Hvad er påske og hver kan man lave i påsken
Reklame:

Start en ny påsketradition med denne liste over sjove ting at lave til påsken. Denne artikel inkluderer også historien og oprindelsen af påsketraditioner og symboler, der almindeligvis forbindes med påske, såsom påskeæg, påskekurve og påskeharen osv.

Meningsfulde påsketraditioner skaber minder, der varer hele livet. Skab minder med din familie og venner eller kolleger ved at starte en af disse sjove påsketraditioner. Husk, at dette ikke er en must-do-liste, men en sjov-do-liste over ting, du kan prøve at lave til påske. Hvis det ikke er sjovt, så lad være med at gøre det!

Husk, vores bedste minder består af de oplevelser og traditioner, som vi deler med vores familie og venner. Familier, der deler særlige øjeblikke og elskede traditioner, rapporterer om en stærkere forbindelse og bånd end familier, der ikke har etablerede rytmer. Så vælg en ny familietradition for at starte fra listen over sjove familiepåsketraditioner nedenfor!

PÅSKETRADITIONER OG SJOVE TING AT LAVE I (ELLER FØR) PÅSKE

Start en ny påsketradition med denne liste over sjove ting at lave til påsken. Du skal blot vælge noget, du gerne vil prøve, fra listen over sjove familiepåsketraditioner nedenfor.

Og under listen over moderne og traditionelle påsketraditioner fra hele verden har vi inkluderet et afsnit om historien og oprindelsen af almindelige påskesymboler fyldt med nogle oplysninger, der måske bare kan overraske dig.

Så sørg for at rulle ned for at lære alt om historien og oprindelsen af påsketraditioner og symboler, der almindeligvis forbindes med påske, såsom påskeæg, påskekurve og påskeharen.

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvorfor er der en påskehare og æg? Eller hvorfor har vi kurve i påsken? Vi har afsløret nogle interessante oplysninger om påsketraditioner, som vi kan dele med dig.

Køb hobbyting til påske pyntet online

Vi har et samarbejde med CChobby.dk.

På CChobby.dk kan du finde et stort sortiment af påskepynt og ting som kan benyttes til at lave din helt egen og specielle påskepynt. De holder lige ny påskeudsalg hvor du kan spare hele 30%! – Klik her for at komme til påskeudsalg.

1. LAV OG PYNT ET PÅSKETRÆ

Påskeæggetræer er et traditionelt påskeritual, der stammer fra Tyskland. Oprindeligt var påskeæggetræer dekoreret med udhulede æg udenfor. Men i dag er påsketræer pyntet både inde og ude i hjemmet med æg og mange andre former for påskepynt.

Vores påsketræ bliver et midtpunkt på vores forårs naturbord i ugerne før påske. Og et påskeæggetræ er også en sød dekoration til påsken, som hele familien kan nyde, og står flot på spisebordet til påskebrunch eller middag.

Vi elsker at dekorere årstidens træer på vores naturbord. Når først påsken er forbi, elsker vi at forvandle vores påsketræ til et sommerfugletræ, som vi pynter med forskellige pynt, naturfund og kunsthåndværk henover sommeren.

Dernæst pynter vi et Taknemmeligt Træ om efteråret, og endelig er vi selvfølgelig store fans af at pynte et juletræ.

Du kan købe tingene til at lave dette online lige her: Køb ting til påskepynt online.

2. BLIV KREATIV MED DIY PÅSKEPYNT

Her er en fantastisk liste over påskepynt, herunder hvordan man laver fuglehuse med toiletpapir. At lave påskepynt er en sjov påsketradition for børn fra småbørn til førskolebørn og børnehavebørn, til folkeskolebørn og teenagere.

 • SALTDEJ PÅSKEÆG
 • DIY LER PÅSKEÆG
 • HJEMMELAVET PÅSKEPYNT i FILT
 • STRENG ELLER GARN PÅSKEÆG OG KYLLINGER
 • GENBRUGS TOILETPAPIRSRØR PÅSKE HUSE
 • PUSTEDE ÆG
 • HJEMMESTIKKEN PÅSKEHARE

Du kan købe tingene til at lave dette online lige her: Køb ting til påskepynt online.

3. LÆS PÅSKEBØGER MED BØRNENE

At læse påskebøger med børn er en påsketradition, som mange forældre, omsorgspersoner og pædagoger nyder godt af.

4. LAV PÅSKEHÅNDVÆRK OG SKAB PÅSKEKUNST

At skabe påskekunst og kunsthåndværk var en af mine yndlingspåsketraditioner som barn – og det er den stadig. Brug tid sammen med dine børn i ferien med at lave påskehåndværk og skabe kunst med nogle af de sjove ideer på listen over påskehåndværksideer nedenfor.

 • Pom-Pom Baby Kylling
 • Akvarel Overraskelses Påskeæg kunst
 • Dekorerede påskeæg af træ
 • Maling af pustede æg
 • Pyntning af påsketræ

Du kan købe tingene til at lave dette online lige her: Køb ting til påskepynt online.

5. PYNT PÅSKEÆG

At male og dekorere påskeæg er en af de mest almindelige påsketraditioner, der observeres over hele verden. Dekorer først hårdkogte påskeæg og/eller træpåskeæg med børn, og gem dem derefter til påskeæggejagt og læg dem i børns påskekurve. Børn elsker at dekorere æg lige så meget, som de elsker at gå på jagt efter dem.

Dekorerede påskeæg af træ har den fordel, at de bliver gemt væk i påskeæsken og brugt år efter år. Du kan endda lave souvenirsarvestykker, som kan overføres fra en generation til den næste.

Du kan købe tingene til at lave dette online lige her: Køb ting til påskepynt online.

6. LAV OG GENBRUG PÅSKEKURVE MED GENBRUGS MATERIALER

Gør affald til en skat, som børnene vil ELSKE med upcyclede påskekurve! At lave påskekurve af genbrugsmaterialer er en sjov og miljøvenlig påsketradition for børn og familier. Brug genbrugsmaterialer som papir, stof, trøjer, mælkekartoner, juicekartoner, dåser, flasker, plastikposer og endda tøjdyr til at lave dine egne genbrugte påskekurve.

7. TAG ET BILLEDE MED PÅSKEHAREN

En anden almindelig påsketradition er at tage et billede med påskeharen. Mange familier tager ud til butikker, indkøbscentre og påskefester på jagt efter påskeharen for at tjekke denne sjove familiepåsketradition af listen. Så find påskeharen ved en lokal påskejagt eller begivenhed i nærheden af dig. Eller overbevis nogen i din familie om at klæde sig ud denne påske!

8. HÆNG EN GULEROD UD TIL PÅSKEHAREN

En anden familiepåsketradition, som børn nyder, er at efterlade en gulerod til påskeharen. De bryder ud i latter og fniser, når de vågner op til en halvspist gulerod og påskekurve på bordet. Så mind dine børn om at efterlade en gulerod før sengetid natten før påske.

9. GIV OG NYD PÅSKEKURVE

En anden familiefavorit påsketradition er at give og nyde påskekurve. Påskekurve og hvad der almindeligvis placeres i dem, er blevet en påsketradition, mange familier nyder godt af. I vores familie er det en tradition at inkludere en chokoladekanin eller et chokoladeæg i vores påskekurve.

Og efter chokoladekaniner og æg, er jelly-beans og m&ms næste på listen over foretrukne traditionelle slik at putte i et barns påskekurv. Flere ting, du kan inkludere i et barns påskekurv, er en bog om påske eller forår og naturligvis påskelegetøj.

Du kan købe tingene til at lave dette online lige her: Køb ting til påskepynt online.

Paaskekurv

10. TAG PÅ PÅSKEÆGJAGT

En påskeæggejagt er en anden sjov påsketradition, som børn nyder. Påskeæggejagt rangerer lige med påskekurve, når det kommer til, hvad børn elsker mest ved påsken.

SÅDAN LAVER MAN EN PÅSKEÆGJAGT

 • Skjul dekorerede hårdkogte æg, træpåskeæg, chokoladeæg eller æg fyldt med legetøj og lækkerier i baghaven, i skabe eller i en lokal park.
 • Inviter børn til at gå på påskeægsjagt for at finde de gemte æg.

11. NYD EN PÅSKEPARADE

Mange byer er vært for en påskeparade for at fejre påsken. Tjek dine lokale by-arrangementer for at se, om der er en parade i dit område.

12. HOLD EN TRADITIONEL PÅSKEMIDDAG MED DIN FAMILIE

Nyd en traditionel påskemiddag med din familie som en del af din families forårsfejring. En fest fyldt med traditionelle påskemenuer og hjemmelavede opskrifter er en fornøjelse, som hele familien vil nyde at lave og spise sammen. En traditionel påskefrokost kan bland andet indeholde:

 • Æg
 • Sild
 • Fiskefilet
 • Frikadeller
 • Leverpostej
 • Skidne æg
 • Snaps (Masser af snaps)
 • Ribbensteg
 • Og meget mere!

13. GÅ I KIRKE PÅSKE-SØNDAG

Tag din familie med i din lokale kirke påskedag.

HISTORIE OM PÅSKETRADITIONER OG SYMBOLER

De tidlige kristne munke mente, at det ville tilskynde flere af dem til at konvertere til kristendommen ved at lade de førkristne fortsætte med at ære deres traditioner og symboler. De frygtede, at folk ville gøre oprør og holde fast i deres gamle tro, hvis de ikke fik lov til at udføre de traditioner, der var vigtige for dem.

Det er grunden til, at mange af de ritualer og skikke, der er forbundet med forårsjævndøgn, er blevet en del af påskefejringen i dag. Påsketraditioner såsom påskekurve, malede eller farvede æg, og selv påskeharen blev en måde at fortsætte med at ære de ritualer og traditioner, som masserne fandt mest meningsfulde.

HVORFOR ER DER EN PÅSKEHARE OG ÆG?

Mange mennesker, der bor i Danmark og i resten af verden i dag, spekulerer på, hvad påske har med påskeharen at gøre, og hvad Jesus har med påskeæg at gøre.

Som svar på dette er der mennesker, der tror, ​​at påskeægget er et symbol på Jesu Kristi opstandelse. Nogle tror endda, at ægget repræsenterer den livmoder, hvorfra Kristus er genfødt.

Mens der er andre, der mener, at æg kom til at blive forbundet med påsken, fordi de var forbudt i fasten. Og kogning af æg blev en fantastisk måde at holde dem gennem fastetiden, så de ikke ville blive dårlige. I denne opfattelse var dekoration af æg og spisning af dem til påske en del af fejringen af ​​afslutningen af ​​bod og faste.

En anden grund til, at folk tror, ​​at ægget blev forbundet med påske, stammer fra førkristne forårsjævndøgn, hvor ægget siges at repræsentere frugtbarhed og genfødsel. Forårsjævndøgn har længe været fejret som en tid med fornyelse og genfødsel siden længe før Kristus blev født, eller genfødt.

Efterhånden som kristendommen voksede i Vesteuropa, adopterede den katolske kirke mange gamle jordbaserede hedenske skikke, som dens nye menigheder holdt højt. Og mange tror, ​​at dette er den primære grund til, at så mange kulturer fejrer forårsfester og højtider – som påske – på eller tæt på tidspunktet for forårsjævndøgn.

HVORFOR ER PÅSKEHAREN FORBUNDET MED PÅSKE?

Påskeharen, også kendt som påskekaninen, er en påsketradition, der stammer fra Tyskland. Ifølge legenden ville påskeharen besøge aftenen før påske. Og en almindelig påsketradition for tyske børn på det tidspunkt var at lade en gulerod ligge ude til påskeharen.

Ligesom ægget var kaninen også et symbol på frugtbarhed for de førkristne. Kaninen, eller haren, er forbundet med Eostre, gudinden for frugtbarhed og genfødsel i mange jordbaserede traditioner. Og både forårsjævndøgn og Eostre fejres i det tidlige forår for at ære genfødsel og ny begyndelse.

Gamle højtider blev afholdt til ære for Eostre samme dag, som påsken falder i dag. Den første søndag efter den første fuldmåne, der falder efter forårsjævndøgn. Jeg ved, at det er en mundfuld, men det er stadig den dato, der er valgt til at være “påske” den dag i dag.

HVORFOR HAR VI KURVE TIL PÅSKE?

Påskekurve opstod i gamle jordbaserede forårsritualer og traditioner. Æg og frøplanter anses for at være et symbol på genfødsel. Derfor kom kurve fyldt med æg til at symbolisere nye begyndelser og frugtbarhed. Eostre bar en kurv med æg som et symbol på frugtbarhed. Og jordens mennesker gav kurve med unge frøplanter som et offer til hende.

Fordi påsken fejres på samme dag, som de førkristne fejrede Eostre, genopfandt kristne mange af traditionerne forbundet med Eostre og forårsjævndøgn og inkluderede dem i deres egne påsketraditioner.

LAV JERES EGNE FAMILIE PÅSKETRADITIONER

Start en ny sjov påsketradition i år med dine børn og familie. Familiepåsketraditioner skaber minder, der varer hele livet!

Skriv gerne en kommentar under dette indlæg omkring jeres påsketraditioner.

Hvis du er interesseret i at se flere ting man kan lave med familien, så tag et kig på vores indlæg omkring 33 ting man kan lave med familien!

God Påske!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply