Hvordan laver man mælkemaling?
Reklame:

Alle ved, at mælk er godt for kroppen. Men var du klar over, at mælk også gør sig godt på vægge og møbler som mælkemaling?

Ja! Mælk er den vigtigste ingrediens i en hjemmelavet maling, der også kaldes mælkemaling. Ugiftigt mælkemaling er et bæredygtigt og er for tiden et foretrukket alternativ til vand- eller oliebaserede produkter, og giver et mat look, der efterligner udseendet af en vintage maling. Mælkemaling kan findes online eller i butikker, men med den følgende opskrift på mælkemaling kan du nemt lave din egen. Det er både billigt og nemt!

Ingredienser:

  • Skummet mælk
  • Lime juice
  • Et ostelærred (cheesecloth) eller bare et viskestykke
  • Pulver pigment i den ønskede farve


Trin 1.

Begynd med at “curdle” mælken. Du kan gøre det i stort set enhver beholder; bare brug det du har til rådighed, det være en kande eller en stegepande. Hæld 1,25 dl limesaft til hver liter skummetmælk, og vent derefter. Ostemassen skal have god tid til at adskille sig. Lad mælken og limesaften sidde natten over ved stuetemperatur.

Trin 2.

Bind et viskestykke eller et ostelærred over en stor skål eller en sigte. Derefter hæld den “curdled” mælk i din valgte beholder. Nu adskiller vallen sig fra ostemassen/mælken. Når de er adskilt, skyl ostemassen i vand, og hold den derefter fugtig. Hvis ostemassen bliver for tør, kan din mælkemaling muligvis ende med at blive grynet.

Mælke "curdle" - Lav din egen mælkemaling
Mælke “curdle” efter det er blevet filteret i viskestykke.

Trin 3.

Når du har valgt det pigment, du bedst kan lide, tilsættes et drys af pulveret til ostemassen, og rør derefter godt. Husk, at jo mere pigment du bruger, jo mørkere bliver din mælkemaling. Brug en støvmaske, når du håndterer pigmenter; selv den naturlige sorte pigment indeholder luftbårne partikler, der kan irritere lungerne.

Farve pigment som kan bruges i mælkemaling
Tør pigment

Trin 4.

Enhver porøs overflade (inklusive træ) accepterer mælkemaling. Da mælkemalingen lysner lidt, når den er tør, kan det være nødvendigt med et par lag for at få den ønskede farve. Det vigtigste, vent ikke forlænge før du bruger mælkemalingen da det kun kan holde sig i få dage. Hvis du maler udendørs – eller bor et sted med høj luftfugtighed – anbefales det stærkt, at du beskytter dit malede product med et lag vand- eller oliebaseret forsegler.Jeg håber dette indlæg var hvad du ledte efter! Hvis du har nogle kommentar og oplevelser med maling så skriv endelig i kommentarfeltet. Hvis du ønsker at læse mere om maling du kan lave derhjemme er der flere varianter i artiklen “Hvordan laver man sin egen maling?“.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply