasting fra en Mac er lidt vanskeligere, men gennemførlig. Ifølge Twitch-webstedet er det eneste all-in-one-program, der virker til Mac, Wirecast, hvilket er ret dyrt. Andre muligheder kan kræve, at du også kører Adobe Flash Media Encoder sammen med webcam software som ManyCam eller CamTwist.

Du kan også finde råd og scripts online til streaming til Twitch fra computere, der kører Linux OS-distributioner, selvom der ikke forekommer noget officielt på Twitch-webstedet om måder at sende via Linux på.

Bortset fra tredjeparts dedikeret streaming software kan Twitch Broadcasting-kapacitet endda arbejdes direkte i spil og webapps. Fortsæt læsning for at finde ud af mere om integrationsværktøjerne, som Twitch tilbyder softwareudviklere.Twitch redskaber til udviklere

Twitch tilbyder et softwareudviklingskit (SDK), der hjælper udviklere og spilvirksomheder med at arbejde Twitch support ind i deres produkter. Håbet er, at dette vil hjælpe brugerne med at live stream og dele indspillet gameplay nemt – nogle gange med et enkelt tryk. Udviklere kan arbejde Twitchs chattefunktioner direkte i deres spil og levere metadata fra spillene tilbage til Twitch for at give ekstra information til seerne eller lettere sortering efter spilversion eller mods. Twitch kan endda bruge oplysningerne til at bede en bruger om at dele højdepunkter, når der sker noget interessant i spillet. Udviklere kan inkorporere leaderboards, konkurrencer og andet fællesskabsbaseret indhold for at øge involvering af spillere, samt indsamle analyser.

Den seneste SDK muliggør selvsagt mobilspil streaming, herunder optagelser fra din mobil enhed’s front-facing kamera.
Per Twitch-webstedet er disse spil, der har Click-to-Twitch-funktioner indbygget i midten af ​​2014:

 • “Age of Empires 2”
 • “Call of Duty Black Ops 2”
 • “Company of Heroes 2”
 • “Cubemen 2”
 • “Drunken Robot Pornography”
 • “Duel of Champions”
 • “Firefall”
 • “Tvunget”
 • “Guncraft”
 • “Gun Monkeys”
 • “Uendelig krise”
 • “Maniaplanet”
 • “Minecraft”
 • “Overwolf”
 • “Exilens vej”
 • “Planetside 2”
 • “The Showdown Effect”
 • “Smite”
 • “Krigstorden”

“The Showdown Effect”, et PC-spil af Paradox Interactive, var angiveligt det første spil med indbygget Twitch-støtte.

Twitch tilbyder også en API, der hjælper webudviklere med at integrere Twitch indhold og funktionalitet i deres websteder og webapplikationer. Tilgængelige funktioner, som udviklere kan inddrage, omfatter “Twitch Connect” for at lade brugerne logge ind med deres Twitch-konto, oplysninger om, hvad der er live på et givet tidspunkt, information om topvideoer, information om, hvilke kanaler brugere abonnerer på eller følger, og Twitch-søgemuligheder.

Spiludviklere kan bruge disse værktøjer til at integrere Twitch-udsendelse, se og chatte i deres spil. De kan indeholde ting som en liste over alle de tilgængelige live streams af spillet. Og de kan samle klip og data fra Twitch for at dele med deres communities.

Folk kommer op med opfindsomme nye måder at spille ved hjælp af Twitch. En anonym programmør i Australien oprettede den eksperimentelle TwitchPlaysPokemon-kanal i februar 2014. Det tillod en lang række seere at kontrollere og spille Nintendo Gameboy-spillet “Pokemon Red” ved at indtaste kommandoer via chatten. Kanalen går stadig og viser også andre Pokemon og Nintendo-spil. Brugere kan indtaste navnene på knapper (op, ned, venstre, højre, A eller B), koordinater for touchscreen-indgange og nogle andre spilspecifikke kommandoer. Det havde så mange som 120.000 samtidige spillere på et tidspunkt, og ved skrivningen af denne artikel har over 276.000 tilhængere og mere end 62 millioner samlede visninger.

Spiludviklingsfirma Zombie Studios har endda bygget den slags Twitch chat-interaktivitet lige ind i dens pc- og PlayStation 4-spil “Daylight”, som gør det muligt for seerne at påvirke spillerens spil via chatten.

Hvordan tjener Twitch penge?

Twitch er finansieret ved reklamer og abonnementsgebyrer. Et grundlæggende Twitch-medlemskab er gratis og giver dig mulighed for at se alle slags indhold, chatte på folks streams og streame dit eget gameplay. Annoncer vil køre, når du først går til en kanal og regelmæssigt i løbet af streamen. Twitch kan være overbevisende for annoncører, fordi det kan give dem adgang til en bestemt demografi, der sandsynligvis ikke ser fjernsyn og bruger meget tid på deres hjemmeside – 106 minutter pr. Bruger hver dag dag, i gennemsnit.

For $ 8,99 om måneden (fra midten af ​​2014) kan brugere opgradere til et Turbo-medlemskab, hvilket eliminerer de fleste annoncer, undtagen for overtagelsesannoncer på forsiden, og giver dem et specielt Turbo-emblem, brugerdefinerede humørikoner og flere chatfarver.

Broadcastere, der bliver medlemmer af Twitch Partner Programmet, kan placere annoncer i deres streams, og de får en del af omsætningen for hver 1000 annoncer, der ses på deres kanal. Dette udbetales månedligt 45 dage efter måneds udgang, forudsat at steameren har akkumuleret $ 100 i omsætning. Partnere får også andre frynsegoder, herunder prioritet til forsiden og salgsfremmende katalogplacering. Udvalgte toppartnere kan også opkræve abonnementsgebyrer til deres brugere i bytte for ekstra ydelser, som f.eks. HD-streams, adgang til arkiverede videoer, eksklusive chat-sessioner, begrænset reklame, ekstra humørikoner og et særligt badge. Gebyret er generelt $ 4,99 om måneden.

Nogle mennesker klarer sig endda via indtjening fra Twitch. Jayson Love, via sin Man_vs_Game kanal, chatter med brugere, da han forsøger at slå alle slags spil. Han formåede at opsige sit hverdagsjob og klare sig på indtægter fra Twitch’s Partner Program og abonnementsgebyrer sammen med merchandise. Og Jeffrey Shih (skærmnavn Trump) gjorde noget lignende med hans uddannelsesmæssige Twitch-kanal. Twitch har mere end 6.400 Partner Program medlemmer fra 2014.

Brugere har lov til at acceptere donationer ved at tilføje et PayPal-knapbillede, der linker til et PayPal-betalingslink på deres kanalside. Twitch har endda samarbejdet med andre virksomheder om at tilbyde universitets stipendier til dygtige spillere.

Bortset fra annonceindtægter samlede Twitch $ 15 millioner i 2012 og $ 20 millioner i 2013 fra investorer. Og i endnu større, omend usikkerhed, nyheder, er der rapporter om, at Google (ejeren af ​​streaming-konkurrent YouTube) er i forhandlinger om at købe Twitch, med spekulationer om, at det kunne gå op til $ 1 milliard . Nogle er bekymrede over, at en sådan overtagelse kan føre til ophavsretlige krænkelser af brugerne og indholdet, noget der sker med nogle kanaler på YouTube, når spilvirksomheder bruger YouTube’s Content ID-system til at identificere brugen af ​​deres spil i videoer. Men sådan et stort skridt kunne give Twitch al den støtte, det behøver for at fortsætte og vokse.Nutiden og fremtiden om streaming af spil

Der er et antal steder, hvor spillere kan sende deres gameplay ud til Twitch. Som tidligere nævnt blev Twitch født af en af ​​dem, Justin.tv. Andre omfatter Ustream.tv (et andet populært live-streaming-websted), Google Hangouts og YouTube.

YouTube, kongen af ​​video hosting sites, har mange brugere, der viser gameplay og relateret indhold, ofte kaldet “Let’s Play” videoer, med mange på LetsPlay gruppen af ​​YouTube-kanaler. Noget bevis på populariteten af ​​gameplay-videoer kan skyldes, at Felix Kjellbergs PewDiePie YouTube-kanal kan prale af mere end 80 millioner abonnenter, det meste af en enkelt YouTube-bruger, endda mere end YouTube’s egen kanal. Der er mange andre spilbrugere på YouTube på forskellige niveauer af abonnement. Multi-kanal-gruppen Machinima har samlet mere end 12 millioner abonnenter med dets spilrelaterede seriefiktion og andet lignende indhold. Selvom uploadede videoer er, hvad YouTube er kendt for, tilbyder de også live streaming via YouTube Live, herunder en gruppe af kanaler dedikeret til live gaming.

Det er ikke det eneste site i byen, men Twitch skiller sig ud for at være det største websted dedikeret udelukkende til streaming af gameplay og relateret indhold. Og det går op til og endda overgår nogle websteder, du ikke ville forvente så langt som online trafik. I ugen, der sluttede den 3. februar 2014, var Twitch fjerde i topwebtrafik med båndbredde på 1,8 procent, hvilket satte dem bag Netflix, Google (som omfatter YouTube) og Apple, men forud for HBO Go, Hulu, Facebook, Valve og Amazon, for at nævne nogle få. Virksomheden Qwilt siger at omkring 44 procent af alle live streaming webtrafik (båndbredde) i ugen den 7. april 2014 var gennem Twitch.

I betragtning af disse tal, selvom de er lidt gamle, og det stadigt stigende antal seere og deltagere, ser det ikke ud som om Twitch, eller live streaming i almindelighed, snart går ud af stil, tværtimod.


Vi håber dette indlæg hjalp dig med at forstå Twitch og hvordan du kan komme igang med at streame!
Hvis du har nogle tilføjelser eller bare ris og ros så smid endelige en kommentar.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply