Hvordan fungerer Netflix?
Reklame:

Før Netflix

Det var kun for to eller tre årtier siden, at ideen om online-streaming var et koncept fra fremtiden. Familier brugte enten kabel, satellit, antenne eller den gamle videobåndoptager til deres underholdnings behov. I det tidlige 21. århundrede kom et DVD-udlejningsfirma Netflix ind i kampen og introducerede en revolutionerende idé. Denne idé der ændrede hele kulturen omkring underholdning.

I 1997 grundlagde Reed Hastings sammen med Marc Randolph “Netflix”. Lad os introducere dig til denne underholdningsgigant, der nu er det største underholdningsfirma i verden. Med henblik på værdi overgik de nemlig Disney sidste år.

Hvad er Netflix?

Mens virksomheden begyndte som et DVD-udlejningsfirma, er det i disse dage primært en abonnementsbaseret streamingtjeneste. De opkræver et månedligt abonnementsgebyr fra sine seere og giver dem reklamefri adgang til tusinder af tv-shows og film, når de vil.

Oprindeligt blev tv- og filmkataloget leveret af større partnere, men Netflix har også markant opjusteret sit eget originale indhold i de senere år. Nogle af dets mest bedømte tv-shows inkluderer House of Cards, Peaky Blinds og Narcos. Tjenesten har i øjeblikket 148 millioner abonnenter verden over.

Hvordan fungerer Netflix? - App

Hvordan virker Netflix?

Netflix anvender en brugervenlig grænseflade. Det giver en mulighed, der ligner en indkøbsvogn, der kaldes en kø, hvor du kan tilføje det indhold, du kan lide, og se det i overensstemmelse hermed. Under køen kan du finde tv-shows og film i henhold til deres genre.

Når du begynder at bruge mere tid på at bruge tjenesten, begynder den at foreslå film i henhold til din smag, dvs. baseret på din visningshistorik.

Den bruger en algoritme, der samler dine synsvaner og begynder at foreslå dig indhold i overensstemmelse hermed. Algoritmen foreslår også en lang række tv-shows og film, nyligt tilgængelige kort efter deres udgivelse. Derudover frigives deres egne produktioner direkte på streamingplatformen.

Netflix står i hård konkurrence i disse dage fra sine konkurrenter Hulu og Amazon Prime, hvilket har forårsaget en stigning i bud på showrettigheder. Derfor er de nu vendt tilbage til at producere sit eget indhold, der har tiltrukket en stor opmærksomhed.Bruger Netflix meget data?

Netflix er temmelig fleksibel, når du ser på dataforbrug. Her er en liste over, hvor meget data det forbruger i henhold til videokvaliteten.

  • Lav: I lav / grundlæggende videokvalitet bruger den normalt op til 300 MB i timen.
  • Medium: I medium videokvalitet bruger den op til 700 MB pr. Time.
  • Høj: Dette er den bedste videokvalitet, der er tilgængelig på den, der bruger op til 3000 MB på high definition og 7000 MB på Ultra high definition.

Hvis du har problemer med forbindelse, er der også en anden mulighed, der bestemmer videokvaliteten i henhold til din forbindelse. På denne måde skal du ikke selv ændre kvaliteten.

Kan man se Netflix offline?

Hvis du planlægger et Road trip og muligvis ikke har adgang til internettet, har Netflix taget sig af det. De giver en mulighed for at downloade indhold, mens du er tilsluttet en Wi-Fi forbindelse. Du kan få adgang dette, mens du er offline og se dine serier uden at skulle bekymre dig om dit forbrug af data.

Netflix app download - Se netflix offline

Hvad koster Netflix?

Netflix leverer online streaming i tre kategorier:

  • Basis
  • Standard
  • Premium

Alt indhold er tilgængeligt uanset hvilken kategori, der er tilmeldt. Alt det indhold, du ser på Netflix, er annoncefrit uanset kategorien. Så hvad er forskellen mellem abonnementer? Antallet af skærme og videokvalitet.

I basis planen, koster det omkring 79 DKK, og her kan du se Netflix på én enhed ad gangen. Din videokvalitet er standard. I kategorien Standard får du adgang til Netflix på to enheder på én gang i high definition. Det koster omkring 99 DKK.

Til sidst er der Premium-planen, der giver adgang til fire enheder på én gang i Ultra high definition-indhold og koster omkring 129 DKK.

På billedet herunder kan du se priserne, og hvad pakkerne indeholder, fra deres egen hjemmeside.

Netflix priser
Screenshot fra Netflix’ hjemmeside – Netflix Priser

Hvor kan man se Netflix?

Du kan se Netflix lige hvor du har lyst. Det eneste du skal bruge er en smartphone. Her henter du blot deres app og logger ind på din bruger. Hvis du ønsker kan du streame tjenesten fra din telefon til et tv. Dette kan gøres via f.eks. en Google Chromscast. Du kan læse mere om Google Chomecast lige her. Du kan også bruge tjenesten via din Playstation eller igennem dit smart-TV hvis du har sådan et.Netflix mod Amazon Prime

Netflix opkræver et månedligt abonnementsgebyr fra sine brugere, hvilket Amazon Prime også gør, dog lidt billigere. Amazon har en temmelig forvirrende grænseflade, og har mangler med hensyn til streaming af populært indhold i sammenligning med konkurrenter.

Amazon prime video
Screenshot fra Amazon Prime Video

Afsluttende bemærkning

For at opsummere, er Netflix foran sine rivaler, hvorfor det har et større antal abonnementer. De er bedre med henblik på udvalg end Amazon Prime.

Streaming-tjenesten har nogle ulemper, men det er relativt mere økonomisk plus sjovere. Deres primære fokus er på det indhold, de leverer, og hvordan man presser den bedst mulige underholdning ud af det. Vi håber, du nyder dit abonnement og får det bedste ud af det. Hvis du ønsker at læse mere om Netflix kan du gøre det her.Jeg håber dette indlæg besvarede alle dine spørgsmål. Hvis ikke er du mere end velkommen til at smide en kommentar.

God dag!

Reklame:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply