Hvordan bliver man Youtuber?
Reklame:

Har du nogensinde fortalt nogen, at du ønskede at blive en YouTuber og hører derefter dette?

“Det er for sent at starte på YouTube!  Tingene er ikke, hvad de har været!”

”Hundredvis af timers indhold er tilføjet hvert minut!”

”Hvordan kan nogen håbe på at kunne konkurrere mere det?”  

”Hvordan kan du forvente at få dine egne YouTube-visninger?”

YouTube er ikke bare virale katte videoer – det er en kompleks søgemaskine med over en milliard daglige brugere, og genererer milliarder af dollars for næsten alle involverede.

Her er en liste de ting du skal være opmærksom på!


Enhver, der fortæller dig, at det er “for sent” er helt forkert på den!


Folk har sagt at det er for sent at starte en vellykket YouTube-kanal, blog, vlog, hjemmeside, Business osv. i årevis, fordi det er en nem undskyldning for ikke at komme i gang.

Hvis du er klar til endelig at komme på YouTube og spekulerer på, hvordan man kommer i gang på YouTube i 2019, så læs videre.

Det er absolut det rigtige tidspunkt at blive en YouTuber – i virkeligheden har det aldrig været bedre.

Over 1.000.000.000 timers video vises på YouTube hver dag!

Der har aldrig været sådan et massivt publikum på YouTube.  Der har aldrig været flere måder at fremme din YouTube-kanal på og YouTube har aldrig været bedre til at belønne godt og originalt indhold med sin søgealgoritme.10 trins tjekliste – Sådan bliver du en Youtuber

Her får du 10 trin som du kan bruge som tjekliste når du har besluttet dig for at starte en Youtube-kanal. Herunder kan du se de 10 trin, og de vil blive forklaret lige under.

 1. Trin – Sæt dine mål
 2. Trin – Vælg din niche
 3. Trin – Vurder dit udstyr
 4. Trin – Kom med video ideer
 5. Trin – Lav en tidsplan
 6. Trin – Opret din Youtube-kanal
 7. Trin – Udgiv din første video
 8. Trin – Få noget feedback
 9. Trin – Promovér din kanal
 10. Trin – Tjene nogle penge

Trin 1 – Sæt dine mål

Det er vigtigt at beslutte, hvad du ønsker, før du bare begynde at bygge en kanal.  Hvad er det ved at skabe en YouTube-kanal, der er interessant for dig? Hvad vil få dig til at komme tilbage?

Der er en masse forskellige grunde til, at folk starter på YouTube, og de er alle værdige.  Det er vigtigt at forstå hvilke valg du skal tage for at nå til det du ønsker!

Penge

En masse mennesker ønsker at lave videoer for at tjene penge på YouTube, og det er nemt at se hvorfor.  Nogle af de mest succesfulde YouTubers er blevet rig takket være deres videoer.

Der er endda mange “Mid-level” YouTubers, som du ikke nødvendigvis har hørt om, der får en ret god “løn” af YouTube.  Du behøver ikke at være den næste PewDiePie for at gøre denne drøm til virkelighed.

Berømmelse

For nogle mennesker, handler at en YouTuber ikke om penge – de vil bare i søgelyset.

Og det er helt cool!

YouTube er en fantastisk måde at finde dit publikum på, uanset størrelse.

Hvis du arbejder hårdt og laver godt indhold, er der ingen grund til, at du ikke kan finde en vis grad af berømmelse. Cremen stiger til toppen på YouTube!

Hvis du elsker ideen om at være en berømthed på GuldTuben og blive Internet berømt så vil du sandsynligvis ønsker at tilbringe en masse tid foran kameraet som en Vlogger. 

Selv hvis du ikke bliver vist i Aftenshowet, vil der stadig være fans derude, der vil blive vilde for at til at støde ind i dig på gaden, og det er ret cool.

Hjælpe andre

Internettet er et magisk sted for folk at dele deres færdigheder.  Du kan skinne et lys på mennesker eller historier, der fortjener ros og opmærksomhed.  Du kan også bidrage til at fremme vigtige årsager, som du tror har et bredt publikum.

Det behøver ikke være raketvidenskab. Nogle gange bare at give folk ideer og inspiration er nok.

Bare for sjov

Sommetider handler YouTube ikke om noget, udover at have en god tid og et godt grin.

Vær tosset.  Vær underlig.  Internettet har plads til hvad du har lyst til at være.Trin 2 – Vælg din niche

Dette er et vigtigt trin, en masse mennesker glemmer.  Det er svært at finde et publikum, hvis dit publikum ikke ved, hvad de skal gøre af dig, når de finder dig.

De mest succesfulde YouTube-kanaler har en vis grad af konsistens, og de kender deres publikum.  Du kan ikke forsøge at være alle ting for alle mennesker.

Vælg, hvilken type indhold du vil lave, og hvem det skal være til. Når du er fortrolig med, hvilken type indhold du laver, kan du blive en ekspert.

Du vil lære, hvad dine seere ønsker og blive bedre og bedre til at levere det til dem.

Trin 3 – Vurder dit udstyr

Når du ved, hvorfor du er her, og hvilken type indhold du vil lave, er det tid til at finde ud af, hvilket udstyr du vil bruge. 

Computer – du behøver ikke en high powered maskine, men redigering af video vil være frustrerende, hvis du har, en 5-år gammel bærbar.  Tjek din computer specs og sørg for, at de kan klare dine behov.

Redigerings software – der er et væld af muligheder for dette.  Du kan starte med gratis værktøjer som Windows Movie Maker og iMovie til at komme i gang.

Når du begynder at blive lidt mere seriøs, eller du vil have flere muligheder ud af programmerne, så anbefaler vi at tage et kig på platforme som Movavi og Filmora.

For pro niveau ting, bruger mange YouTubere Final Cut.

Kamera til YouTube – Hvis du vil være på kamera til dine YouTube-videoer, så skal du tænke over, hvad du vil bruge til rent faktisk at filme disse videoer.  I begyndelsen, kan du sikkert komme igang med dit smartphone kamera, men det vil ikke vare længe før du (og din målgruppe) begynder at efterspørge at disse videoer skal filmes med et ordentlig kamera til Vlogging.

Mikrofon – mange YouTubere vil have noget at sige i deres videoer, så en ordentlig YouTube-mikrofon er vigtig.  Stol ikke på din indbyggede bærbar mikrofon – det vil være umiddelbart indlysende for dine seere og vil give et dårligt første indtryk.

Skærmbillede software

Ikke alle behøver at være på kameraet for at blive en vellykket YouTuber. Mange YouTube-personligheder bliver væk fra kameraet, og de viser blot, hvad der er på deres skærm.  Værktøjer som Camtasia er designet til at filme, hvad der er på din skærm.

Dette er fantastisk, hvis du laver videoer til at give folk nyttige instrukser om, hvordan man gør noget online eller på en computer.

Belysning & Tilbehør

Hvis du ønsker at hæve dit niveau i produktionsafdelingen, og du kommer til at være på kameraet, så skal du helt sikkert tænke over, hvordan du vil belyse dine videoer.

Du behøver ikke at smide en masse penge på denne udfordring – du kan tage nogle enkle trin for at få en god belysning.

Du bør også overveje at bruge nyttige værktøjer, der gør videoer ser glatte og professionelle som et stativ eller en gimbal stabilisator.

Trin 4 – Kom med video ideer

Det er her, ting kan begynde at blive sjovt.

Før du vælger, kan du komme med din egen brainstorm af ideer om videoer, du kan lave.

Se på succesrige videoer i din niche.

Tænk på videoer, som du selv kan lide at se.

Over tid lærer du hvad du og dit publikum nyder at lave og se. Så bare tag det roligt hvis dette trin er lidt svært.Trin 5 – Lav en tidsplan

En af de største nøgler til succes på YouTube er konsistens. Abonnenter vil gerne vide, at de kan regne med dit indhold og vil være mere tilbøjelige til at se nye videoer.

Det er ikke kun for dine seere – konsistens vil hjælpe dig med at bringe reelt fokus på din kanal og komme ind i en vane med at lave bedre indhold hele tiden.

YouTube Creator Academy opfordrer selv denne praksis.

En nem måde at levere denne konsistens på er at komme med en forlagsplan, som du kan håndtere.

Du behøver ikke at starte med udgivelser dagligt – i virkeligheden kan du blive overvældet og udbrændt ret hurtigt, hvis du gør det.

Bliv en ugentlig vlogger, og når du bliver mere komfortabel, øg din produktion over tid.

YouTubers som Jenna Marbles har haft succes med at minde sine seere om, at hun vil udgive en ny video hver onsdag. Du kan vædde på, at mange af hendes længe abonnenter bliver spændte på at tjekke hendes kanal hver onsdag!

Trin 6 – Opret din Youtube-kanal

Når du har lavet lidt planlægning, er det tid til at komme videre til YouTube selv!

Opsætning af din YouTube-kanal er ikke den mest spændende del af processen, men du bør ikke tage det let.  Du bør nøje overveje dit YouTube-brand, og hvordan du kan optimere din kanal til succes.  Her er de vigtigste skridt at tænke over.

Konfigurer din konto

Det er vigtigt du konfigurer din konto korrekt helt fra starten. Du burde derfor find videoer på hvordan dette gøres så du ikke lave fejl.

Vælg illustrationer

Din YouTube-kanals grafik , som du bruger, vil ikke nødvendigvis starte eller ødelægge din kanal, men det gør en stor forskel, hvis du har et godt look på YouTube.

Der er et par muligheder for at gøre dette:

 • Kanalikon: Dette er et lille billede, der vil dukke op overalt, hvor din kanal og videoer er til stede. Du må ikke bekymre dig om de finere detaljer-bare komme op med noget enkelt og genkendeligt.
 • Banner kunst: Tænk på dit banner som velkomst måtten klar til alle, der tager sig tid til at besøge din kanal.  Det behøver ikke at være fancy, men du ønsker at gøre et godt indtryk, ligegyldigt hvilken enhed de bruger.
  Vi anbefaler at bruge et billigt værktøj som Snappa for nem, iøjnefaldende illustrationer.

Brug nyttige YouTube-værktøjer

YouTube har masser af nyttige funktioner, der hjælper dig med at få flere visninger.  Lige ud af posen anbefaler vi, at du aktiverer funktioner som relaterede kanaler, kort og afspilningslister (når du har et par videoer).Trin 7 – Udgiv din første video

Du er nu nået det til det punkt, hvor du kan begynde at oprette og dele videoer.

Nu er det at det virkelig bliver sjovt.

Det er tid til at dele dit arbejde med verden!

Når du opretter dine videoer, bør du have et par ting i tankerne (bortset fra at have det sjovt).

3 ting at gøre i hver video

 1. Levere værdi til din målgruppe – uanset om det er info eller underholdning, give dem, hvad de ønsker!
 2. Lav nogle fede første 15 sekunder – det er, når folk beslutter, om de vil holde sig omkring
 3. Mind dem om at like / abonnere / dele – det øger dine chancer, for at de vil gøre det!

Over tid vil du lære masser af tips og tricks til at gøre dine videoer bedre og bedre.

Trin 8 – Få noget feedback

Forvent ikke, at du vil vinde nogen Oscars med din første video på YouTube.

Alle har brug for at starte et sted, og det er helt OK at lære, når du går igang!

Når du har offentliggjort et par videoer så skal du ikke være bange for at bede om feedback.  Tal med dine venner og familie, og spørg dem specifikt, hvad dine videoer kan bruge mere eller mindre af.

Du kan også se på eventuelle kommentarer, du modtager.

Endeligt, bør du udnytte grupper, fællesskaber og fora af YouTubers, der er villige til at tilbyde meningsfuld feedback til deres kolleger vloggers.

Det næste skridt er at gøre noget ved den feedback, du får.  Hvis du bliver ved med at høre, at du har brug for bedre belysning, så få bedre belysning!

Trin 9 – Promovér din kanal

Dette er et stort emne.  For at få dig i gang, her er de store strategier, som du bør tænke over.

Gearing communities – hver niche har sine egne Fællesskaber online.  Et godt sted at starte er at finde et godt forum på Reddit, eller dedikeret gruppe på Facebook.

Der vil også være dedikerede steder online bare for dit Vlog emne. Hvis du laver videoer om mad, er der masser af Mad diskussionsfora.  Tech har endeløse fora. Samme med sport og mode.

Udnyt sociale medier – Maksimer din rækkevidde ved at oprette sociale mediekonti til din kanal.

Sørg for, at hver gang du opretter en video, at du promoverer det på alle disse kanaler – Twitter, Facebook, Tumblr, Pinterest, Snapchat, Instagram og meget mere, hvis du vil.

Hver af disse kanaler eksponerer dig for nye potentielle seere, der kan henvises til din kanal og blive til abonnenter.

Udnyt andre folks målgrupper – du behøver ikke at forsøge at opbygge en målgruppe alene.

Kig efter andre YouTubers, der kunne være interesseret i et samarbejde.  Dette hjælper dig både ud ved at komme foran nye målgrupper.

Du kan også se ud over YouTube.  Find Blogs og websites, der taler om lignende ting, som du gør, og finde ud af, om en af dine videoer kan blive præsenteret der.

Trin 10 – Tjen nogle penge

Når du er blevet en YouTuber med en reel følgende gruppe, er du klar til at begynde at tjene penge fra dine videoer!

Der er mange forskellige strategier, du kan tage, afhængigt af den type indhold, du opretter.

Du skal vide, at stole på Google AdSense alene ikke er så effektiv som det plejede at være.  De fleste YouTubers er nu afhængige af sponsorater eller udnytter de mange muligheder for at udnytte affiliate marketing med deres YouTube-kanal.

Bare sørg for, at og tjene penge aldrig kommer foran at skabe godt indhold og forbindelse med dine abonnenter – de vil være i stand til at fortælle, hvis du kun er i det for en Paycheck!Vi håber dette indlæg gav dig nogle tips og tricks til at starte din YouTube karriere! Skriv endelige en kommentar med ris og ros og forslag til flere ting som burde være på listen.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply