Hvordan bliver man Lord? - Lord_Castlereagh_Marquess_of_Londonder
Reklame:

At blive en Lord i Det Forenede Kongerige kan være en kompleks proces. I dag kan såkaldte “novelty titler” købes simpelt og billigt, men disse titler giver ikke ansøgeren noget officielt herredømme. Du kan købe legitime “Lord of the Manor” titler til en højere pris, men du skal passe på svindel.

Du vil her blive præsenters for tre måder hvorpå du kan få titlen Lord!

 • Metode 1: Køb din titel
 • Metode 2: Bliv herre (Lord) af herregården i England
 • Metode 3: Valgt til traditionelt Lordship


Metode 1: Køb din titel

Forstå hvordan titler fungerer

Du kan lovligt købe titler til så lavt som £ 29,99 (265 DKK). Disse titler er dog kun gyldige i navn og tjener ikke nogen praktisk fordel.

 • I henhold til britisk lov har du lov til at kalde dig selv, hvad du vil. Men kun så længe du ikke bedrager eller bruger navne ændringen for at undgå en form for juridisk ansvar. På den måde er titler teknisk juridiske, selvom de ikke er “rigtige” i den mest traditionelle betydning.
 • I stedet for en titel køber du faktisk en navneændring. Du ville ikke blive “Lord Hans Kristian.” I stedet ville det være mere præcist at henvende dig selv som “Mr. Lord H. Kristian.”
 • Titler giver dig ikke plads i House of Lords. Nogle er knyttet til små grunde, men selv disse giver dig ikke nogen jordrettigheder. Det fleste kan heller ikke arves af fremtidige generationer.

Shop lidt rundt i titlerne

Der er masser af virksomheder, der sælger titler, så brug lidt tid på at se flere af dem, før du træffer en endelig beslutning.

 • Brug din foretrukne internet søgemaskine til at søge efter agenturer og andre virksomheder, der sælger titler. Prøv at trække mindst seks til tolv valgmuligheder fra dine søgeresultater, og så læse dig gennem disse muligheder omhyggeligt.
 • Vær særlig opmærksom på to kvaliteter, når du sammenligner virksomheder: oprigtighed og omkostninger.
 • Det kan også være værd at overveje, hvor dine penge går hen. Nogle virksomheder lægger midlerne til bevaringsarbejde på bestemte ejendomme, så i det væsentlige laver du en donation og modtager titlen til gengæld.

Undersøg legitimiteten for hver virksomhed der sælger titler

Mange virksomheder, der tilbyder titler, er legitime og rimeligt prissat for den service, de yder, men pas på falske selskaber eller dem, der hævder at tilbyde mere end som lovligt muligt.

 • Hvis et firma hævder at tilbyde legitime titler, der kommer med jordrettigheder eller andre formelle fordele, skal du automatisk være mistænkelig.
 • Tjek kontaktoplysningerne. Virksomheder med en fysisk adresse og et faktisk telefonnummer er mere pålidelige end dem med intet andet end en tilstedeværelse på internettet.
 • Kig efter anmeldelser, der tilbydes på eksterne hjemmesider, men ikke stole på anmeldelser, der findes på firmaets hjemmeside, da disse sandsynligvis vil blive rettet i en gunstig retning.

Vælg en af mulighederne

Hvert firma kan hævde at tilbyde lidt forskellige pakker, og nogle virksomheder tilbyder endda flere pakkeniveauer. Vurder omkostninger og fordele ved hver mulighed, inden du træffer din endelige beslutning.

 • Nogle virksomheder kan give dig mulighed for at vælge mellem flere titler, herunder “Lord”, “Baron”, “Duke”, “Earl” eller “Viscount.” Ingen af disse muligheder giver nogen større fordel end de andre, dog vejer disse muligheder udelukkende baseret på præference.
  Novelty titler sælges normalt til priser mellem £ 18,95 og £ 995 (170 – 8500 DKK).
 • Når man ser på prisen mellem virksomheder, kan de, der tilbyder titler til den laveste pris, faktisk være den bedste, så længe firmaet selv er legitimt. Da ingen titel tilbyder nogen praktisk fordel, vil man helst ikke bruge en lille formue, når man køber en, da dette ville være ufornuftig.
 • Nogle titler er forbundet med jordarealer, men du skal læse det med småt i dokumenterne. I de fleste tilfælde køber disse titler kun plotter, der er 1 fod (30,5 cm) bred med 1 fod (30,5 cm) lang, så du får ikke meget.

Udfyld formularen og betal for din titel

Når du har truffet din beslutning, underret sælgeren og få den korrekte formular. Udfyld oplysningerne fuldstændigt og præcist, og send derefter formularen tilbage og betal eventuelle tilknyttede gebyrer.

 • I de fleste tilfælde kan ansøgningen udfyldes om 30 minutter eller mindre, især hvis du vælger et af de laveste budgetmuligheder. Du skal give kontaktoplysninger og nogle grundlæggende juridiske oplysninger om dig selv, men de fleste applikationer kræver ikke meget private eller detaljerede oplysninger.

Vent til dit certifikat ankommer

Den nøjagtige mængde ventetid kan variere efter virksomhed, men i de fleste tilfælde skal du modtage din “Certificate of Title” via post inden for et par uger.

 • Legitime virksomheder vil gennemgå din ansøgning i løbet af et par dage for at kontrollere, at der ikke er lovlige begrænsninger, der forhindrer dig i at få en titel. Da næsten enhver voksen kan købe en, bør du dog ikke forvente en afvisning.
 • Når dit certifikat ankommer, vil det sandsynligvis virke mere formelt, end det faktisk er. Det burde sige noget i retning af “Title Deed Poll”, og dit nye, navngivne navn vises i midten af papiret.

Lær hvordan du bruger din nye titel

Da denne titel er lidt mere end en navneændring, er du lovligt tilladt at nævne dig selv som en Lord, så længe du ikke gør det på en bedragerisk måde. Bruger du din titel til at bedrage andre kan det få dig i nogle alvorlige juridiske problemer.

 • Du kan tilføje din nye titel til dit pas, kørekort, bankkonto, kreditkort og de fleste andre juridiske eller formelle konti ved at udfylde det relevante papirarbejde for disse ting. Effektivt tilføjer du dog kun titlen til disse dokumenter på samme måde, som du ville ændre dit navn på dem.
 • Mange sælgere af titler hævder også, at du kan bruge din titel i din hverdag i et forsøg på at få en lille “ekstra” service, som de bedste restaurantreservationer eller bedre pladser med et flyselskab. Du kan teknisk gøre det uden at komme i problemer, men nøglen er i, hvordan du præsenterer dig selv. Det er lovligt at angive din nye “titel” og lade andre reagere som de passer. Angivelse af din “titel” med falske påstande af myndighed på grund af det, og krævende præferencebehandling er ulovlig.


Metode 2: Bliv herre (Lord) af herregården i England

Ved hvad du kigger efter

Nogle formelle samfund og andre troværdige agenturer sælger “Lord of the Manor” titler i stedet for novelty titler. I stedet for at købe et lille stykke jord, vil du købe en hel ejendom knyttet til en bestemt titel.

 • I modsætning til novelty titler, kan du med at købe en egentlig titel som “Lord of the Manor” få nogle fordele, herunder fiskeri og minedrift rettigheder. Disse titler er også lidt mere prestigefyldte end novelty titler.
 • Der er flere organisationer og samfund, der sælger disse titler, så det kan være en fordel at shoppe lidt rundt. Hvis du vil spille det sikkert, er det din bedste mulighed at se efter tilgængelige titler med The Manorial Society, en af de førende auktionsfirmaer af autentiske britiske titler.
 • Legitime titler starter normalt på cirka £ 5.000 (44.000 DKK), men afhængigt af prestigheden af selve titlen kan du ende med at betale op til syv cifre. Et af de største titelsalg i nyere historie kostede £ 171.000 (1.5 mio DKK).

Søg juridisk rådgivning

Før du køber en titel, er det en god idé at bruge en advokat til at validere den specifikke titel, du er interesseret i at købe.

 • Der er masser af svindel, især hvis du vælger at købe denne type titel fra en ubekræftet kilde. Desuden kan titelloven være kompleks, og det er nemt at blive snydt i en situation, hvor du ender med at købe mindre end du har til hensigt. Hvis du ikke er ekspert i britisk ejendomsret, anbefales en juridisk rådgiver.

Udfyld papirarbejdet

Hvis alt er legitimt og lovligt, kan du købe titlen til den angivne pris. Du skal udfylde nogle formelle papirer og betale gebyret til sælgeren i den metode, de angiver.

 • Da Lord of the Manor titler er mere komplekse end novelty titler, bør du forvente at bruge lang tid at udfylde meget mere papirarbejde. Blandt andre dokumenter hvor du skal sørge for, at du registrerer ejendommen med Det Forenede Kongeriges landregistreringsafdeling.

Brug din nye titel som Lord

Når du har gennemført købet og har din titel i hånden, kan du formelt bruge din nye titel på dine konti og andre juridiske dokumenter.

 • Bemærk den korrekte formular. Når du kun er herre (Lord) af herregården, skal du ikke bruge titlen “Lord” foran dit navn. I stedet skal du bruge det som et suffiks (fx “Hans Kristian, Lord of the Manor of X”, snarere end “Lord Hans Kristian”).
 • Disse titler giver dig ikke medlemskab i House of Lords, men mange af dem kan afsendes til kommende generationer. Som Lord af herregården ejer du et bestemt stykke ejendom, og den ejendom kan blive arvet eller overført til andre, ligesom enhver anden ejendom kunne være.


Metode 3: Valgt til traditionelt Lordship

Modtag en indbydelse til House of Lords

Medlemmer af House of Lords modtager deres plads gennem officiel udnævnelse. Der er ingen måde at købe dig ind i denne type titel.

 • Statsministeren kan udpege en person til et livstidsperspektiv. Hvis dronningen er enig i denne nominering, vil denne person få en titel efter aftale. De, der modtager denne titel, modtager normalt det for eksemplarisk service til landet. Titlen kan ikke arves af fremtidige generationer.
 • Lovenes herrer skal anbefales af Herrens kansler, udpeget af premierministeren og udnævnt af dronningen. For at blive Lord på denne måde skal du først blive dommer i appelretten. Denne titel kan heller ikke arves af fremtidige generationer.
 • Biskopper og ærkebiskopper kan også blive medlemmer af House of Lords. Der er 26 pladser åbne for disse religiøse embedsmænd. Når man trækker sig tilbage, bliver det nyåbnede sæde overført til den højeste biskop uden titel.

Gifte sig med en arving af titlen

Lords med arvede titler bliver ikke medlemmer af House of Lords. Modtagelse af en titel på denne måde er mere velkommen blandt aristokratiet end at købe din titel som Lord af herregården.

 • Disse titler overføres typisk til den ældste søn i en familie. Hvis familien har døtre og ingen sønner, kan du få Lord-betegnelsen ved at gifte dig med en af døtre fra den nuværende berettede Lord.

Vi håber dette indlæg gav dig den viden du søgte og du er altid velkommen til at smide en kommentar! Vi glæder os til at snakke med dig!

God dag!

Reklame:
1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply