HVORDAN REGNER MAN I KVARDRATMETER (M2) ?
Reklame:

Kvadratmeter er en måling af arealet, der normalt bruges til at måle et to-dimensionelt rum såsom et felt eller et gulv. For eksempel måler du muligvis størrelsen på en sofa eller et bord i kvadratmeter og måler derefter din stue i kvadratmeter for at se, om den passer. Hvis du kun har en lineal eller et målebånd, der bruger fod eller en anden ikke-metrisk enhed, kan du stadig bruge den til at beregne arealet og derefter konvertere til kvadratmeter. Herunder er der 3 afsnit.

 • Afsnit 1 : Beregning af et areal i kvardratmeter
 • Afsnit 2 : Konvertering fra andre enheder til kvadratmeter
 • Afsnit 3 : Beregning af kvadratmeter for en kompleks form

Jeg håber du finder hvad du søger. Du er altid velkommen til er skrive en kommentar hvis du har tilføjelser eller et emne du gerne vil have diskuteret.

Afsnit 1 : Beregning af et areal i kvadratmeter

Step 1 – Vælg en lineal eller metrisk målebånd.

Vælg en lineal eller et målebånd der måler i meter (m) eller centimeter (cm). Disse værktøjer gør det lettere at beregne kvadratmeter, da de blev designet i det samme målesystem.

 • Hvis du kun kan finde en lineal med fod (ft) eller inches (in), kan du godt måle med dem i stedet og derefter gå til afsnittet om konvertering til kvadratmeter.

Step 2 – Mål længden af det område, du vil beregne.

Kvadratmeter er en enhed til måling af areal eller størrelsen af et todimensionalt objekt, såsom et gulv eller et felt. Brug dit måleværktøj til at måle den ene side af objektet, fra det ene hjørne til det andet. Skriv resultatet ned.

 • Hvis objektet er længere end 1 meter, skal du huske at medtage både meter og centimeter. For eksempel “2 meter 35 centimeter.”
 • Hvis du vil måle et objekt, der ikke er rektangulært eller firkantet, skal du læse afsnittet med komplekse figurer i længere nede.

Step 3 – Hvis du ikke kan måle hele længden på én gang, skal du gøre det trinvis.

Læg måleværktøjet ud, læg derefter en sten eller en anden lille genstand nøjagtigt hvor du når til så det let at huske. Tag værktøjet op, og læg det ned igen, start ved det lille objekt. Gentag, indtil hele længden er dækket, og plus alle dine mål sammen.

 • Hvis rummet ikke er rektangulært, kan du prøve at opdele det i et antal små rektangler og derefter måle dem. For eksempel, hvis rummet er L-formet, kan du dele det op i to ikke-overlappende rektangler.

Step 4 – Mål bredden.

Brug det samme værktøj til at måle bredden på det samme område eller objekt. Den side, du måler i dette trin, skal være vinklet tæt på 90º væk fra længden af objektet, du målte tidligere, som to sider af et kvadrat ved siden af hinanden. Skriv også dette nummer ned.

 • Medmindre det objekt, du måler, er meget mindre end 1 meter, kan du afrunde til nærmeste centimeter, når du foretager dine målinger. For eksempel, hvis bredden er lidt over 1 meter 7 centimeter-mærket, skal du bare bruge “1m 7cm” som din måling uden at bruge decimaler eller millimetermålinger.

Step 5 – Konverter fra centimeter til meter.

Normalt opdeles målingerne ikke jævnt i meter. I stedet har du en måling i både meter og centimeter, for eksempel “2 meter 35 centimeter.” Fordi 1 centimeter = 0,01 meter, kan du konvertere en centimetermåling til meter ved at flytte decimaltegnet to cifre til venstre. Her er et par eksempler:

 • 25cm = 0.25m, og derfor er 5m 25cm = 5m + 0.25m = 5.25m
 • 7cm = 0.07m, og derfor er 1m 7cm = 1.07m

Prøv vores beregner til omregning fra centimeter til meter herunder.

Skriv centimeter som skal omregnes:
cm

Step 6 – Gang længden og bredden med hinanden.

Når begge målinger er konverteret til meter, skal du gange dem sammen for at få målingen af arealet i kvadratmeter. Brug om nødvendigt en lommeregner. For eksempel:

 • 5,25m x 1,07m = 5,6175 kvadratmeter (m2).

Step 7 – Afrund til en mere praktisk måling.

Hvis du får et langt decimaltal som svar, for eksempel 5,6175 kvadratmeter, vil du sandsynligvis afrunde det til et tal med færre cifre, for eksempel 5,62 kvadratmeter. Faktisk, da du sandsynligvis ikke målte korrekt ned til den mindste brøkdel af en meter, er de sidste cifre sandsynligvis ikke nøjagtige alligevel. I de fleste tilfælde kan du afrunde til nærmeste centimeter (0,01 m).

 • Når du ganger to tal med de samme enheder (for eksempel meter), er svaret altid i form af enheden i kvadrat (m2 eller kvadratmeter).

Prøv vores areal-berenger!

Herunder skal du enten skrive i cm til venstre eller i meter til højre.

Beregn areal i cm

Længde
cm
Bredde
cm

Beregn areal i m

Længde
m
Bredde
m

Afsnit 2 – Konvertering fra andre enheder til kvadratmeter

Fra kvadratfod til kvadratmeter.

Mål længden og bredden i fod og gang dem sammen for at få et resultat i kvadratfod. Da 1 kvadratfod = 0,093 kvadratmeter, skal du gange dit resultat med 0,093 for at få svaret i kvadratmeter i stedet. Kvadratmeter er større end kvadratfod, så det tager færre af dem at dække det samme område.

 • For større præcision skal du gange med 0,092903 i stedet.

Fra hektar til kvadratmeter.

En hektar indeholder omkring 4050 kvadratmeter. Hvis du vil være mere præcis, skal du gange med 4046,9 i stedet.

Fra kvadratkilometer til kvadratmeter.

En kvadratkilometer er meget, meget større end en kvadratmeter, så typisk konverteres den til kvadratkilometer hvis området er meget stort.

 • Hvis du vil konvertere til kvadratmeter, er 1 kvadratkilometer = 1.000.000 kvadratmeter.

Afsnit 3 – Beregning af kvadratmeter for en kompleks form

Step 1 – Del formen op i stykker.

Hvis du løser et matematisk problem, skal du tegne eller klippe linjer i formen for at opdele det i enklere former, såsom rektangler og trekanter. Hvis du måler et rum eller en fysisk genstand, skal du først tegne et diagram over området og derefter opdele det. Tag målinger af hvert afsnit og skriv dem på diagrammet. Følg instruktionerne nedenfor for at finde området for hver del, og læg derefter resultaterne sammen.

Step 2 – Mål rektangelformede stykker som normalt.

For at finde arealet i kvadratmeter for rektangulære sektioner, se instruktionerne til beregning af et areal i kvadratmeter ovenfor.

 • Hvis du måler i en anden enhed, skal du se i afsnittet om andre enheder.

Step 3 – Mål trekanter på samme måde, og divider derefter med to.

En ret trekant, der har en vinkel på 90 ° ligesom hjørnerne på en firkant, har et areal, der er let at beregne. Mål de to sider ved hjørnet med de 90º (længden og bredden), gang dem sammen, divider derefter med to for at få svaret i kvadratmeter.

 • Dette fungerer, fordi en trekant med en 90º vinkel er nøjagtigt det halve af størrelsen på et rektangel. Dybest set fandt du området af et rektangel som sædvanligt og derefter divideret med to for at få arealet af trekanten.

Step 4 – Vend andre trekanter til 90º trekanter, og mål dem derefter.

Tegn en linje fra ethvert hjørne af en trekant til den modsatte side, så linjen rammer den modsatte side i en vinkel på 90 ° (se hjørnet af en firkant). Du har dermed opdelt trekanten i to stykker, hver er en 90º trekant! Se ovenfor for instruktioner om, hvordan man finder området i en ret trekant; mål hver af de to undertriangler hver for sig, og læg så resultatet sammen.

Step 5 – Beregn arealet af en cirkel.

Arealet af en cirkel er π * r2, hvor r er radius eller afstand fra centrum af cirklen til kanten eller omkredsen. Mål denne afstand, gang den med sig selv, og gang derefter resultatet med π på en lommeregner. Hvis du ikke har en lommeregner med en π-funktion, skal du bruge 3.14 i stedet (eller 3.1416, hvis der kræves høj præcision).

 • Mere komplicerede buede grænser kræver mere avanceret matematik at beregne. Hvis du måler et rum til praktiske formål, kan det være lettere at estimere området ved at foregive, at de buede overflader er en række lige linjer.


Du fandt forhåbentligt hvad du søgte i denne artikel. Hvis du har kommentarer, spørgsmål eller bare brug for sparring er du altid mere end velkommen til at skrive en besked lige herunder. Ønsker du også at lærer hvordan man regner med procenter? Så kan du læse mere om det lige her: Hvordan regner man procent?.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply