Supermåne - Supermoon - Hvad betyder det
Reklame:

Månen er et væsentligt aspekt af astrologi, så det er ikke underligt, at supermåner også har en særlig betydning. Faktisk blev begrebet supermåne oprindeligt opfundet af en astrolog, og mange astrologer er enige om, at det kan have ekstra indflydelse på en persons liv og følelser. Hvis du er nysgerrig efter en supermånes betydning i astrologi, er du kommet til det rigtige sted. Læs videre for alt, hvad du behøver at vide om dette smukke fænomen.

Hvad symboliserer supermåner i astrologi?

Supermåner forstærker og uddyber dine følelser.
I astrologi repræsenterer månen dine underliggende følelser. Dit månetegn repræsenterer for eksempel dit indre (inklusive dine følelser, følelser og naturlige instinkter). Når en supermåne opstår, vil du mærke disse følelser med mere intensitet. Supermånens effekt ændrer sig også afhængigt af, hvor den falder på stjernetegnskalenderen.

  • Undertrykte følelser eller ønsker kan komme til syne under en supermåne.
  • Du kan opleve mere spænding i dit forhold, hvis du har gemt dig for, hvordan du virkelig har det.
  • Hvis en supermåne for eksempel er i Vandmanden, vil du sandsynligvis føle dig tiltrukket af at give tilbage til dit samfund eller investere i kreative aktiviteter.

Hvad er en supermåne?

En supermåne beskriver, hvornår månens kredsløb er tættest på jorden.
Astronomer omtaler dette punkt på månens kredsløb som perigeum. Når månen når perigeum, synes månen meget større end normalt fra jorden. Nogle astronomer omtaler kun den nærmeste nymåne og fuldmåne som supermåner, men mange publikationer betragter en måne som en supermåne, så længe den kommer tæt på perigeum (inden for omkring 90 % af det nærmeste punkt).

  • Den officielle betegnelse for en supermåne er perigee syzygy.
  • En supermåne er normalt omkring 360.000 km eller tættere på jorden.

Supermånernes historie

Begrebet supermåne blev opfundet i 1979 af astrologen Richard Nolle.
Historisk set har man troet, at supermåner påvirker seismisk aktivitet på jorden, hvilket øger risikoen for jordskælv og vulkanudbrud (denne myte er siden blevet miskrediteret af videnskabsmænd). Supermånen øger dog tiltrækningen af havvande. Da månen er tættere på jorden under en supermåne, er dens tyngdekraft stærkere. Dette bidrager til højere tidevand end normalt.

  • Selvom udtrykket oprindeligt blev opfundet af en astrolog, er udtrykket siden blevet vedtaget af videnskabsmænd og astronomer.

Interessere du dig for videnskab? – Så tjek vores siden med indlæg vedrørende forskellige spændende emner inden for videnskab lige her!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply