Sådan ungår du spam
Reklame:
  • Næste gang du tilmelder dig en kuponkode eller reklamekampagne, skal du bruge disse apps til at undgå spam-sms’er og e-mail-beskeder.

Uanset hvor vi går hen på nettet, bliver vi bedt om at tilmelde os nye konti – til streamingplatforme, app-prøver, leveringstjenester og så videre – og det belaster de e-mail-konti og telefoner, vi bruger hver dag.

Selv når disse tjenester, du tilmelder dig, er lovlige, vil du ikke nødvendigvis have, at en syndflod af spam – kampagnetilbud, funktionsopdateringer og andre forskellige fylder din indbakke. Så er der de tjenester, som du hellere bare vil prøve først, før du begynder at dele noget personligt som en e-mailadresse eller et telefonnummer.

Af alle disse grunde kan en engangs-e-mailadresse eller telefonnummer (eller begge dele) være meget praktisk. Hvis en bestemt tjeneste begynder at spamme eller ringe til dig, kan du bare lukke den midlertidige kontakt og gå væk.

Når det kommer til e-mail-adresser, har du en række gratis eller freemium-muligheder at vælge imellem – e-mailadresser koster ikke meget at konfigurere og vedligeholde. Med de mere højvedligeholdte telefonnumre skal du betale, men det behøver ikke at være ret meget, som vi vil forklare. Her er nogle af vores foretrukne muligheder for begge.

Engangs mailadresser

Log ind med Apple

Hvis du bruger Apple-enheder og -apps, er muligheden for at bruge engangs-e-mailadresser allerede indbygget – så længe den app eller hjemmeside, du tilmelder dig, tilbyder en Log ind med Apple-knap. Du registrerer dig med dit Apple-id, men du vil se muligheden for at dele din e-mail eller skjule din e-mail, afhængigt af hvor meget du stoler på tjenesten.

Vælg at dele din e-mail, og appen eller webstedet får den e-mailadresse, der er knyttet til dit Apple-id. Vælg at skjule din e-mail, og Apple genererer en engangs-e-mailadresse til dig, som videresender beskeder til din hovedemail. Fra en iPhone, iPad eller Mac kan du til enhver tid deaktivere denne videresendelse eller afbryde forbindelsen fuldstændig fra den nyoprettede konto. Dette er en effektiv måde at undgå spam på da du selv kan styre hver der sendes videre.

Du kan læse mere om “Log ind med Apple” her. Det er gratis hvis du har et Apple-id.

10 minutters mail

“10 Minute Mail” opretter, som navnet antyder, e-mail-adresser, der kun varer 10 minutter. I disse 10 minutter kan du tjekke indgående beskeder via en simpel webgrænseflade (i tilfælde af at du har brug for at bekræfte, at adressen eksisterer efter at have brugt den), og du kan få tilføjet yderligere 600 sekunder til e-mailadressens levetid, hvis du har brug for det.

Dette er dog til virkelig engangs-e-mail – hvor du vil tilmelde dig og så glemme, at tilmeldingen nogensinde er sket. Du burde stadig være i stand til at logge ind på den app eller tjeneste, du har tilmeldt dig, men når først e-mail-adressen bliver slettet, vil du ikke være i stand til at nulstille din adgangskode, slette din konto eller gøre noget andet, du har brug for e-mailadressen til. Afhængigt af tjenesten kan du muligvis ændre din engangs-e-mailadresse til en rigtig, hvis det viser sig, at du vil beholde din nye konto på lang sigt. Du skal dog her være opmærksom på de spam mails som kommer i indbakken.

Du kan læse mere om “10 Minut Mail” her. Det er gratis online.

Guerilla Mail

Guerrilla Mail kommer ikke til at vinde nogen webdesignkonkurrencer, men de gør et meget godt stykke arbejde med at generere engangs-mailadresser til dig, og det er det, der tæller. Siden giver dig også masser af fleksibilitet til at vælge din midlertidige adresse med et udvalg af domænenavne (efter “@”) og muligheden for at kryptere en ny adresse tilfældigt med et klik.

Du får ingen videresendelsesmuligheder med Guerilla Mail, kun en web-indbakke, hvor beskeder ankommer og bliver i en time (læst eller ej). Du kan bruge den til at validere e-mailadresser, hvis det er nødvendigt, og adressen forbliver aktiv, indtil du klikker på Glem mig-knappen – på hvilket tidspunkt den tjeneste, du har tilmeldt dig, ikke kan nå dig.

Du kan læse mere om “Guerilla Mail” her. Det er gratis online.

Burner Mail

Få engangs-e-mail-tjenester har designet og funktioner som Burner Mail, måske fordi den er finansieret af premium-betalte konti (selvom du stadig kan oprette op til fem midlertidige adresser gratis). Du kan bruge den som en webapp eller som en Chrome-udvidelse, og hvis du installerer browser-plug-in’et, kan du blot klikke på en knap for at generere en e-mailadresse, når du tilmelder dig noget nyt.

Når du har oprettet en brænderadresse, kan den sættes op til at videresende beskeder til en af dine andre e-mail-konti, og du kan også tjekke indgående beskeder gennem Burner Mail-webappen (ingen videresendelse nødvendig). Du kan til enhver tid ændre den adresse, som e-mails videresendes til, eller slippe helt af med en midlertidig adresse, når du er færdig med den.

Du kan læse mere om “Burner Mail” her. Det er gratis via Chrome browser.

Firefox Private Relay

Firefox-udviklingsteamet har udvidet sine talenter inden for filoverførsel og adgangskodehåndtering, og nu kan det også hjælpe dig med at beskytte din primære e-mailadresse. Private Relay er en ny Firefox-udvidelse, der i øjeblikket er i alfa-testning, som når den er installeret, dukker op, når du skal indtaste en e-mailadresse på nettet.

I øjeblikket accepterer projektet ikke nye testere, men når det er mere bredt tilgængeligt, vil Private Relay vises som en knap, du kan trykke på ved siden af felter, der beder om en e-mailadresse. Firefox opretter derefter en engangsadresse til dig, som sender beskeder videre til din rigtige konto. Når du ikke længere har brug for aliaset, kan du blot slette det.

Du kan læse mere om “Firefox Private Relay” her. Det er gratis hvis du bruger Firefox.

Engangstelefonnumre

Burner

Burner er en af ​​de mest veletablerede og længstvarende brændernummertjenester, der findes – naturligvis, da den fik det bedste navn – og du kan stole på, at den genererer fungerende mobilnumre, der ikke nødvendigvis skal fortsætte med at eksistere i meget lang tid. lang. Dit nye nummer fungerer ligesom et rigtigt inde i mobilapps, med understøttelse af SMS, MMS og voicemail samt opkald.

Når du beslutter dig for, at du er færdig med et bestemt nummer, kan du kassere det, og du behøver aldrig at høre fra nogen, der havde det nummer igen. Du kan prøve Burner gratis med ét nummer i en begrænset periode. Derefter er der en række betalingsmuligheder – du kan enten betale efterhånden pr. nummer eller tilmelde dig et månedligt abonnement.

Selvom der er andre muligheder for at generere midlertidige telefonnumre, vil vi anbefale Burner som den mest robuste og pålidelige. Som vi sagde øverst, kræver generering af mobilnumre meget mere tunge løft end at oprette midlertidige e-mail-adresser, hvilket er en af ​​grundene til, at disse typer tjenester ikke er så almindelige.

Du kan læse mere om “Burner” her. Burner er gratis for Android, Apple og via internettet.

Vi håber dette indlæg hjalp dig i kampen mod spam.

Hvis du vil lære videre kan vi også anbefale vores indlæg omkring hvordan du effektivt kan fjerne til tilstedeværelse online – Læs den her.

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply