Sangskriver - Hvordan skriver man en sang
Reklame:

Uanset om du vil skrive sange for at pitch dem til musikudgivere, tv-shows og reklamer eller optage dem selv som kunstner, er der en sangskrivnings proces, der hjælper dig med at få din besked ud og sørge for, at dine lyttere bliver involverede fra begyndelsen til slutningen. Selvfølgelig er dette kun en tilgang til sangskrivning, men det bruges af mange songwriting-proffer, og det virker.

Her finder du 10 trin som hjælper dig med at skrive dine helt egne sange som dine fans vil elske!

Oversigt:

  1. Start med titlen.
  2. Lav en liste over spørgsmål foreslået af titlen.
  3. Vælg en sangstruktur.
  4. Besvar et spørgsmål i koret og et i hvert vers.
  5. Find melodien i din tekst.
  6. Begynd at tilføje akkorder til din melodi.
  7. Vælg et spørgsmål, der skal besvares i dit første vers.
  8. Sammensæt dit vers og kor.
  9. Byg dit andet vers og broen.
  10. Optag din sang.


1. Start med titlen

Lav en sætning på et til seks ord, der opsummerer hjertet af din sangs besked. Prøv at bruge et billed- eller actionord i din titel for at give det energi og interesse.2

2. Lav en liste over spørgsmål foreslået at titlen

Start med at spørge dig selv, hvad du vil sige om din titel, og hvad du tror dine lyttere måske vil vide. Lav en liste med spørgsmål. Din liste kan omfatte: Hvad betyder titlen? Hvordan har du det med det? Hvad skete der med dette? Hvad tror eller håber du vil ske som det næste? Du skal bruge minimum tre til fire spørgsmål.

3. Vælg en sangstruktur

I øjeblikket er den mest populære struktur: Vers / kor / Vers / kor / Bro / kor. Mange nyere hits tilføjer en kort sektion kaldet “pre-chorus” eller “lift” mellem vers og kor for at skabe forventning.

4. Besvar et spørgsmål i koret og et i hvert vers

Vælg det spørgsmål, du vil svare i dit kor. Se efter billeder og actionord for at få dine svar til livet. Hvilken følelse beskriver du? Hvordan får det din krop til at føle sig? Er det varmt eller koldt? Mørk eller lys? Hvis du bliver for poetisk, tilføj en linje, der giver en klar erklæring, så lytterne ikke går tabt.

5. Find melodien i din tekst

Vælg de linjer du bedst kan lide for dit kor. Sig dem højt. Sæt dem nu sammen med masser af følelser. Overdriv følelserne i linjerne. Bemærk den naturlige rytme og melodien i din tale, når du siger linjerne med masser af følelse. Dette er begyndelsen på din kor melodi. Spil med det, indtil det føles behageligt og rigtigt.

6. Begyndt at tilføj akkorder til din melodi

Prøv et simpelt gentaget akkordmønster. Spil med melodien og akkorderne, indtil du finder noget, du kan lide. Optag en grov vokal – selvom det kun er på din iPhone. Bare vær sikker på at du får det ned, så du ikke glemmer det.

7. Vælg et spørgsmål, der skal besvares i dit første vers

Vælg et, der vil trække lytteren ind i situationen. Gå gennem trin 4 – 6 med din verstekst og melodi.8. Sammensæt dit vers og kor

Når du har et vers og et kor, skaber du en overgang mellem dem. Du skal muligvis hæve eller sænke din versmelodi eller ændre den sidste linje for at komme jævnt til dit kor. TIP: Kor melodier er normalt i et højere noterinterval end vers. Når vi bliver følelsesmæssige, har vores stemme tendens til at stige. Koret er den mere følelsesmæssige del af din sang, så den er højere, mens versene tilføjer oplysninger om situationen.

9. Byg dit andet vers og broen

Vælg et andet af dine spørgsmål for at svare i vers nummer 2. Fortsæt gennem trin 4 – 6. Dit andet kor vil have samme melodi og lyrik som dit første kor. Du er nu næsten færdig med din sang. Du skal blot tilføje en bro. Broafsnittet tilføjer et spændende følelsesmæssigt øjeblik til din sang, en realisering eller et “aha!” Øjeblik. Prøv to eller tre lyriske linjer, der giver lytteren den bedste indsigt, du kan, eller opsummere, hvad du håber vil være resultatet. Melodien skal være forskellig fra både vers og kor. Prøv at bruge en akkord, du ikke har brugt før, eller ændre sætningslængder eller bevægelser af melodien. En bro er ikke et krav, men det kan tilføje en masse styrke til din sang.

10. Optag din sang

En simpel klaver / vokal eller guitar / vokal kan ofte være den mest effektive følelsesmæssige erklæring af din sang. Hvis du skriver en Rock-sang, skal du lave en “unplugged” version. Du behøver ikke masser af strings og synths – faktisk kan disse forringe din sang. Øv både instrumentelle og vokale dele, indtil du er komfortabel med hver akkord, hver note og hvert ord. Jo mindre du skal fokusere på at spille eller synge, desto mere kan du fokusere på følelserne i sangen. Prøv at synge det som om du taler det til nogen. Optag i korte perioder og tag en pause. Hold sangen og følelserne frisk!

Når du er igennem disse 10 trin skulle du meget gerne have en god grundforståelse af hvordan du kan opbygge din nye sang og få dine lyttere til at føle lige det du ønsker.


Vi håber dette indlæg gav dig din ønskede viden, hvis ikke er du mere en velkommen til at skrive en kommentar herunder så vi kan forbedre os og denne artiklen.

Sange er hvad der sætte farve på denne verden!

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply