Hvordan skriver man et essay
Reklame:

At skrive et essay synes ofte at være en frygtelig opgave blandt studerende. Uanset om essayet er for et stipendium, en klasse eller måske endda en konkurrence, finder mange studerende ofte opgaven overvældende. Mens et essay er et stort projekt, er der mange trin, en studerende kan tage, der vil hjælpe med at nedbryde opgaven i håndterbare dele. At følge denne proces er den nemmeste måde at udarbejde et vellykket essay på, uanset hvad formålet måtte være.

Når man skal skrive et essay er der grundlæggende syv trin til at skrive et vellykket essay:

  1. Vælg et emne.
  2. Forbered en oversigt eller et diagram over dine ideer.
  3. Skriv din hensigt med det valgte emne.
  4. Skriv brødteksten.
  5. Skriv introduktionen.
  6. Skriv konklusionen.
  7. Tilføj de sidste vigtige detaljer.


Lad os begynde med trin 1:

1. Vælg et emne

Du kan få dit emne tildelt, eller du kan få frit valg til at skrive om emnet du selv vælger. Hvis du får emnet, skal du tænke på den type opgave, du vil lave. Skal det være et generelt overblik over emnet eller en bestemt analyse? Begræns dit fokus, hvis det er nødvendigt.

Hvis du ikke har fået tildelt et emne, har du lidt mere arbejde at gøre. Men denne mulighed giver dig også den fordel at vælge et emne, der er interessant eller relevant for dig. Definer først dit formål. Er dit essay at informere eller overtale?

Når du har bestemt formålet, skal du lave nogle undersøgelser af emner, som du finder spændende. Tænk på dit liv. Hvad er det der interesserer dig? Skriv disse emner ned.

Endelig vurder dine muligheder. Hvis dit mål er at uddanne, skal du vælge et emne, du allerede har studeret. Hvis dit mål er at overtale, skal du vælge et emne, som du har lidenskab for. Uanset essayets mission skal du sørge for at du er interesseret i dit emne.

2. Forbered en oversigt eller et diagram over dine ideer

For at kunne skrive et vellykket essay skal du organisere dine tanker. Ved at tage det, der allerede er i hovedet og lægge det på papir, kan du se forbindelser og links mellem ideer tydeligere. Denne struktur tjener som grundlag for din opgave. Brug enten et omrids eller et diagram til at afprøve dine ideer og organisere dem.

For at oprette et diagram skal du skrive dit emne midt på din side. Tegn tre til fem linjer, der forgrener sig fra dette emne, og skriv dine hovedideer i enderne af disse linjer. Tegn flere linjer ud af disse hovedideer og inkludere eventuelle tanker du måtte have på disse ideer.

Hvis du foretrækker at oprette en oversigt, skal du skrive dit emne øverst på siden. Derefter begynder du at liste dine hovedideer og efterlade plads under hver enkelt. På denne plads skal du sørge for at liste andre mindre ideer, der vedrører hver hovedide. Hvis du gør dette, kan du se forbindelser og hjælpe dig med at skrive et mere organiseret essay.3. Skriv din hensigt med det valgte emne.

Nu hvor du har valgt et emne og sorteret dine ideer til relevante kategorier, skal du oprette en hensigt. Din hensigt erklærer meningen for læseren af dit essay. Se på din disposition eller diagram. Hvad er de vigtigste ideer?

Din hensigt vil have to dele. Den første del angiver emnet, og den anden del angiver punktet i essayet. Hvis du for eksempel skrev om Barack Obama og hans indflydelse på USA, ville en passende hensigt være: “Barack Obama har påvirket USA’s fremtid gennem sine principper for national sundhed.”

4. Skriv brødteksten.

Brødteksten i dit essay hævder, forklarer eller beskriver dit emne. Hver hovedidé, du skrev i dit diagram eller omrids, bliver et særskilt afsnit i din essays brødtekst.

Hvert afsnit vil have samme grundlæggende struktur. Begynd med at skrive et af dine hovedideer som indledende sætning. Dernæst skal du skrive hvert af dine understøttende ideer i sætningsformat, men lad tre eller fire linjer være mellem hvert punkt for at komme tilbage og give detaljerede eksempler for at sikre din position. Udfyld disse mellemrum med relative oplysninger, der vil hjælpe sammen med mindre ideer sammen.

5. Skriv introduktionen.

Nu hvor du har udviklet din hensigt og det samlede emne i dit essay, skal du skrive en introduktion. Introduktionen skal tiltrække læsernes opmærksomhed og vise fokus på dit essay.

Begynd med en opmærksomhedtager. Du kan bruge chokerende information, dialog, en historie, et citat eller et simpelt resumé af dit emne. Uanset hvilken vinkel du vælger, skal du sørge for, at den knytter sig til din hensigt, som vil blive medtaget som sidste sætning i din introduktion.

6. Skriv konklusionen.

Konklusionen medfører lukning af emnet og opsummerer dine overordnede ideer, samtidig med at du får et sidste perspektiv på dit emne. Din konklusion bør bestå af tre til fem stærke sætninger. Du skal blot gennemgå dine hovedpunkter og give dig en styrkelse af din hensigt.

7. Tilføj de sidste vigtige detaljer.

Efter at du har skrevet din konklusion, tror du måske, at du har gennemført dit essay. Forkert. Før du kalder dette et færdigt arbejde, skal du være opmærksom på alle de små detaljer.

Tjek rækkefølgen af ​​dine afsnit. Dine stærkeste punkter bør være de første og sidste stykker i brødteksten, mens de andre falder i midten. Sørg også for, at din rækkefølge giver mening. Hvis dit essay beskriver en proces, f.eks. Hvordan man laver en god chokoladekage, skal du sørge for at dine afsnit falder i den rigtige rækkefølge.

Gennemgå instruktionerne til dit essay, hvis det er relevant. Mange lærer følger forskellige formater, og du skal dobbelttjekke instruktioner for at sikre, at dit essay er i det ønskede format.

Endelig gennemgå hvad du har skrevet. Læs din opgave igen og kontroller for at se, om det giver mening. Sørg for at sætningsstrømmen er glat og tilføj sætninger for at hjælpe med at forbinde tanker eller ideer. Tjek dit essay for grammatik og stavefejl.

Du har lige skrevet et perfekt essay. Tilykke!Vi håber dette indlæg hjalp dig med din opgave og efterlad endelig en kommentar hvis du har nogle rettelser eller tilføjelser!

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply