Maler pensel
Reklame:

Der er ingen grund til at betale kassen for dit næste maler projekt. Prøv i stedet en af disse fem gør-det-selv opskrifter og bland din egen maling – og den perfekte farve – fra bunden. Dette indlæg vil gennemgå fem forskellige typer af maling som du helt skal kan lave hjemme i lejligheden eller huset. Disse fem inderholder Mel maling, kalkmaling, tavlemaling, mælke maling, og stof maling. 

Næste gang du står over for et maleri projekt, skal du ikke køre direkte til din lokale malerbutik. Uanset om du maler et møbel eller en udvendig væg, er der masser af hjemmelavede muligheder, som du kan overveje, mange af dem er billigere end lignende produkter fra butikker og kemikaliefri. Blanding af din egen hjemmelavede maling giver også mere kontrol over finishen, så du ender med en, der er mere i overensstemmelse med dine indretningsbehov. Tjek her fem typer du kan lave for at give dit DIY projekt et lidt federe og mere personligt finish.Mel maling

Mel maling er bedst til at give en mat finish til både indre og ydre vægge, og denne nemme at lave maling er ikke kun billig – den er også giftfri. Klargør et parti, der er tilstrækkeligt stort til dit udendørs eller indendørs projekt ved at starte 7 liter vand over høj varme på komfuret; mens du venter på, at vandet koger, kombineres 0,65 kg hvidt mel med 1-1 / 2 liter koldt vand i en separat skål. Kombiner derefter hver af de følgende ingredienser i følgende rækkefølge, med 15 minutters omrøring og tilberedning mellem tilsætninger: Først mel-vand-blandingen, derefter dine farvestoffer og 0,25 kg jernsulfat og endelig 1 liter linolie. Træk den store gryde ud af din varme ovn og rør ca. 3-1 / 2 liter (farveløs) opvaskemiddel, mens den afkøles. Når maling er kold at røre ved, er du klar til at komme i gang med resten af dit DIY maler projekt.

Indkøbsliste:

 • Hvidt mel
 • Vand
 • Farvestof
 • Jernsulfat
 • linolie
 • Farveløs opvaskemiddel
Mel ske

Mel maling version 2 – Mel, Salt & Vand

Denne hjemmelavede maling opskrift er enkel, giftfri, og det koster næsten ingenting at lave. For ikke at nævne det er ret givende at lave dine egne materialer. Den følgende opskrift laver nok maling til at fylde ca 3 30 ml flasker.

Husk på, at denne maling er perfekt til at udforske malingsprocessen, men det er ikke fantastisk at male et mesterværk, der skal hænge over spisebordet eller i stuen. Det er væsentligt at noter dette ikke er en akrylmaling erstatning!

Opskrift:

 • 170 gram mel
 • 170 gram salt
 • 2,5 dl vand

Bland 170 gram mel med 170 gram salt. Tilsæt 2,5 dl vand og bland det indtil blandingen er jævn og uden klumper.
Opdele derefter blandingen i tre sandwichposer/fryseposer og tilsæt nogle få dråber flydende akvarel eller madfarver til hver pose.
Klem og tryk på poserne indtil “maling” er godt blandet. Tilføj mere vand, hvis du vil have en tyndere maling. Skær et hjørne af posen og klem maling blandingen ind i din flaske. Flasker som kan bruges til dette formål kan være flasker med en låg der har en tud, hvor man kan presse maling ud når den skal bruges.

Hvis du leder efter en glat maling (som akrylmaling fra kunstbutikken), kan denne maling være skuffende. På grund af saltet vil den have en kornet tekstur, hvilket gør det god til klemning og ikke så godt at male med en pensel.

Kalk maling

Hvis du vil opnå en let-mat finish, og du kan lide lyden af mindre arbejde – ingen primer eller slibning kræves før dit første lag af maling – så er kalkmaling helt sikkert noget for dig. Det har en let tilgivende tekstur der gør det til en førende kandidat til at male træstykker i en rolig og afdæmpet stil. For at lave din egen, skal du blot røre 1/3 kop Gips i 1/3 kop koldt vand, indtil det er helt glat. Bland derefter denne opløsning med 1 kop flad latexmaling. Husk at du ikke må gemme og genbruge kalkmaling, så afhængigt af projektet juster du mængden, du blander i overensstemmelse hermed, og brug den så snart den er klar.

Indkøbsliste:

 • Gips
 • Vand
 • Latex-maling


Tavle maling

For ikke at blive forvekslet med kridtmaling, tavle maling gør en gammel mur til en sjov måde at skrive påmindelser til sig selv, til familie eller gæster. Dette kan være en særlig trendy opgradering i køkkenet eller indgangen. Du behøver ikke begrænse dig til sort! Denne opskrift fungerer for enhver farve efter eget valg så bare brug din fantasi, men du skal dog finde kridt som kan ses på din valgte farve, så hold dette i baghovedet under dette valg.
For at blande din egen maling skal du fylde en plastikspand med et forhold på 2 spsk fugemørtel til ikke forslibet fliser til en kop flad-finish latex eller akryl maling afhængigt af projektets omfang. (Du kan vælge latex til en væg, men bland et mindre parti med akryl til at male på mindre husholdningsartikler som f.eks. indersiden af et medicinskabin.) Bland grundigt for at fjerne alle klumper. Påfør med en rulle eller pensel i et dækkende, jævnt lag, hvorefter den tørrer. Slib hele væggen med fint sandpapir og tør støv af med en lidt fugtig klud.

Så skulle du gerne have en væg du kan skrive huskeseddel eller små beskeder på.

Indkøbsliste:

 • Fugemørtel
 • Latex- eller akrylmaling
 • Farvestof

Mælke maling

Til maling af møbler for at give en alderen og næsten gennemskinnelig finish skal mælkemaling være din go-to. Teksturen har en tendens til at være lidt tyndere end andre malinger, hvilket skaber en smuk vintage effekt, når den er fordelt over træ. (For at dække ikke-porøs overflade som glas, metal eller plast, blandes den med et bindemiddel.)

Start med at klemme en citron eller lime for at få 1/2 kop saft, og bland det med en kvart skummetmælk i en gryde for at “curdle” natten over. (Ved større projekter kan du øge mængden efter samme forhold.) Næste dag hæld væsken gennem en si foret med et viskestykke for fuldt ud at adskille klumper fra valleen. Skyl ostemassen/klumperne i vand for at holde dem fugtige, put dem derefter i en blandeskål. Drys derefter tørfarvepigmentet over, disse kan findes online eller hos en kunstforretning, indtil du får din ønskede nuance og rør alt sammen. Påfør straks på dit træ, så der er tid til at forkæle og male et ekstra lag, hvis du tror er nødvendigt – det er rimelig sikkert at malingen tørre lysere end du forventer. Du skal ikke bekymre dig om nogen dvælende lugt mens du arbejder: Det vil gå væk, så snart malingen tørrer.

Indkøbsliste:

 • Citron eller lime
 • Skummetmælk
 • Tørfarvepigment

Du kan læse mere om mælkemaling i dette indlæg om kun omhandler hvordan man laver den bedste mælkemaling!

Stof maling

Som du måske har oplevet med tidligere husmaleri eller møbelmaleri projekter, kan almindelig maling let klæbe på tøj og dens hårde, uigennemtrængelige finish modstår mange vaske. Det er alt godt, men nogle gange kan du være interesseret i at tilføje et male på et design eller farve over gamle polstringer uden at gøre dit stof stift.

For at skabe din egen fleksible stofmaling blander du bare akrylmaling efter eget valg med et akrylmedium (findes også i de fleste hobbyforretninger) i lige dele. Et medium tynder din akryl, så det går på dit stof med en blødere og mere formbar tekstur. Anvend det på dit dit ønskede projekt. Derefter, 24 timer efter det tørrer, kan du hjælpe dit design med at overleve fremtidig maskinvask ved at varme stoffet og malingen med et strygejern. Skub et tørt strygejern på mellem varme frem og tilbage over maling i tre minutter, og dette skulle så gøre tricket.

Indkøbsliste:

 • Akrylmaling
 • Fortynder / vandVi håber dette indlæg hjælp dig med at forstå hvordan du kan lave din egen maling til forskellige formål. Hvis du har kommentarer er du mere end velkommen til at skrive dem herunder.

God dag!

Reklame:
2 replies
 1. Alexandra Jakobsen
  Alexandra Jakobsen siger:

  hejsa
  Ved du om man skal bruge pigment når man ønsker en hvid maling eller er det nok at bruge basen som den er?

  Svar
  • Hvordanfungere Teamet
   Hvordanfungere Teamet siger:

   Hej Alexandra

   Vi vil råde til at bruge pigment. Det giver en mere solid hvid farve som dækker bedre.

   God dag.

   Mvh
   Hvordanfungere Teamet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply