Hvordan laver man støbeforme til beton
Reklame:

Hvis du vil støbe betonfigurer, betonmøbler eller dekorationer af beton, så skal du bruge passende støbeforme. Disse kan laves af forskellige materialer, med nogle gange mere, nogle gange mindre indsats.

Derudover kan du også bruge hverdagsgenstande og måske ikke ved første øjekast tiltænkte genstande til at lave støbeforme til beton. I denne guide har vi opsummeret et par muligheder, tips og tricks, der hjælper dig med at lave din egen betonstøbeform.

Hvordan laver man betonstøbeforme? Her får du svar og lærer, hvordan du selv laver eller improviserer en støbeform til betonstøbning. God fornøjelse med at lave håndværk!

Hvis du leder efter et sted hvor du nemt og hurtigt kan komme i gang med støbning med beton, så tjek Makemake ud. De har både beton, men også alt du skal bruge til at lave støbeforme.

Form: Beton i formstøbning

Du kan bruge en standard skål til supper, müsli osv. til at hælde beton i en form.

Hvis du vil lave en halvkugle, skal du blot hælde betonen i en skål og trykke en mindre skål centreret ind i betonen. Dette giver dig en solid, hul halvkugle, efter at betonen er hærdet.

Med andre former og genstande kan du være kreativ på samme måde. Du har altså mulighed for at fremstille en “betonflaske” ved at hælde byggematerialet i en glasflaske og forsigtigt banke det af efter hærdning. Du vil helt sikkert finde flere hule genstande til sådan en procedure.

Silikoneform til beton

Silikoneforme er også blevet uundværlige i husholdningen og til fremstilling af betondekorationer. For eksempel er isterning- eller pralineforme samt cupcake- og andre silikone-bageforme ideelle til at hælde beton i. Fordelen ved silikonestøbeforme til beton er, at byggematerialet fleksibelt kan fjernes fra formene, uden at disse eventuelt går i stykker. Der findes mange forskellige silikoneforme til at hælde dej, vand, chokolade og andre gode ting i – brug dem blot til at lave betonfigurer, betonforme, papirvægte mv.

DIY 1: Forme til Beton lavet af pap / Karton

Du kan selvfølgelig også gøre det nemmere og mere individuelt ved at hælde byggematerialet cement, sand og vand i papforme. Her er det dog vigtigt at sikre, at pappet får et beskyttende lag ved hjælp af folie, tape eller andre tætningsmaterialer. Afhængig af størrelsen på den genstand, der skal støbes, og den nødvendige mængde beton, bør du også understøtte papformens vægge udefra. Beskyttelsen indefra sikrer, at papformen ikke bliver blød. Understøtningen udefra sikrer, at papvæggene modstår betonmassens tryk.

DIY 2: Betonstøbeform lavet af flamingo

Nogle former kan være for komplekse, for runde eller bølgede, med for mange vinkler eller for enkle til brug af pap. For at fremstille filigran-støbeforme til beton og måske også for at kunne tilføje en eller to 3D-detaljer, skal du blot bruge Flamingo eller den finere-porede Styrolit. Med en kniv eller varm wire (for glattere kanter) skæres det ønskede hulrum ud og fyldes med beton. Ønsker du kun at lave betonformens vægge af flamingo eller lignende, kan du lime dem fast på en træ-, pap- eller plastbundplade. Bemærk også, at bundpladen ikke må blive blød.

DIY 3: Gipsform til betonstøbning

I det tredje gør-det-selv-tip foreslår vi at bruge gips til at lave en form til beton. Naturligvis er indsatsen lidt højere, især da man først skal forme og hærde pudsen, derefter fylde betonen ud og lade den hærde. Du kan lave forskellige former af gips. Hvis du har lavet en gipsform af den ene eller den anden genstand, af en kropsdel eller andet, så brug den til byggematerialet af sand, cement og vand.

Instruktioner som video på Youtube

Silikoneforme er selvfølgelig de bedste, også fordi de kan bruges igen og igen. En silikoneform kan bruges flere gange til støbning af beton eller gips. Det er derfor besværet værd at fremstille en silikoneform selv. Et par videoinstruktioner på YouTube afslører, hvordan du selv laver en silikoneform.

Hvis du leder efter en guide til at bygge betonmøbler, så se videoen herunder omkring hvordan du gør det.

Vær kreativ med beton

At hælde beton i form for kreativt at skabe dekoration er ikke kun en velkommen ændring fra kommerciel dekoration til hjemmet, kontoret og haven, men også ideel til at skabe en hobby.

Bearbejder du noget med dine egne hænder, kan du udleve din kreativitet og give dit hoved noget at lave. Og derudover skabes gaver til familien og deres hus, kontor eller have. Uanset om det er med eller uden videovejledning fra YouTube – prøv det og arbejd på populær gør-det-selv-måde for at lave betonfigurer, betonmøbler og meget mere. Tendensen mod det grå design var ikke kun på mode i 2021, men er stadig meget moderne den dag idag.

Betonforsegling: Gør betonoverfladen flot og holdbar

Vi håber, du kan implementere gode og kreative beton-ideer takket være vores tips, tricks og forslag. Vi har mange flere guides, instruktioner og vidensartikler i vores samling! Hvis du ønsker at læse mere om hvordan man polere og sliber beton, så tag et kig på dette indlæg: HVORDAN FUNGERER SLIBNING OG POLERING AF BETON?

Konklusion

En stjerne lavet af beton eller møbler, dekoration og dørstoppere – meget er muligt med lidt kreativitet og beton fra byggemarkedet.

Hvis du selv vil blande beton, finder du i denne artikel, at ikke kun titelspørgsmålet er besvaret, men også yderligere information, data og værdier er givet.

Du er også velkommen til at gennemse vores andre sider og se forskellige artikler, vejledninger og instruktioner. Find ud af, hvad du kan gøre med beton. Om kort tid er du professionel indenfor beton, tætning af betonoverflader, maling og tapetsering af betonvægge og meget mere! Hav det sjovt!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply