Vælg den rigtige strikkeopskrift
Reklame:

En af de bedste ting ved at være en håndværker er, at du har så mange måder at finde dit næste projekt på. Uanset om du køber et blad, en bog, digital download eller snupper en gratis strikkeopskrift fra din lokale garnbutik eller yndlingsblogger, er der millioner af strikkeopskrifter lige ved hånden.

Vi kiggede på opskrifter online og indså, at der er nogle designere, som vi stoler på, vil skrive rigtig gode opskrifter af høj kvalitet, som vil hjælpe mig med strikkeopskriften. Og der er andre designere og forlagsmærker, som vi har haft en knap så god oplevelse med. Strikkeopskrifter, der mangler information eller er svære at følge, fordi layoutet eller skrifttyperne er svære at læse, kan føre til en virkelig skuffende strikkeoplevelse.

Det kan være virkelig frustrerende at købe en strikkeopskrift (eller downloade et gratis tilbud), gøre dig klar til at fortsætte og indse, at strikkeopskrifter ikke er, hvad du forventede, eller bare ikke kommer til at fungere.

Hvilket fører til dette indlæg! Som en, der har skrevet et par opskrifter og virkelig godt kan lide at strikke andres opskrifter, ville vi dele, hvad vi leder efter i en strikkeopskrift, samt fortælle lidt om, hvorfor vi håber at se denne information i en strikkeopskrift.

De seks ting, vi anbefaler at kigge efter, når du vælger dit næste projekt, er:

  1. Opskriftsbeskrivelse og færdigheds niveau
  2. Billeder, grafik og skemaer
  3. Størrelses oplysninger og mål
  4. Materialeliste
  5. Forkortelser og sømdefinitioner
  6. Konstruktionsnotater

Kan du følge en strikkeopskrift uden de ‘ting’ vi lister og få flotte resultater – ja, absolut. Vil det at have alle disse oplysninger hjælpe dig med at finde en opskrift, som du kan nyde at arbejde på og undgå at skulle lægge projektet bagerst i det mørkeste skab, du kan finde – også, ja.

Det handler heller ikke om dit færdigheds niveau. At lede efter disse seks ting, når du vælger en strikkeopskrift, vil hjælpe, uanset om du er en helt ny begynder eller en avanceret strikker med tredive års erfaring. Det handler om at sikre sig, at man har en god idé om, hvad projektet kommer til at indebære (færdigheder, proces osv.), og hvordan det skal komme ud.

1. Opskriftsbeskrivelse og færdigheds niveau.

Det første du bør se, når du ser på en strikkeopskrift, er en beskrivelse af projektet, færdighedsniveauet og de nødvendige færdigheder.

De fleste strikkeopskrifter vil have en mindst en kort tekstbeskrivelse, der fortæller dig lidt om strikkeopskrift. Nogle designere skriver smukke, flere sætningsbeskrivelser, der fortæller dig ikke kun hvad opskriften er, men også hvorfor de blev inspireret til at skabe designet.

Men de fleste beskrivelser er korte og søde, og fortæller dig, at strikkeopskrift er til ‘en hue med snoet runde’ eller ‘et blondetørklæde strikket vandret’. Det er lige meget, om beskrivelsen er lang eller kort, så længe designeren fortæller dig præcis, hvad opskrifter er.

Strikkeopskriften skal også give dig en ide om, hvor svært det er, før du køber det, og om du har brug for særlige færdigheder som strandede farver eller briochestrik.

En virkelig grundig strikkeopskriftsbeskrivelse vil fortælle dig både et færdigheds niveau og en liste over de færdigheder, du skal bruge til strikkeopskriften. Selvom dette ikke er så universelt, som vi gerne vil have det til at være, giver mange designere dig i det mindste en idé om de færdigheder, der er nødvendige for at lave strikkeopskriften.

Guide til at vælge strikkeopskrift

2. Billeder, grafik og skemaer

Strikkeopskriften (eller strikkesiden, hvis du handler online) skal indeholde billeder, grafik og skemaer, der viser dig, hvordan strikket vil passe, se ud, eller hvordan designeren foreslår, at det skal bæres. Det er vigtigt at vide, om den sweater er lang og løs eller beskåret og tilpasset; hvis den hat er en baret; eller hvis det er tilbehør, der ligner en klud, faktisk er et tørklæde.

Nogle gange ser man en strikkeopskrift, man virkelig er interesseret i, kun for at bladre gennem billederne og indse, at det slet ikke er, hvad vi troede, det var. Sand historie: nogle gange kan vi ikke se, om strikkeopskriften er til en klud, et tørklæde eller et tyndere sjal, når vi ser på stylede billeder, og vi vil vædde på, at vi ikke er de eneste, der har denne udfordring!

Der bør være mindst et par billeder, der viser produktet enten færdigt eller lagt ud, så du kan se designet og forstå, hvad opskriften vil gøre.

3. Størrelses oplysninger og mål

Oplysninger om størrelsen (eller størrelserne) og målene skal angives på en måde, der er klar og let at forstå. En sweateropskrift bør give dig en række mål såsom bryst, talje, armomkreds og armlængde for at hjælpe dig med at finde ud af, om strikkeopskriften passer som du ønsker det. Et tilbehør som et tørklæde eller sjal bør give dig mindst en længde og bredde på de længste og bredeste punkter.

Søm-opskriften bruges til at få mål. For nogle strikkeopskrifter (f.eks. tørklæder og sjaler) betyder mål måske ikke så meget som for en sweater, men den mål information kan gøre forskellen på, om dit projekt kommer ud som forventet.

4. Materialer

En liste over materialer inklusive garn, nåle, forestillinger og eventuelle specielle genstande.

Materialelisten bør indeholde alle de større emner, du skal bruge for at fuldføre hele projektet, og bør som minimum have en god beskrivelse af det anvendte garn (inklusive vægt, længde og fiber), alle strikkepinde, der er nødvendige, og hvis du har brug for genstande. til at afslutte projektet såsom en pompon, knapper, lynlås mv.

Ofte udelader designere genstande, som du har brug for til at gennemføre de fleste strikkeprojekter. Dette kommer fra en antagelse om, at du har ‘standardopfattelser’ som målebånd, saks og en nål til at væve i dine ender.

Med andre ord, forvent at se alt, hvad du skal bruge specifikt til opskriften i strikkeopskrift, men bliv ikke overrasket, hvis et sweateropskrift indeholder instruktioner som strik til 8″, men faktisk ikke fortæller dig, at du har brug for en måling tape.

Materialer til strikkeopskrift

5. Forkortelser eller søm-definitioner

Strikkeopskriften skal have en liste over de forkortelser, akronymer og sømme, der er brugt i projektet. Hvis strikkeopskriften inkluderer diagrammer, skal der også være en nøgle, der forklarer diagrammet.

Når du køber en selvstændigt strikkeopskrift eller digital download, skal du forvente at se en liste over forkortelser eller stingdefinitioner, der forklarer hvert udtryk, designeren bruger i strikkeopskrift.

Strikkeopskrifter i bøger og magasiner vil ofte indeholde en enkelt forkortelsesliste et eller andet sted i magasinet for alle opskrifter, og hver opskrift vil kun have en sømguide eller -liste, hvis der er specielle sømme, der er unikke for den strikkeopskrift. Du skal ikke forvente at se en forkortelsesliste trykt med hver strikkeopskrift i bog eller magasin.

Det er også virkelig usandsynligt, at du vil se maskeforkortelser, før du køber er en strikkeopskrift online, men en god digital download vil have al den information, der er nødvendig for at strikke opskriften. Det betyder ikke, at en strikkeopskrift købt online vil indeholde et komplet sæt instruktioner om, hvordan du strikker hver type maske i opskriften som en strik- eller vrangmaske, men du bør have fuldstændige instruktioner om, hvad forkortelserne brugt i strikkeopskriften betyder eller hvordan designerne ønsker, at en speciel søm skal arbejdes.

Og hvis du handler personligt, ville vi bladre gennem strikkeopskriftsbogen eller magasinet for at se, hvordan designeren skriver deres instruktioner og søm oplysninger. Uanset om du køber en enkel opskrift eller en bog med opskrifter, bør designeren eller udgiveren give dig alle de søm- og forkortelses oplysninger, du har brug for for at læse strikkeopskriften.

6. Konstruktions oplysninger (eller designbemærkninger)

Bemærkninger om, hvordan strikkeopskrift hænger sammen, er virkelig vigtigt, især hvis du køber digitale downloads online. Der bør være nogle skriftlige oplysninger, der fortæller dig, om strikkeopskriften indeholder skriftlige instruktioner, diagrammer, eller om der er særlige oplysninger om, hvordan du skal følge opskriften. Ofte vil designere af digitale downloads inkludere noterne fra opskriften i en beskrivelse, du kan læse, før du køber strikkeopskriften. Dette er rigtig godt, for hvis du foretrækker at arbejde ud fra skriftlige instruktioner eller diagrammer, er det godt at vide, om du køber en opskrift, der kun indeholder én type instruktioner.

Noterne vil sandsynligvis også fortælle dig, om strikkeopskriften kræver særlige færdigheder eller har en unik konstruktion. Dette afsnit fortæller dig, om trøjen er sømløs eller søm, og om du skal bruge teknikker som at samle masker op for at strikke en krave eller knapbånd. Dette kan også være stedet, hvor du finder information om formning, eller hvis du skal være særlig opmærksom på en del af en strikkeopskrift.

Vi håber, at dette er nyttigt, når du skal vælge strikkeopskrifter. Vi elsker virkelig at strikke, men hader at bruge mine penge på noget, der bare ikke kommer til at fungere. Selvom de fleste strikkeopskrifter ikke er for dyre, kan det være frustrerende at bruge penge på noget, du i sidste ende ikke kan bruge. At lede efter disse seks ting, når vi vælger strikkeopskrift, har virkelig hjulpet med at reducere min opskriftsfrustration. Vi vil gætte på, at vi ikke er de eneste, der strikker for at slappe af og nyde processen, så forhåbentlig hjælper disse tips dig med at vælge en strikkeopskrift, der også fungerer for dig!

Find også spændende strikkeopskrifter på https://allyouknit.dk/ !

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply