Hvordan fjerner man bumser
Reklame:

Bumser kan være ret forfærdelige! At få en stor rød bums på dit ansigt sker for alle, men det betyder ikke, at du er nødt til at acceptere nederlaget og vente tålmodig, indtil bumsen forsvinder. Der er mange måder at behandle acne på, men først er det vigtigt at forstå det grundlæggende om, hvordan og hvorfor acne opstår i første omgang.

“Vi har talgkirtler i huden, der normalt giver fugt og smøring, men kombinationen af stress og hormoner kan danne bumser” forklarer berømthed hudlæge Dr. Marina Peredo. “Bakterierne forårsager betændelse i huden, og det er grunden til, at bumser og acne dannes.”

Så hvordan frigør du dig selv fra irriterende bumser og acne? Her er, hvordan hudlæger anbefaler at slippe af med disse pletter så hurtigt som muligt – og hvordan man undgår at gøre det værre. (Hvis du har brug for acne-arbehandlinger for at fjerne ar efter en stor bums, er der også mange løsninger der også til at fjerne dem.)1. Hold dine hænder væk fra dit ansigt!

Alle hudlæger er enige om, at du aldrig nogensinde skal røre din bums. Vi gentager: Rør ikke på din bums. “Det kan virke fristende, men husk, at når du først har valgt at presse bumsen ud, vil det tage længere tid om at heles og er mere tilbøjelig til ar,” advarer hudlæge Dr. Doris Day, forfatter til 100 spørgsmål og svar om acne.

2. Spring hjemmeremedierne over

Mens tandpasta og citronsaft er blevet nævnt som fremragende hjemmeremedier mod bumser, rådes der mod dem. “Tandpasta er mere kompliceret end den plejede at være og kan irritere eller overtørre din hud,” advarer Dr. Day. “Citronsaft er også irriterende og ville ikke have nogen indflydelse på bumsen selv.”

3. Påfør et varmt tryk.

Varme er en super simpel måde at berolige din hud på, hvis du føler, at der er en bums påvej, siger Dr. Margarita Lolis, hudlæge ved hud- og laserkirurgispecialisten i New York og New Jersey. “Brug en varm komprimering (fx en varm våd klud) eller damp for at bringe alt til overfladen,” forklarer hun. Og når din bums vises, skal du anvende en bumsebehandling. Alternativt kan du bruge en kold komprimering til at få hævelsen i en særlig stor, smertefuld bums til at fortage.

4. Brug en acne/bumse behandling.

Udover at altid vaske din makeup før du skal sove, bruge den rigtige fugtighedscreme til din hudtype, og holde fingrene væk fra dit ansigt, kan du bruge en acne/bumsebehandling for at slippe af med trælse bumser. Ingredienser du skal holde øje med: Benzoylperoxid for at dræbe acne-forårsagende bakterier, salicylsyre til at hjælpe med at affolde og fjerne loger, og retinoider til at hjælpe med at kontrollere celleomsætningen, som gør det muligt for tilstoppede celler at udtørre og forhindrer dem i at tilstoppe. Et produkt anbefalet af læger er Clindoxyl.

5. Vask dit ansigt regelmæssigt.

“Dine oliekirtler er aktive hele dagen,” forklarer Dr. Joshua Zeichner, direktør for kosmetisk og klinisk forskning i dermatologi ved Mount Sinai Hospital; når denne olie kombineres med snavs, makeup og forurening, gør den ikke din hud nogen godt.

Det gælder også for træning: “Sved blandet med snavs og olie kan blive fanget under vådt træningstøj,” der kan forværre et breakout. “Hvis du ikke kan tage et fuldt brusebad,” siger Dr. Zeichner, “skal du i det mindste bruge et rensende håndklæde/klud.”6. Få et kortisonskud hvis du virkelig har brug for det.

Har du en rigtig stor begivenhed kommende? Derfor har du sandsynligvis ikke tid til at vente og se, om din bums forsvinder af sig selv. Overvej at besøg en hudlæge for en behandling over natten. “Et kortisonskud er en antiinflammatorisk, der behandler bumsen selv,” forklarer Dr. Peredo.

“Hvis det er en stor, smertefuld bums, diffundere kortison betændelsen og udflader den, forhåbentlig uden at efterlade et ar.” Selvfølgelig er dette ikke en let hjemme DIY-løsning. Det bør kun administreres af en læge, som regel en hudlæge, og det er ofte dækket af en forsikring, hvis du har acne.

7. Prøv en salicylsyre-renser.

Hvis dine udbrud er hyppige, og du er træt af det, kan du overveje at ændre din hudpleje rutine. “Vælg et rensemiddel, der har glykolsyre eller salicylsyre i sig, som du kan købe over disken,” instruerer Dr. Peredo. “Til dem med en hud med akne, der muligvis har brug for en astringent for at affedte huden – jeg kan godt lide salicyl eller glycolisk, fordi de også kan hjælpe med det ardannelse, der kan forekomme.”

8. Slap af med makeup.

Skønhedsprodukter er en af de mest almindelige årsager til acne for voksne, og desværre vil det at bruge meget makeup til at skjule dine bumser ikke få dem til at forsvinde fysisk.

“Brug mineral makeup på din hud snarere end oliebaserede produkter, hvilke der kan fremkalde udbrud,” anbefaler Dr. Peredo, og tilføjer, at oliebaseret foundation og concealer kan blokere porer. Bedre endnu, gå helt makeup-fri i et par dage – det kan være en pause, din hud har brug for for at restituere hurtigt.

9. Medicinér om nødvendigt.

For dem, der lider af cystisk acne, er en kombination af aktuelle produkter, in-office-behandlinger (som lasere) og medicin ofte gange den rigtige vej at gå. En hudlæge kan arbejde sammen med dig for at finde medicin, der kan hjælpe behandlingen på lang sigt.

“Nodular acne kræver ofte behandling med systemiske medikamenter såsom oral antibiotika og hormonelle medikamenter (orale prævention, spironolacton),” siger Valerie Harvey, MD, dermatolog med base i Virginia. “Isotretinoin, et derivat af vitamin A, er også meget effektivt.”

10. Brug lysbehandling til at zappe acne.

I stedet for at gå til din hudlæge for rødt og blåt lysbehandling (som kan koste op til 700 DKK), skal du bruge en hjemme-enhed (Terapi Acne lys) over en bums eller over hele dit ansigt i kun to minutter. Det røde lys reducerer acne-betændelse, mens det blå lys er målrettet mod acne-forårsagende bakterier. Derudover stimulerer lyset hudens hudlag og producerer yderligere kollagen. Efter noget tid udfyldes acne-ar, og huden ser mere jævn ud.
Jeg håber denne artikel hjalp dig og gav dig nogle ideer til hvordan du kan behandle dine bumser. Du er mere end velkommen til at skrive en kommentar hvis du har noget på hjertet.

Kunne du godt tænke dig at læse mere om velvære og hvordan man tager på eller hvordan man taber dig?

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply