Reklame:

Sommeren er i fuld gang. Og selvom du bør bruge solcreme hver dag hele året, er det endnu vigtigere om sommeren – når dagene er længere, er solen stærkere, og det er nemmere at bruge mere tid udendørs. Når du vælger solcreme, skal du sørge for at læse etiketten, før du køber. Food and Drug Administration-bestemmelser kræver, at etiketterne følger visse retningslinjer. Vores guide kan hjælpe dig med at forstå vilkårene.

Er du allerede blevet solskoldet? – Så læs vores indlæg om hvordan man behandler solskoldning lige her!

Vælg en solcreme med “bredspektret”-beskyttelse. Solcremer med denne etiket beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Alle solcremeprodukter beskytter mod UVB-stråler, som er hovedårsagen til solskoldning og hudkræft. Men UVA-stråler bidrager også til hudkræft og for tidlig aldring. Kun produkter, der består en bestemt test, kan mærkes som “bredt spektrum”. Produkter, der ikke er bredspektrede, skal have en advarsel om, at de kun beskytter mod solskoldning, ikke hudkræft eller hudældning.

Vil du gerne have nogle gode råd omkring hvordan du hurtigt bliver brun? – Så læs vores indlæg omkring dette lige her!

Sørg for, at din solcreme har en solbeskyttelsesfaktor (SPF) 30 eller højere. SPF-tallet er det niveau af beskyttelse, solcremen giver mod UVB-stråler. Højere SPF-tal betyder mere beskyttelse, men jo højere du går, jo mindre bliver forskellen. SPF 15 solcremer bortfiltrerer omkring 93 % af UVB strålerne, mens SPF 30 solcremer frafiltrerer omkring 97 %, SPF 50 solcremer omkring 98 % og SPF 100 omkring 99 %. Ingen solcreme beskytter dig fuldstændigt. FDA kræver, at enhver solcreme med SPF under 15 bærer en advarsel om, at den kun beskytter mod solskoldning, ikke hudkræft eller hudældning.

Vil du gerne læse mere om hvordan du undgår at blive solskoldet? – Så læs vores indlæg om hvordan man undgår at blive solskoldet lige her!

“Vandafvisende” betyder ikke “vandtæt”. Ingen solcremer er vandtætte eller “svedtætte”, og producenterne må ikke påstå, at de er det. Hvis et produkts frontlabel gør påstande om at være vandafvisende, skal det angive, om det holder i 40 minutter eller 80 minutter, mens du svømmer eller sveder. For de bedste resultater skal du påføre solcreme igen mindst hver anden time og endnu oftere, hvis du svømmer eller sveder. Solcreme smitter normalt af, når du tørrer et håndklæde, så du bliver nødt til at tage mere på.

Andre måder at forblive solsikker på

Ud over at vælge den rigtige solcreme og bruge den korrekt skal du følge disse trin for at hjælpe med at beskytte din hud mod solskader, der kan forårsage for tidlig aldring og hudkræft:

Dække dig til. Når du er ude i solen, så tag tøj på og en bredskygget hat for at beskytte så meget hud som muligt. Beskyt dine øjne med solbriller, der blokerer mindst 99 procent af UV-lyset.

Søg skygge. Begræns din direkte eksponering for solen, især mellem kl. 10.00 og 16.00, hvor UV-strålerne er stærkest.

Undgå solarier og sollamper. Begge kan forårsage alvorlige langsigtede hudskader og bidrage til hudkræft.

Vi anbefaler derudover at du går ind og læser Sundhedsstyrelsens retningslinjer og råd til hvordan du bedst beskyttes. – Du kan læse mere om solbeskyttelse ved Sundhedsstyrelsen lige her!

God fornøjelse!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply