Bananfluer - Hvordan slipper man af med bananfluer?
Reklame:

Har du også problemer med bananfluer og andre små fluer i køkkenet? Det kan være næsten umuligt at slippe af med de små ting hvis man ikke ved hvordan man skal gøre.

I denne artikel finder du 6 forskellige måder hvorpå du kan slippe af med bananfluer!

Et hurtigt resumé af “Hvordan kommer man af med bananfluer?”:

  1. Lav en simpel bananflue fælde ved hjælp af æblecidereddike og opvaskemiddel.
  2. Anbring en flaske gammel vin ved siden af det flue-inficerede område.
  3. Mos rådne frugter i en krukke og dæk toppen til med en plastikpakning med små huller.
  4. Brænde bananfluerne til døden ved at oprette en lysfælde i et mørkt rum.
  5. Placer flere klæbende limfælder rundt om det bananflue inficerede område.
  6. Ryd op og væk eller gem al mad sikkert i køkkenet.

Bananfluer kan komme af mange forskellige grunde. Det meste kendte årsager er dog gammel mad og åbne skraldespande. Disse tiltrækker fluerne hvis man ikke vasker op eller går ud med skraldet jævnligt. Derudover kan de også blive tiltrukket af dårlig jord kvalitet i potteplanter eller våde områder som langsomt fordamper. Bananfluer elsker fugt og fordærvede ting, så disse skal du også holde øje med!

Men lad os komme til sagen! Nu gennemgår vi de 6 metoder hvorpå du kan slippe af med dine bananfluer.1. Køb en bananflue flæde

Den nemmeste og mest bekvemme måde at slippe af med bananfluer på er ved at købe en fluefælde, som f.eks. A Green Way -bananfluefælden. Du skal bare åbne fældedækslet og placere fælden ved siden af det bananflue belastede område. Du kan se masser af døde fluer næste dag.

2. Lav en æblecidereddike fælde

Lav din egen bananfluefælde med eddike, en ingrediens, som de fleste husholdninger allerede har i deres køkken. Du skal bruge en beholder, æblecidereddike, sukker, opvaskemiddel og vand. Først, bland to spiseskefulde eddike, en spiseskefuld sukker, et par dråber opvaskesæbe og en halv kop varmt vand i en beholder og bland, indtil sukkeret begynder at opløse. Derefter, sæt beholderen ved siden af de områder, hvor bananfluerne ofte ses, såsom køkkenvasken. Duften af eddike og sukker vil tiltrække fluerne til beholderen. Når bananfluerne kommer i kontakt med eddikeopløsningen, vil de ikke være i stand til at flygte på grund af sæben. Sørg for at placere flere af disse fælder. Én bananfluefælde vil ikke være nok.

3. Gør-det-selv stearinlys fælde

Denne bananfluefælde kræver kun ét stearinlys. Når det bliver mørkt, sæt et stearinlys på en bakke fyldt med vand, og sæt derefter bakken ved siden af det flueinficerede område. Dernæst sluk lyset, så den eneste lyskilde i rummet er stearinlyset (luk gardinerne for at blokere lys der kommer udefra). Denne hjemmelavede fælde vil dræbe bananfluerne på to måder. For det første vil eventuelle bananfluer, der kommer tæt på lysflammen, få deres vinger brændt og falde i deres død. For det andet kan nogle fluer undgå den faktiske flamme og i stedet gå til refleksionen i vandet. De vil ikke være i stand til at flygte, når de lander i vandet (tilsætning af et par dråber af opvaskesæbe det vil gøre det næsten umuligt).

4. Lav en fælde ved hjælp af gammel vin

Har du noget gammel vin tilbage du ikke vil drikke? Sæt den til god brug ved at omdanne den til en hjemmelavet bananfluefælde. Det ligner meget æblecidereddikefælden. Først hæld lidt vin i en beholder, og læg derefter beholderen ved siden af problemområdet. Målet med dette middel er at bruge duften af vinen til at tiltrække bananfluerne ind i beholderen. Fluerne vil straks drukne, når de kommer i kontakt med væskeoverfladen. Tilføjelse af noget sæbe vil også hjælpe med denne fælde. Du kan også bruge en vinflaske som en beholder. Bær og enhver anden form for drikkevarer, der er afhængige af gæring, fungerer lige så godt. Du kan få større succes med drikkevarer, der har mere af en frugtagtig aromatisk duft.

5. Tiltræk fluerne med rådne frugter

Bananfluer elsker rådne frugter på grund af lugten af gæringen. Placér et stykke råden frugt i en beholder og dæk beholderen til med en plastfolie. Prik et par små huller ind i plastfolien. Bananluferne vil flyve ind og blive fanget inde i beholderen.

6. Brug en klæbrig flyefælde

Flæbrige flue-fælder, som den gule klæbrige tape fælde, virker rigtig godt for folk, der beskæftiger sig med alvorlige bananflueangreb. Placer flere af disse fælder rundt om dit køkken og badeværelse. Der er ingen måde for fluerne at flygte, når de lander på den klæbige overflade. Disse fælder kan også hjælpe dig med at eliminere andre almindelige husholdnings skadedyr som fluer, møl, myg, edderkopper osv.Hvilken slags spray vil dræbe bananfluer?

Ud over ovenstående hjemmelavede fælder kan du også bruge en spray til at dræbe bananfluer. Ifølge kandidatstuderende på UNC har bananlufer ikke en “næse” til at lugte med. I stedet er de afhængige af deres antenner for at opdage lugten i luften. En metode til at lave din egen hjemmelavet bananfluespray er at blande to kopper vand og et par dråber æterisk olie (fx rosmarin, pebermynte, citrongræs). Bland godt, før du sprøjter med sprøjten på de fluebesmittede områder. Ejere bør tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger med æteriske olier. De er lavet af naturlige ingredienser, men nogle typer æteriske olier kan være giftige for katte og hunde.

Hvor kommer bananfluer fra?

Du skal vide hvor bananfluerne kommer fra for at kunne fjerne dem hurtigt. Der er to måder de kan komme ind i dit hus på.

Fra Frugt og Grøntsager

Du vil ikke lide lyden af dette, men nogle bananfluer kan komme fra den mad, vi spiser. Disse fluer lever primært på plantebaserede råvare. De voksne fluer lægger hundreder af æg (omrking 600) på umodne frugter, så larverne kan bruge dem som deres primære næringsmiddel, når frugterne begynder at rådne.

Udefra

Nogle voksne bananfluer kan være kommet ind i dit hjem ved at flyve gennem vinduerne og dørene. Hvis dit hus er pletfrit rent, så kan du tjekke udendørs omgivelser for at se, om der er noget der kan tiltrække en stor sværm af bananfluer som åbne skraldespande osv.Sådan forhindrer du bananfluer i at komme

Den mest effektive form for skadedyrsbekæmpelse er forebyggelse. Find ud af, hvordan bananfluer kan forekomme i første omgang og fjern derefter kilden. Her er nogle måder at forhindre, at bananfluer kommer i fremtiden.

1. Rengør snavsede tallerkener, bestik osv.

Sørg for, at du ikke har nogle snavsede skåle liggende i vasken. Få en vane med at tage opvasken, så snart du er færdig med dit måltid. Sørg for, at madrester er kasseret i en tæt forseglet skraldespande. Bananfluer vil begynde at dukke op, hvis du efterlader madaffaldet i køkkenet for længe.

2. Dæk skraldespandene

Sørg for, at låget i skraldespanden er lukket tæt. Undgå at tiltrække flere bananfluer til dit hjem ved at lade skraldespanden stå åben og derfor sprede sig til de udendørs omgivelser. Dette vil medføre, at andre skadedyr, såsom myrer og kakerlakker, også kommer.

3. Slip af med dampområder

Bananfluer trives også i fugtige områder. Undersøg køkkenet og badeværelset for potentielle rør og vandhane. Du bør også kontrollere indendørs afløb i badeværelset og reducere fugt og fugtighed ved hjælp af en affugter.

4. Skift dårlig kvalitet af pottede jord

Nogle typer af fluer, såsom myg, kan fremkomme af lavkvalitets pottejord. Tjek potteplanterne for at se om det er her fluerne stammer fra. Hvis det er tilfældet, skal du erstatte jorden med noget, der er højere kvalitet.


Vi håber dette indlæg gav dig svaret på dine problemer med bananfluer! Du må meget gerne efterlade noget feedback på hvordan løsningerne virkede for dig!

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply