Hvordan undgår man myggestik?
Reklame:

Når sommervarmen og mygaktiviteten er på toppen, er det et godt tidspunkt at gennemgå/finde de bedste måder at forhindre myggestik på. At blive bidt/stukket har altid været en bekymring på steder, hvor mygbårne sygdomme som denguefeber, malaria og gul feber er udbredt. Men når myg, der transporterer Zika-virus kommer til flere steder, bliver retningslinjer for at undgå at blive stukket endnu vigtigere.

Uanset om du rejser til Brasilien eller Caribien, planlægger at tilbringe tid ved kysten eller bare nyde en solnedgangspiknik i parken, er her de bedste måder at beskytte dig selv, dine venner, dine børn og dit hjem mod myg.

Der kommer her 7 tips til hvordan du undgår at blive stukket/bidt af myg.

  1. Fjern alt stående vand i nærheden af dit hjem og i dit hjem.
  2. Hold myg uden for.
  3. Brug mygafvisende midler.
  4. Bær tøj med lyse farver, især udendørs.
  5. Bliv indendørs i skumring og daggry.
  6. Gør dig selv mindre tiltalende.
  7. Prøv et naturligt afvisende middel.


1. Fjern alt stående vand i nærheden af dit hjem eller i dit hjem.

Myg kan formere sig på kun 14 dage i en meget lille mængde vand i en gammel blomsterpotte, en regnbåde eller fuglebad. Hvis du har en dam, skal du tilføje nogle mygspisende fisk som guppier, elritse eller mygfisk, tilføje et vandfald eller springvand for at holde vandet i bevægelse eller behandle det med en naturlig bakterie kaldet Bacillus thuringiensis. Bakterien dræber myglarver, men er ufarlig for mennesker, planter og kæledyr.

2. Hold myg uden for.

Brug skærme i vinduerne eller aircondition for at forhindre myg i at komme ind. Eller hvis du ikke har skærme, kan du overveje at få et fint myggenet til at hænge over din seng. Nogle myggenet, som Pramex-mærket, behandles med et insekticid som frigøres over tid, hvilket gør dem ideelle til en campingtur.

3. Brug mygafvisende midler.

De mest effektive kemiske repellenter indeholder DEET, picaridin, PMD eller IR3535 insekticid, som alle betragtes som sikre (i USA), når de bruges som anvist. Mange af de bedste mygeesprays kan dog ikke købes i Danmark. Den bedste som kan købes i Danmark hedder Autan Protection Plus. Denne myggespray siges at kunne holde myg væk i mellem 3 til 4 timer afhængig af typen af myg. Hvis du vælger at bruge denne spray skal du dog være opmærksom på at det kun er stoffen Icaridin som er delklereret på flasken. De ovennænte stoffer er sikre for gravide og ammende kvinder samt babyer over 2 måneder, selvom du vil have lavere koncentrationer af DEET til børn. En miljøarbejdsgruppe angiver picaridin og IR3535 som dets valg for at afvise myg. Pas på hudirritation, og undgå at sprøjte kemikalier omkring øjne eller mund. Jonathan Day, en mygforsker ved University of Florida, foreslår at koncentrere det mygge frastødende middel på dine ankler, fødder, skinneben og håndled – tyndhudede placeringer på kroppen, da det der der myg elsker at bide/stikke.4. Bær tøj med lyse farver, især udendørs.

Tilsyneladende skiller dybe farver – som sort, dybblå, lilla og rød – sig ud, så de tiltrækker insekter som myg. Tykkere stof og løsere pasformer giver mere beskyttelse end tyndt tøj, der sidder tæt.

5. Bliv indendørs i skumring og daggry.

Mens myg kan bide/stikke når som helst på dagen, er det klogt at begrænse din eksponering i løbet af deres mest aktive tidspunkter. Hvis du ikke kan undgå at være udendørs på disse tidspunkter af dagen, skal du sørge for at benytte nogle andre forholdsregler.

6. Gør dig selv mindre tiltalende.

Forskere undersøger stadig, hvorfor nogle mennesker får flere myggestik end andre. At drikke en øl på 330 ml gør nogle mennesker mere tiltalende, eller hvis man afgiver mere C02 eller har flere bakterier på huden – hvilket fører til mere kropslugt. Mens mennesker med type O-blod – en mygfavorit i en undersøgelse – da man ikke kan ændre det, kan de prøve at bære en duft, som myg ikke kan lide. Mens DEET var mest effektiv, fandt forskere ved New Mexico State University ud af at Victoria’s Secret Bombshell-parfume effektivt reducere myggestik i to timer efter påførsel – hvilket er mere end nogle myggemidler.7. Prøv et naturligt afvisende middel.

Citroen eucalyptusolie kommer fra et bestemt eukalyptustræ (corymbia citriodora eller eucalyptus citriodora) fra Australien. Den syntetiske version, som er godkendt som et frastødende middel, fås under mærkenavne som Repel, Bug Shield og Cutter. Undersøgelser viser, at det giver lignende beskyttelse som produkter, der indeholder lave koncentrationer af DEET, skønt den ikke er godkendt til brug på børn under 3 år.

Brug denne praktiske guide mod myggebid/stik for at beskytte dine venner og familie.


Jeg håber denne guide om hvordan duy undgår mygstik var hjælpsom og skriv endenlig en kommentar hvis du har noget at tilføje eller andet.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply