10 bedste gratis Excel-skabeloner til personlig økonomi til budgettering
Reklame:

Har du brug for en effektiv og letanvendelig Excel-skabelon til privatbudget eller privatøkonomi, er du kommet til det rette sted!

Håndtering af personligt budget og økonomi er de nødvendige handlinger, der hjælper dig med at spare penge. Det kan dog være vanskeligt at administrere privatøkonomi eller budget, når du har mange ting at tage dig af på arbejdet og i hjemmet.

Denne artikel viser de 10 bedste gratis Excel-skabeloner, der er gratis at downloade.

Fortsæt med at læse for at lære, hvordan disse regnearksskabeloner hjælper dig med at spare mere gennem smart budgettering. – Lad os få styr på din økonomi!

Hvad er en Excel-skabelon til personligt budget?

En Excel-skabelon til personligt budget er i bund og grund en regnearksfil. Den indeholder alle kolonner, rækker, overskrifter, formler og typografier, så du ikke behøver at investere tid i formatering. Alt du skal gøre er at uploade filen til dit OneDrive og spore din personlige økonomi.

En skabelon giver dig også mulighed for at tilpasse dataoverskrifterne, tilføje eller slette rækker/kolonner og formatere regnearksfilen. Du kan få en skabelon baseret på, hvor detaljeret data du ønsker, såsom et to-ugentligt, månedligt eller årligt budget eller et budget til en bestemt lejlighed som et bryllup.

Alle skabelonerne nævnt nedenfor giver dig mulighed for at downloade en Excel-fil til computeren eller åbne skabelonen direkte i din browser. – Men husk at gemme filen før du begynder!

Fordele ved gratis Excel-skabeloner til privatøkonomi og budget

Fordelene ved at holde styr på dit personlige budget i et Excel-ark er som følger:

Adgang til enhver tid: Du kan beholde en kopi af filen på din stationære computer og uploade den samme til OneDrive. Excel opdaterer automatisk onlinefilen, hver gang du foretager ændringer på din stationære computer. Desuden kan du få adgang til projektmappen på dine Android- eller iOS-enheder, da du kan få en Excel-mobilapp gratis.

Databeskyttelse: Excel-skabeloner er pålidelige og sikre, da du ikke behøver at indtaste din personlige økonomi på en tredjeparts hjemmeside eller app. Du beholder dine data for dig selv, så du behøver ikke bekymre dig om datatyveri.

Lad os nu se på de gratis skabeloner til personlig budgettering i Excel.

1. Regneark med personligt månedsbudget

Hvis du leder efter en udførlig budgetskabelon til personlig brug, bør du helt sikkert prøve den personlige månedlige budget-regnearkskabelon. Det lader dig strømline, hvordan du udnytter din månedlige indkomst gennem hele måneden for maksimal besparelse. Skabelonen er også virkelig brugervenlig, da du ikke behøver at lave for mange redigeringer.

Regneark med personligt månedsbudget

Regnearket kommer med flere udgiftsoverskrifter, som de fleste husstande skal administrere hver måned. For eksempel kan du budgettere med bolig, transport, forsikring, mad, kæledyr, personlig pleje og så videre. Der er også to separate indkomstområder som primære og sekundære kilder.

Excel-skabelonen sammenligner også forventede og faktiske udgifter med forventede og faktiske indkomster. Du får også personaliseringsmuligheder, da skabelonen tilbyder redigerbare underkategorier. Du kan beholde en kopi på din Microsoft OneDrive-konto til onlineredigering og få en udskrevet kopi til offlinebrug.

2. Grundlæggende personligt budget

Det grundlæggende personlige budgetregneark hjælper dig med at analysere fuldstændige årlige indtægts- og udgiftsdata. Dette personlige budgetværktøj er også lige så nyttigt, hvis du har brug for at administrere udgifterne til ethvert lille projekt. Når du får et klart billede af det igangværende eller foregående års årlige transaktioner, kan du finde flere områder med omkostningsbesparelser.

Grundlæggende personligt budget

Skabelonen er gratis for alle at downloade. Det fungerer godt med desktop Excel-software eller Excel online. Excel-projektmappen leveres med to dedikerede Excel-regneark som Oversigt og Udgifter. Du skal indtaste alle udgifter i fanen Udgifter og indtægter i fanen Oversigt.

Månedlig udgift vs. kontantstatus vises automatisk i oversigtsarket. Udgiftssektionen har standardkategorier og underkategorier, som du muligvis skal budgettere med. Desuden tilbyder skabelonen nem sortering og filtrering.

3. Simpelt månedsbudget

Hvis du vil vide, hvordan du forbruger, og hvad du tjener, kan du prøve den simple månedlige budgetskabelon i Excel. Det giver dig også mulighed for at visualisere forbrugets art, ligesom de ting, du bruger mest på. Hvis du planlægger kortsigtede eller langsigtede mål, er der ingen bedre måde at styre din personlige økonomi på end at bruge denne gratis regnearksskabelon.

Dets oversigtsarket viser dig et omfattende billede af månedlig indkomst, samlede månedlige udgifter og besparelser. Et lodret og vandret søjlediagram giver et slankt dashboard-lignende billede.

Simpelt månedsbudget

Du kan bruge det dedikerede arbejdsark til indtægter og udgifter til indtastning af transaktionsdata. Fanen Udgifter kommer med populære udgiftskategorier. Men du kan redigere dem eller tilføje nye rækker efter dine krav.

4. Månedligt universitetsbudget

At holde styr på personlige udgifter er afgørende i løbet af universitetslivet, da du nemt kan lade dig rive med af distraktioner og bruge mere, end du ønsker. Det månedlige universitetsbudget er en gratis Excel-skabelon, som du kan downloade til en desktop-app. Du kan også uploade det til din OneDrive-konto for onlineadgang, print det ud for manuel budgetsporing.

Hvis du er forælder til et barn, der går på universitetet, kan du tilpasse dette Excel-ark efter dit barns behov. Forældre og børn kan dele arket for en bedre forståelse af udgifter.

Månedligt universitetsbudget

Udgiftsstyring er ubesværet, da du kun behøver at indtaste transaktionsbeløbene i de relevante felter. Skabelonen har grafer, Sparklines og smarte features, der gør personligt budget til en sjov aktivitet.

5. Budgetberegner

Budgetberegner er et brugervenligt værktøj til at administrere dine udgifter og indtægter månedligt i Excel desktop app, Excel online og offline format. Skabelonen leveres med redigerbare celler til at tilpasse udgifts- og indtægtsoverskrifter. Skabelonen er velegnet til en måneds budgettering. For den næste måned skal du blot duplikere arbejdsarkene.

Budgetberegner

Indtægts- og udgiftstransaktionsdataarket ligner den manuelle notesblok-baserede budgetsporing. Du kan skrive ind- og udbetalinger ned på én liste. Når du skal tilføje en ny udbetalingsoverskrift, skal du blot indtaste den i kolonnen Beskrivelse og vælge en kategori under kolonnen Kategori.

6. Dybdegående personligt månedsbudget

Et Excel-regneark med personligt budget lader dig opdage et dybtgående mønster af din personlige økonomi. Det er det perfekte værktøj til at spore månedlige udgifter og indkomster ubesværet fra arbejde eller hjemme. Upload en personlig version på din OneDrive-konto for nem adgang via en mobiltelefon, computer eller tablet.

Skabelonen er især velegnet, hvis du leder efter en visning på én side af alle dine udgifter og indtægter. Der er indlejrede formler i de dedikerede celler til at beregne årlige og månedlige totaler.

Personligt månedsbudget

Du vil måske prøve denne skabelon med det samme, hvis du vil spare penge til et fremtidigt mål eller kontrollere dine udgifter på en bedre måde.

7. Administrer mine penge

Administrer mine penge er et andet hurtigt regneark til personlig budgetsporing til Excel. Du skal lave kopier af det for hver ny måned, da det er en månedlig tracker. En stor attraktion ved denne skabelon er et cirkeldiagram-baseret dashboard, der giver dig en 360° visning af transaktioner som indtægter og udgifter.

Administrer mine penge

Skabelonen sammenligner indtægter med udgifter og genererer besparelsestal. Derfor skal du indtaste pengestrømme i fanen Månedlig indkomst og pengestrømme i regnearket Månedlige udgifter. I sidste ende får du et samlet overblik over indtægter, besparelser og udgifter. Du kan også visualisere kassebeholdninger fra dashboardet.

8. Månedsbudget for husstanden

Vil du administrere det månedlige familiebudget på den rigtige måde og få et overblik over jeres økonomi? Du kan downloade Husstands månedlige budgetskabelon gratis og komme i gang med det samme. Dens oversigtsfane giver et klart overblik over balance, indtægter og udgifter. Du vil også se en kategorimæssig opdeling af udgifter lige under oversigtsdashboardet.

Månedsbudget for husstanden

Excel-skabelonen leveres med mere end 50 udgiftsoverskrifter. Der er således en mindre chance for, at du skal indtaste eventuelle manuelle udbetalingsoverskrifter, da den eksisterende liste dækker alle. Du skal blot justere overskrifterne Forventede og Faktiske omkostninger i regnearket Månedlige udgifter for at begynde at spore udgifter.

9. Skabelon til bryllupsbudget

Bryllupsplanlægning er et stort projekt for alle, og derfor bør der også være en strømlinet bryllupsbudgetplanlægger. Du kan prøve bryllupsbudgetskabelonen til Excel for at visualisere alle udgifterne i realtid. Du kan også ændre skrifttyper og farver, så de matcher udgiftsplanlæggeren med dit bryllupstema.

Skabelon til bryllupsbudget

Det er et budgetværktøj, der viser dig alle omkostningsoverskrifterne i et enkelt vindue. Du skal blot scrolle ned for at finde ud af alle udgifter. Tabellerne giver dig også et visuelt fingerpeg, om du går over eller under dit bryllupsbudget.

10. Planlægning af feriebudget

Sørg for, at du rejser med tilstrækkelige kontanter og ikke går ud over dit budget ved at bruge dette enkle feriebudgetplanlægningsværktøj til Excel. Det er i bund og grund et regneark med almindelige overskrifter for rejseudgifter som flybillet, logi, transport og mange flere. – Eksemplet her er et julebudget, men du kan selvfølgelig ændre det så det passer til den ferie du skal på.

Planlægning af feriebudget

Der er to tabeller i dette Excel-regneark. Den første visualiserer de brede kategorier som transport og logi. Den anden tabel omhandler underkategorier, der kommer inden for de vigtigste udgiftsoverskrifter. Du kan også tilføje unikke overskrifter for udgående pengestrømme.

Afsluttende ord

Ovennævnte gratis Excel-skabeloner bør dække alle dine personlige budgetbehov. Afhængigt af scenariet, som et familiebudget, børns universitetsudgifter, kan du vælge en hvilken som helst gratis Excel-skabelon og begynde at spare penge. Disse skabeloner kan forhåbentligt hjælpe dig på rejsen med at få styr på din økonomi.

Hvis du ønsker at lærer mere om økonomi, så tjek vores arkiv over artikler vedrørende dette emne lige her!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply