Hvordan fungerer Chromecast?
Reklame:

Google Chromecast tilsluttes dit tv og giver nem adgang til flere streamingtjenester, f.eks Netflix, YouTube, Tv2Play, ViaPlay og Google Play.

Google Chromecast er en billig og enkel måde at se video og film direkte på dit tv. Men hvad er Chromecast?

Kort sagt: Chromecast er en af de bedste streaming-enheder. Den tilsluttes dit tv og giver nem adgang til flere streamingtjenester, f.eks Netflix, YouTube, Tv2Play, ViaPlay, HBO, Twitch og Google Play. Du kan endda smide indhold fra din Chrome-browser til tv-skærmen. Men Chromecast fungerer ikke på samme måde som konkurrerende enheder som Apple TV eller Roku.

Vi vil her gennemgå ofte stillede spørgsmål til at lærer lidt om Google Chromecast og du kan derefter beslutte, om det er noget for dig.Hvad er Chromecast?

Chromecast er en enhed, som du tilslutter dit tv’s HDMI-port, drevet af et USB-kabel (inkluderet). Ved hjælp af din smartphone eller computer som en fjernbetjening kan du bruge Chromecast til at få adgang til videoindhold fra Netflix, YouTube, Twitch, Google Play Store og mange andre tjenester. Du kan også bruge det til at streame næsten enhver form for indhold fra Chrome-browseren på en bærbar eller stationær computer. Du kan ydermere også vise billeder og videooptagelser direkte fra din smartphone via Chromecast uden nogen form for opsætning.

Hvad er forskellen mellem Chromecast og Chromecast Ultra?

Der er to sorter af Chromecast. Den almindelige Chromecast koster omkring 300 DKK og sender indhold på op til 1080p. Chromecast Ultra koster omkring 600 DKK og kan sende indhold med op til 4K opløsninger med HDR farveteknologi. Med hensyn til kanalvalg og samlet funktionalitet er de to enheder identiske. Det er dog værd at bemærke, at Chromecast Ultra har en indbygget port til et Ethernet-kabel, også kræver den også ekstern strømkilde i stedet for en USB-forbindelse.

Hvad kan jeg se på Chromecast?

Chromecast har adgang til video- og lydindhold fra mange tjenester. Google holder styr på mange af disse på sit officielle websted, selvom der dog ikke er nogen omfattende liste. Lige siden Google frigav softwareudviklingssættet til Chromecast, er der hele tiden nye apps der dukker op, så hold øje med flere spændende apps. De fleste streaming tjenester, ihvertfald i danmark, har en integreret Chromecast funktion og der kan du derfor nemt nyde godt af funktionaliteten.

Kan jeg kontrollere Chromecast med min stemme?

Ja. Tidligere var det nødvendigt at rute dine Chromecast-kommandoer gennem en Google Home-enhed, men nu kan du give stemmekommandoer direkte gennem Google Assistant. Google har komplette Chromecast-installationsinstruktioner, men funktionaliteten er ret selvforklarende. Forbind blot din Chromecast og din telefon til det samme netværk, og du kan så caste musik og videoer til dit tv med bare et par ord. Dét er smart.Kan jeg rejse med en Chromecast?

På grund af sin lille størrelse og lette konfiguration kan Chromecast virke som en velsignelse for hyppige rejsende. Chromecast understøtter dog ikke captive-portaler – netværk, der kræver browser-baserede login. Så derfor er Chromecast, desværre, ikke meget nyttig på de fleste hoteller og universiteter. Hvis du alligevel tager din Chromecast med dig og finder et Wi-Fi-netværk uden en portal med captive login, er det ikke så svært at ændre loginoplysningerne.

Er der nogen Chromecast-alternativer?

Ja, men det afhænger af, hvor meget du er villig til at bruge. Et Apple TV koster omkring 1200 DKK og fungerer meget som en Chromcast, men kan også streame indhold (som spil) fra din iPhone eller iPad til dit TV. Du kan også streame indhold via en PS4 eller Xbox One, men disse enheder koster flere tusinde af kroner.

Hvordan fungerer Google Stadia med Chromecast?

Når Google Stadia, virksomhedens spil-streamingtjeneste, lanceres i november, vil Chromecast oprindeligt være den eneste måde at spille Stadia-spil på dit tv. (Medmindre du selvfølgelig blot skærer mellemmanden ud og tilslutter en computer til dit tv.)Jeg håber denne artiklen hjalp dig med at blive lidt kloger på Google Chromecast og hvad denne streaming enhed egenligt kan. Hvis du har tilføjelser, rettelser eller kommentare er du mere end velkommen til at smide dem herunde.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply