Hvordan fungerer Fortnite building
Reklame:

Siden Epic Games lancerede det i 2017, er Fortnite: Battle Royale ikke kun blevet den største spiltitel i battle royale genren, men Fortnite: Battle Royale er også blevet et af de meste spillede spil over hele verden.

Fortnite: Battle Royale er baseret på Fortnite (nu omdøbt til Fortnite: Save the World), et third-person cooperative, base-defence spil. I 2017 tog Epic Games konceptet med Battle Royale og lavede spillet som en gratis tilføjelse til deres oprindelige Fortnite spil. Tilføjelsen kunne dog downloades uden at eje det oprindelige spil. Denne Free-to-play variant af Fortnite udkom både til PC, PS4 og Xbox One.

Fortnite: Battle Royale har siden overgået succesen af PUBG (Player Unkowns Battlegrounds) og andre battle royale spil som er tilsvarende. Hermed slog Fortnite: Battle Royale rekorden med 3,4 millioner nuværende spillere over alle platforme. Fortnite blev dog senere overgået af Apex Legends, som du kan læse lidt mere om her.

Så, siden du venter på at spillet downloader vil du sikkert meget gerne lærer hvordan Fortnite: Battle Royale virker og hvad der gør dette spil så specielt og hvad du kan forvente når du begynder at spille det for første gang.Fortnite cover

Hvad er Fortnite: Battle Royale?

Som andre battle royale spil er Fortnite: Battle Royale et kompetitivt skyde spil imellem 100 spillere der bliver kastet ud af et fly. I Fortnite er det dog en ”battle bus” og ikke et fly. Når spillerne er blevet kastet ud, skal disse kæmpe for at overleve imens området, som er tilgængeligt, langsomt bliver mindre og mindre og dermed tvinger folk til at kæmpe om førstepladsen. I direkte korrelation med battle royale formularen skal du finde våben og udstyr ude i den lille verden. Du lander dermed ikke med noget udover en pickaxe. Du kan godt prøve at få ram på fjender men denne pickaxe, men den er bedst til at ”høste” eller ”farme” byggematerialer fra tæer, biler og huse og meget andet. Du kan bruge disse byggematerialer til at bygge dine egne vægge, ramper, tage, og platforme. Dette er en ting Epic Games har taget med over i Fortnite: Battle Royale fra deres oprindelige Fortnite spil Save the World. Evnen til at bygge er dermed en ny ingrediens i battle royale universet og gøre at Fortnite: Battle Royale står som noget helt unikt.

Hvor kan jeg spille Fortnite: Battle Royale?

Fortnite: Battle Royale er lige nu gratis at downloade på PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS og Android.

Mens Battle Royal versionen af Fortnite er free-to-play, så er der også forskellige betalte versioner og pakker du kan købe for at få flere kosmetiske ting til din konto og for at få adgang til det oprindelige Fortnite spil.

Vil Fortnite: Battle Royale være gratis for evigt?

Udviklerne bag Fortnite: Battle Royale har udtalt at spillet vil forblive free-to-play permanent. Fortnite: Save the World koster lige nu omkring 300 DKK til PC. Udviklerne udtaler også at når begge varianter forlader deres Early Access senere i år, vil Fortnite: Save the World også være free-to-play. Hvis du spiller på Xbox One, så vil du være nødt til at investere i et Xbox Live Gold abonnement for at kunne spille online, hvorimod på PS4 behøver spillere ikke at investere i PlayStation Plus.

Vil Fortnite: Battle Royale komme på Steam?

Fortnite: Battle Royale og Fortnite: Save the World er på PC begge eksklusivt tilgængelige i Epic Games egen launcher, som kan downloades her. Der er ingen nuværende planer om en Steam udgivelse.

Epic games launcher


Spiller man cross-platform i Fortnite mellem PC, Xbox One, PS4 og Switch?

Fortnite tilbyder cross-platform imellem de fleste platforme hvilket du kan deltage i igennem spilindstillingerne. Én undtagelse er i PS4 versionen, som ikke har været til at diskutere med og man kan derfor på PS4 ikke spille med/imod spillere der spiller på Xbox One og Switch versionerne. Sony har dog i det nye år været lidt nemmere at snakke med og det ser ud til at denne funktion er på vej.

Hvad er V-bucks?

V-bucks er en premium valuta i Fortnite der kan blive brugt på kosmetiske ting i deres in-game butik. De kosmetiske ting indeholder skins til tøj, danse, gliders og skins til din pickaxe. Hvad der er på tilbud, kan ændre sig fra dag til dag, så sørg for at kigge lidt i shoppen fra dag til dag for ikke at være så uheldig ikke at opdage det skin du ønskede dig, var på tilbud i sidste uge. Tusind V-bucks koster omkring 75 DKK og kan købes her.

Hvordan får jeg seje skins i Fortnite?

Spilleres kostumer kan købes med V-bucks i in-game butikken året rundt. Nogle skins og kostumer er dog optjent gennem Battle Pass eller Free Pass hvor man skal gennemføre en række opgaver. Alle skins er dog ikke altid til at få fat på. Hver dag roteres tingene butikken og der vil derfor være nye tilbud hver dag og det vil derfor være en god idé at tage et kig rimelig ofte.

Battle Pass skins ændrer sig hver sæson. En sæson er normalt to eller tre måneder.

Engang imellem er sjældne og specielle skins til salg for en Premium pris. Et eksempel på dette kan være Raven skinnet. Dette skin er meget detaljeret og var solgt i april sidste år for en kort periode for ca. 130 DKK, og er ikke længere til salg. Epic Games kommer måske til at sælge det igen i fremtiden så husk og hold øje.

Hvad er Fortnite Free Pass og Battle Pass?

Fortnite: Battle Royale tilbyder et par forskellige systemer hvor du kan level op og få forskellige skins, emojis, danse osv. Dette giver dig noget at spille for mens du spiller spillet, men det kan godt være lidt forvirrende and finde ud af.

Free Pass er et tier system som åbner op for seje ”freebies” som fx konto ikoner og emotes som du får adgang til engang imellem mens du udfører de forskellige opgaver.

Battle Pass er en Premium version der åbner op for præmier oftere end Free Pass. Disse inkluderer flere kosmetiske præmier og experience boosters der vil hjælpe dig med at ranke op hurtigere end normalt. Adgang til Battle Pass koster 950 V-bucks som cirka er de førnævnte 75 DKK og dit ny købte Battle Pass holder herefter en hel sæson.Hvad er battle stars?

For at nå til næste rang og få nye præmier i både Free Pass og Battle Pass, er du nødt til at optjene battle stars. Battle stars kan optjenes ved at gennemfører forskellige opgaver. På ethvert tidspunkt i lobbyen kan du se en liste af opgaver og både Battle Pass og Free Pass har deres eget sæt af opgaver du kan arbejde dig igennem for at optjene dine battle stars. For hver tiende battle star stiger du i tier eller rang for både Free Pass og Battle Pass. Så hvis du har købt et Battle Pass når du er i Tier 3 i Free Pass vil du automatisk modtage alle de præmier som er derunder i Battle Pass.

Der er også Konto level og experience points du kan optjene efter hver kamp og engang imellem som præmie fra dit Battle Pass. Ved at øge dit level på din konto optjener du to battle stars per level og 5 battle stars for hver femte level og 10 battle stars for hver tiende level. Hvis det hele lyder lidt forvirrende (hvilket det også lidt er), så behøver du ikke deltage i noget af det hvis du ikke vil. Alle disse præmier er rent kosmetisk og betyder intet for din chance for at vinde.

Hvad kræver det for at kunne spille Fortnite Battle Royale?

Epic Games har lavet en liste over hvad de anbefaler og hvad der minimum skal være i din PC for at kunne kører spillet. Listen lyder således:

Anbefalet specs:

  • Nvidia GTX 660 eller AMD Radeon HD 7870
  • 2 GB VRAM
  • Core i5 2.8 GHZ
  • 8 GB RAM
  • Windows 7/8/10 64-bit

Minimum specs:

  • Intel HD 4000
  • Core i3 2.4 GHZ
  • 4 GB RAM
  • Windows 7/8/10 64-bit + Mac OSX Sierra (10.12.6+)

Dette betyder at selv en gaming PC der ikke er blevet opgraderet over de sidste 5 år stadig, vil kunne opnå de anbefalede specs hvor andre stadig også blot kan spille ved hjælp af deres CPUs grafiske evner.

Hvordan fungerer våben og udstyr i Fortnite Battle Royale?

Våben virker med et farve-kodet rarity system ofte set i spil som Borderlands eller Destiny. Grå-farvede ting vil have de laveste stats mens lilla- og orange-farvede ting vil have de bedste stats. Dette holder dig vågen for at spotte bedre udstyr imens du spiller selvom du måske allerede har noget af det bedste. Et udbud af rifler, pistoler, granater revolvere, shotguns og sniper rifler kan blive fundet rundt på banen. Hvis du er heldig, kan du også finde en rocket launcher som er ideel til at ødelægger bygninger fyldt med snedige spillere.

Liv kan fås ved hjælp af bandager, slurps og medkits som tager lidt tid at ”aktivere”. Du kan også forsvare dig ved at finde shield potions som kan fordoble dit liv. Når du har fundet disse, skal du være sikker på at bruge dem da det kan betyde meget i en kamp.Hvordan fungerer base bygning i Fortnite?

Når du har samlet nok ressourcer med din Pickaxe til at bygge kan du begynde at samle vægge, ramper, tage og platforme. Disse kan virke som beskyttelse når der ikke er andet i nærheden, og det kan bruges til at nå højere steder. Materialer bruges også til at reparere dine bygninger.

Når du bygger, tager det et par sekunder før dine ting er færdigbygget, men de vil virke til at stoppe kugler og som ramper lige fra når du sætter dem. Bygninger ”bygges” over et par sekunder når du har sat dem og får i den periode mere liv. De kan derfor nemt ødelægges hvis du bliver angrebet lige efter du for eksempel har sat en væg.

Fortnite building

Du kan ydermere modificeret de forskellige dele af vægge, gulve, tage og tilføje døre, vinduer og andre åbninger. Tag dig lidt tid i starten til at vænne dig til at bygge og redigere dine bygninger så du kender de forskellige knapper så du hurtigt kan bygge et forsvar hvis nogle angriber dig.

Husk at alle ting i spillet kan ødelægges med enten din pickaxe eller ved at skyde på det med et våben. Dette inkluderer bygninger, træer, biler, stakitter og næsten alting kan fjernes.

Credit: Epic Games

Vi håber denne artikel hjalp dig med at komme i gang med Fortnite: Battle Royale og husk og tjek nogle af vores andre indlæg ud!

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply